lauantai 27. toukokuuta 2017

Lego nexo knight, Axl -kakku


Veljenpojan synttäreitä vietettiin huhtikuun lopulla. Toiveena isoksi kasvaneella pojalla oli Lego Nexo -kakku. Kakku muotoutui lopulta tämän näköiseksi Axl-kakuksi, jossa oli sisällä mehevä vaalea kakkupohja sekä vadelmamoussea.


Testailin samalla, miten vadelmaisen seminakukakun ihanan mehevä pohja taipuisi maidottomaksi. Tein taikinaa isomman annoksen ja samalla vaihdoin maidon veteen. Vasta kakkupohjien ollessa uunissa tajusin sen; nesteitä meni vähemmän kuin oli tarkoitus. Voi plääh! Tämä on nykykiireissä ja vauva-arjessa niin tätä. Noh, pohjat paistuivat uunissa ja olin jo varautunut ties mihin lopputulokseen. Lopulta unohtamisesta ei syntynytkään katastrofin aineksia. Pohjista tuli hieman kuivempia, kuin olisin halunnut, mutta sen verran kosteita, ettei niitä tarvinnut erikseen kostuttaa juurikaan. Liruttelin pohjien päälle mehua yhteensä vain muutaman lusikallisen ja se riitti mainiosti. Itseasiassa kakku meinasi olla omaan makuuni vähän turhankin kostea. Eli ehkä kakku olisi pärjännyt mainiosti myös ilman kostutusta.


Täytteenkin tein hyvin samaan tyyliin kuin vadelmaisessa seminakukakussa. Siihen toki tuli pieniä muutoksia, sillä puolitoistakertaistin täytteen määrän kesken leipomisen, mutta vadelmia ei ollutkaan tarpeeksi tuohon määrään. Sain samalla hyvän syyn testailla Confetista testaukseen saamaani vadelman makuista tomusokeria, jota humpsautin joukkoon voimistamaan vadelmaisuutta. Täytteestä tuli hyvä, sopivan vadelmainen, mutta kiikun kaakun, oliko makeutta peräti liikaa vai ei. Hyvää se silti oli. Liivatetta tuli myös vahingossa pistettyä inan liian vähän ja korjasinkin liivatteen määrän ohjeeseen paremmaksi.


Kakun päälle tein muodissa olevan (suklaa)valuman. Suklaa ehti jäähtyä hieman liikaa ennen kuin sain sen läästittyä kakun päälle, joten siitä ei tullut aivan niin tasainen kuin ajattelin. Mutta mielestäni silti tosi kivannäköinen. Päälle ripottelin kaulintamassasta tehtyä legoja. Aika ei antanut periksi tehdä kaikkia koristeita itse, joten kakun päälle päätynyt lelu on ihan aito, oikea, hyvin pesty legoukkeli, jonka sankari sai samalla myös lahjaksi :) 


Tässä vielä tarkempia tietoa kakusta:

Lego nexo knight, Axl -kakku

n. 20 cm vuokaan

Pohja:
4 munaa
3 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
0.75 dl juoksevaa rasvaa
0.75 dl mehua
4 dl vehnäjauhoja
0.75 dl pottujauhoja
2.5 tl leivinjauhetta
0.75 tl suolaa

Kostutukseen:
n. 3/4 dl vadelmamehua

Täyte:
300 g pakastevadelmia

6 dl vispikermaa
600 g tuorejuustoa
n. 1.5 dl makutomusokeria
2.5 rkl vettä
2.5 tl liivatejauhetta

Suklaapäällinen:
n. 100 g tummaa suklaata
0.75 dl vispikermaa
1 rkl vaaleaa siirappia

Koristeet:
Legot kaulintamassaa
värjäys pastaväreillä
Axl-lego aito, kunnolla pesty lelu

Ohje:
Tee kakku pohja mielellään päivää ennen täyttämistä. Vatkaa munat ja sokerit vaaleaksi, paksuksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon rasvan ja mehun seos varovasti käännellen. Sekoita loput aineet keskenään ja sekoita muna-seokseen varovasti nuolijalla käännellen kolmessa erässä. Kaada taikina kahteen voideltuun2 0 cm irtopohjavuokaan. Paista 175 asteessa n. 30-35 minuuttia hieman keskitasoa alemmalla tasolla, kunnes pohjat ovat kypsiä. Anna jäähtyä pari minuuttia ja poista vuoan reunaosat. Anna jäähtyä kokonaan leivinliinan alla ja peitä kelmulla. 

Keitä pakastevadelmat ja jäähdytä vaikka kylmää vettä sisältävässä altaassa. Tee täyte vatkaamalla kerma paksuksi vaahdoksi. Vatkaa joukkoon myös notkistettu tuorejuusto. Vatkaa joukkoon vadelmasosetta vähitellen lisäten. Täyte saisi olla melko paksua tässä vaiheessa. Lisää vielä makutomusokeria makusi mukaan ja vatkaa kunnolla sekaisin. Liuota liivatejauhe veteen ja anna turvota. Kuumenna turvonnut liivate mikrossa n. 10 sekunnin ajan. Vatkaa liivateseos täytteen joukkoon. Täytä kakku. Hyydytä jääkaapissa.

Pilko suklaa mikron kestävään kippoon ja kaada joukkoon vispikerma. Sulata suklaa mikrossa varovasti välillä sekoitellen. Sekoita joukkoon siirappi. Anna jäähtyä hetki ja kaada sitten kakun päälle ja anna valua reunoille. Koristele.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...