keskiviikko 26. huhtikuuta 2017

Lauri kilpa-auto -kakku


Sain pyynnön tehdä maaliskuun alussa syntymäpäiviään viettävän pienen pojan synttäreille kakun. Pojan lempparihahmo oli telkkarista tuttu Lauri kilpa-auto, joten Lauri pääsi huristelemaan myös kakun päälle. Muita toiveita oli ruutulippukuosi sekä väreissä valkoinen, musta ja punainen. Tällainen kakusta sitten tuli :)


Kakun sisältä löytyi mehevä suklaakakkupohja sekä raikasta sitrusmoussea. Koska kakun piti olla kokonaan laktoositon, kuorrutin kakun itse tehdyn valkosuklaamassan sijasta kaulintamassalla. Kaulintamassa on mulle ennestään tuttu koristeiden teosta, mutta tätä ennen en ollut kuorruttanut kakkua sillä. Ehkä juuri massan elastisuutensa ansiosta kuorruttaminen onnistui kuitenkin aika hyvin, vaikka pinta uhkasi hieman repeillä kakun yläosasta. Myöhemmin sain vinkkiä, että repeilyn estämiseksi massan joukkoon kannattaa sekoittaa hieman sokerimassaa tuomaan kosteutta. Tuota vinkkiä käytinkin jo seuraavassa kakussa ja se kuorruttuikin vielä helpommin. Mutta eipä tämänkään kakun pinta paha ollut, sillä halkeamat sai melko hyvin paineltua ehjän näköiseksi.


Reunoilla kiertävä ruutulippukuosi meinasi aiheuttaa harmaita hiuksia, sillä muutama pala tipahti yllättäen kakunhakuvaiheessa kakkualustalle. Nostelin palat paikoilleen ja ne tuntuivat ottavan taas kiinni hyvin. Annoin vielä ohjeeksi sipaista tipan vettä palojen taakse, jos kakku tiputtelee niitä vielä lisää, ja samalla toivoin, ettei vinkille tulisi käyttöä. Mutta tulihan sille, höh ja pöh. Tästä lähtien kyllä liimaan kaikki pikkupalat kiinni, vaikka ne kuinka ottaisivat kiinni kakun pintaan koristeluvaiheessa! No mutta samalla opin, että kuorrutteina käytetyissä massoissa on enemmänkin eroja, sillä lempparimassani eli valkosuklaamassan kanssa tällaista ei ole koskaan käynyt, vaan osat ovat ottaneet tiukasti kiinni toisiinsa. Vaikka tilaaja joutuikin tekemään kakun suhteen pienen korjausliikkeen, onneksi hän ja synttärisankari olivat kakusta iloisia, sekä ulkonäön että maun puolesta.


Kirjaimet on tehty taas Funny Letters-muotilla. Se on kivan koristeelliset jo itsessään ja sopii musta tosi kivasti tällaisiin lasten kakkuihin. Ja nyt kun opin vihdoinkin plumpsauttamaan kirjaimet muotista ulos nätisti, kirjaintenkin tekeminen oli kivaa puuhaa. Kuten koko kakun :)

Lauri kilpa-auto -kakku

n. 20 hlön.

Pohja:
Mielettömän mehevä suklaakakkupohjaa 1.33-kertainen annos 25 cm vuokaan

Täyte:
6 dl laktoositonta vispikermaa
n. 600 g laktoositonta maustamatonta tuorejuustoa
n. 2/3 annosta itsetehdyä lemon curdia
hieman vaniljasokeria
hieman sitruunan kuoriraastetta
3 tl liivatejauhetta
3 rkl sitruunanmehua

Kuorrutus:
Kaulintamassaa (alla kevennetty marenki-voikreemi)

Koristeet:
Vaniljan makuista sokerimassaa
Värjäys pastaväreillä

Ohje:
Tee pohja erillisen ohjeen mukaan. Jäähdytä kokonaan.

Tee täyte vatkaamalla kerma vaahdoksi. Vatkaa joukkoon myös tuorejuusto, lemon curd, vaniljasokeri sekä sitruunan kuoriraaste. Sekoita liivatejauhe sitruunanmehuun ja anna turvota. Kuumenna mikrossa, kunnes sulaa. Sekoita liivate ohuena nauhana täytteen joukkoon koko ajan vatkaten. Täytä kakku irtopohjavuoan reunoja apuna käyttäen. Laita jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi. Kun täyte hyytynyt, poista vuoan reunaosa.


Tee marenki-voikreemi erillisen ohjeen mukaan. Huom! Ohjeella tulee iso annos, voit pakastaa lopun kreemin myöhempää käyttöä varten. Levitä kakun päälle ohut kerros kreemiä.


Kaulitse päälle kaulintamassaa. Koristele.


2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...