lauantai 20. joulukuuta 2014

Hunajapaahdetut maapähkinät uunissa


Nämä uunissa paahdetut maapähkinät ovat ääreishelppoja ja ihania pikkunaposteltavia. Ja näistä saa aivan ihania joululahjankin; laittaa pähkinät pussiin ja sulkee pussin kauniilla narulla :) Tai jos kaipaa vaikkapa Joulupöytään jotain pientä naposteltavaa, niin tässä on hyvä vaihtoehto.

Paahtaminen antaa pähkinöille aivan ihastuttavan maun. Pieni makeus ja suolaisuus samassa paketissa paahteisuuden kanssa, tekee pähkinöiden mausta totaalisen erilaisen normipähkinöihin verrattuna. Hunaja karamellisoituu pinnalle ja antaa maun lisäksi kivaa rapeaa rakennetta. Jos kiinnostuit, niin suosittelen ehdottomasti kokeilemaan. Nämä on ihan mahdottoman nopeita tehdä ja aineitakin tarvitaan vain kolme. 


Eikös tällaiset pähkinät muuten ole aika terveellisiäkin? Pähkinäthän ovat kunnon rasvapaketteja. Lisäksi näissä on perus valkoisen sokerin sijasta hunajaa. Joka tapauksessa herkullisia, mukavia pikkunaposteltavia, joita teen ensi kerralla tuplasatsin, jotta riitävät hieman pidempään :)

Hunajapaahdetut maapähkinät uunissa

Aineet:
200 g maapähkinöitä
1 rkl juoksevaa hunajaa
n. 0.5 tl merisuolaa

Ohje:
Levitä pähkinät leivinpaperin päälle uunipellille. Liruttele päälle hujanaa ja rouhi merisuolaa. Sekoita. Paahda pähkinöitä 175 asteessa välillä sekoitellen n. 12 minuuttia. Tarkkaile tilannetta, ettei pähkinät pala. Pähkinät on valmiita, kun ne alkavat tuoksua paahtuneille ja ovat saaneet hieman väriä pintaansa. Jäähdytä pähkinät kunnolla.

Vinkki:
* Kokeile mausta pähkinät vaikkapa chilillä, valkosipulilla, paprikajauheelle tai vaikkapa kanelilla. Vain mielikuvitus on rajana :)


2 kommenttia:

  1. Meilläkin tehtiin tänään makeita pähkinöitä! Ne on niiiin herkkuja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ovat kyllä aivan ihania! :D Olisi pitänyt tehdä samantein vähintään tupla-annos, sillä nämä eivät kovin pitkään säilyneet ;)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...