maanantai 29. toukokuuta 2017

Mustaherukkainen mehevä kääretorttu / munaton



Tämä kääretorttu on ihanan mehevä, piirakkamainen ja rullakin muodostuu ilman repeämiä. Ja vieläpä munattomana! Tämä on hyvä vaihtoehto vaikka tuleviin kesän juhliin :)


Meidän pieni vauvamme, tai taapero hän jo nykyään on, sai munaa syötyään niin rajun allergisen reaktion, että päätin siirtää hänet suoraan täysin munattomalle linjalle ja samalla opetella hieman enemmän munattomia leivonnaisia. Onneksi munattomia leivonnaisia pystyy tekemään suht helposti. Jos leivonnaiseen tulee vain 1 muna, voi sen hyvin jättää kokonaan pois, eikä koostumus juurikaan muutu. Eri asia on leivonnaiset, joissa tarvitaan muna-sokerivaahto, jolloin munien poisjättäminen ei ole niin yksinkertaista.Yksi sellainen on leivonnainen kääretorttu, joten eipä muuta kuin kokeilemaan. Enpä ollutkaan ennen tätä kääretorttua testaillut mitään muna-sokerivaahtoa vaativaa ohjetta munattomana.


Yllätyin siitä, kuinka kostea tämän munattoman kääretorttu onkaan. Ja kuinka ihanan helposti se kääriytyy ilman repeämiä. Koostumus ei ole samanlaisen ilmava kuin tavallisessa kääretortussa, vaan tämä muistutti enemmänkin kosteaa ja mehevää piirakkapohjaa. Pohjaan tulee mehua, joka maistuu melko voimakkaasti. Kannattaa valita täytteeseen sopiva mehu. Pohja on muuten myös maidoton, joten kokonaisuudesta saa helposti maidottoman valitsemalla täytteeseen maidottomia tuotteita.

Ja voi tuota makua! Laitoin väliin itsetehtyä mustaherukka-omenahilloa yhdessä mangoisen kermavaahdon kanssa. Mustaherukka näimmä sopii paikkaan kuin paikkaan, ja tässäkin se oli ihanaa. En tiedä oliko tämän rullatun herkun maukkauden syy tuo mehukas pohja vai ihana täyte. Ehkäpä juuri molemmat yhdessä!


Kääretorttu on hyvää heti maisteltuna, mutta pienen vetäytymisen jälkeen, kun maut tasoittuivat, se on ihan mahdottoman hyvää. Käväsin tortun korkaamisen jälkeen kaupassa, ja tällä välin kääretortusta oli kadonnut suurin osa. Loppu kääretorttu katosi heti seuraavana päivänä. 


Munaton kääretorttu

Aineet: 
1.5 dl vehnäjauhoja
1.5 dl ruisjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria 
2 dl sokeria
2 dl mehua
2 rkl (rapsi)öljyä


Täyte:
2 dl vispikermaa
100 g mango-tuorejuustoa

Ohje:
Sekoita kuivat aineet hyvin keskenään. Lisää joukkoon mehu ja öljy. Sekoita nopeasti sekaisin, mutta älä vaivaa taikinaa. Levitä taikina tasaisesti leivinpaperoidulle uunipellille. Taikinaa tulee todella ohut kerros. Paista 225 asteessa noin 7-8 minuuttia, kunnes se tuntuu pinnalta kiinteältä. Kippaa kypsä taikinalevy sokeroidulle leivinpaperille. Anna jäähtyä.

Tee täyte vatkaamalla kerma vaahdoksi. Vatkaa joukkoon tuorejuusto. Levitä jäähtyneen torttulevyn pinnalle ohut kerros mustaherukka-omenahilloa. 



Levitä pinnalle tuorejuusto-kermavaahtosötkö tasaiseksi kerrokseksi. 



Rullaa leivinpaperin avulla rullalle aloittaen pitkältä sivulta. Jätä saumapuoli rullan alapuolelle. 



Nosta tarjoilulautaselle ja tarjoa heti tai seuraavana päivänä.

Vinkki:
* Taikina ei saa uunissa väriä. Varo paistamasta sitä liian kuivaksi.

* Kääretortusta saa kokonaan maidottoman laittamalla täytteeseen maidottomia täytteitä.




Ja olipas tämä kääris taas hankala kuvattava! Kamera tuntui kadottavan kääriksen oikeat sävyt, vaikka teki mitä vain. Ehkä pilvisellä säällä oli oma vaikutuksensa. Kuten myös kuvaajan taidoilla. No, onpahan jotain mitä harjoitella lisää :)

9 kommenttia:

  1. Nyt tiedän mistä tulen hakemaan munattomia reseptejä tarvittaessa.:) Meidän elokuussa 2 vuotta täyttävä tyttömme on myös munattomalla ruokavaliolla. Valkuainen saa aikaan sellaisen reaktion, että oksentaa monta tuntia. Vielä hänelle ei oikein mikään makea kelpaa, nirso on muutenkin ruoan suhteen, mutta sitten kun syömisiään laajentaa, käyn täältä nappaamassa ideoita.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä reaktio munan syönnin jälkeen oli samanlainen :( Onneksi ruokien ja leivonnaisten tekeminen onnistuu kuitenkin helposti ilmankin munaa. Vaikka onhan siinä harjoittelemista, kun on tottunut lykkäämään sitä joka paikkaan. Kiva, että innostuit Katja :) Ihan lähiaikoina on muuten tulossa ohjeita mm. munattomiin suklaakakkupohjiin :)

      Poista
  2. Tämä lähtee heti kokeiluun! :)
    kakkuenkeliblogi.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla :) Vai ehditkö jo testailemaan? Kuulisin mielelläni mielipiteesi :)

      Poista
  3. Oi munaton kääretorttu! Tätä täytyy kokeilla :) Olen opetellut alkuvuodesta saakka kääretorttujen saloja <3 Tämä näyttää ihanalta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ihana kuulla, että innostuit Anni :) Pitäisi muuten itsekin opetella tavallisten kääretorttujen tekemistä paremmin jossain vaiheessa, kun hetki koittaa, tulen blogiisi vilkuilemaan vinkkejä :) Tämä oli herkkua. Ja olen tosi tyytyväinen kun rullaantuikin noin nätisti :)

      Poista
  4. Täälläkin on kääretorttuja tehty! :D Ihanan näköinen ja onpas mielenkiintoinen pohjaohje! Kuvat on ihan täydellisiä, en tajua miten saat niistä silmissäsi huonoja... :o

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Taru :) Tuo pohja toimi tosi kivasti, vaikka ei ollutkaan samalla tavalla höttöinen kuin taviskääretorttupohja. Ja se täyte teki siitä tosi herkullisen :P Käväsinkin blogissasi pikaisesti katsomassa kääretorttuluomuksesi (ja paljon muita herkkuja), mutten ehtinyt (vielä) kommentoimaan. Tulen taas myöhemmin :)

      Poista
    2. Kiitos Taru :) Tuo pohja toimi tosi kivasti, vaikka ei ollutkaan samalla tavalla höttöinen kuin taviskääretorttupohja. Ja se täyte teki siitä tosi herkullisen :P Käväsinkin blogissasi pikaisesti katsomassa kääretorttuluomuksesi (ja paljon muita herkkuja), mutten ehtinyt (vielä) kommentoimaan. Tulen taas myöhemmin :)

      Ja noista kuvista.. Se on se, kun näkee jo päässään, millaisia kuvia haluaisi, mutta lopputulos on täysin erilainen.. Ja ovathan ne vähän kellertäviä, ainakin mun näytöllä. No mutta eipä nuo kuvat makua huonontanut ;)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...