Pullataikina:
2 dl (Vatkautuvaa) vaniljakastiketta
1 dl vettä
½ pkt hiivaa
¾ dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria (alk.per. ½ rkl)
½ rkl kardemummaa
½ tl suolaa
n.6 dl vehnäjauhoja
0.5 dl Juoksevaa margariinia
Voiteluun:
½ dl Juoksevaa tai 50 g margariinia sulatettuna
1 dl siro sokeria
1 dl vettä
½ pkt hiivaa
¾ dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria (alk.per. ½ rkl)
½ rkl kardemummaa
½ tl suolaa
n.6 dl vehnäjauhoja
0.5 dl Juoksevaa margariinia
Voiteluun:
½ dl Juoksevaa tai 50 g margariinia sulatettuna
1 dl siro sokeria
1 rkl vaniljasokeria
Lämmitä vaniljakastike ja vesi kädenlämpöiseksi. Liota hiiva seokseen. Lisää sokeri, kardemumma ja suola sekä osa jauhoista. Lisää loput jauhot ja alusta hyvin. Lisää huoneenlämpöinen margariini. Alusta taikina tasaiseksi. Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja pyöritä siitä kaksi n. 25 cm pitkää tankoa. Jaa tangot 8 osaan. Pyöritä palat pulliksi tai rullaa pitkäksi pötköksi ja tee pötköstä solmu. nosta uunipellille leivinpaperin päälle. Paista n. 6-10 minuuttia.
Lämmitä vaniljakastike ja vesi kädenlämpöiseksi. Liota hiiva seokseen. Lisää sokeri, kardemumma ja suola sekä osa jauhoista. Lisää loput jauhot ja alusta hyvin. Lisää huoneenlämpöinen margariini. Alusta taikina tasaiseksi. Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja pyöritä siitä kaksi n. 25 cm pitkää tankoa. Jaa tangot 8 osaan. Pyöritä palat pulliksi tai rullaa pitkäksi pötköksi ja tee pötköstä solmu. nosta uunipellille leivinpaperin päälle. Paista n. 6-10 minuuttia.
Voitele ja sokeroi vasta
paistamisen jälkeen. Jos pakastat pullat, sokeroi vasta sulatuksen jälkeen.
Jos tästä taikinasta tekisi kierrepullia niin olisiko vinkkejä maidottomaan ja soijattomaan herkkutäytteeseen? Ja tiedätkö voiko kasvipohjaisia tuotteita esim. alpron kaura- tai manteli"maitoa" käyttää pullataikinaan ja täytteeseen? Ja voiko rahkapullataikinaa tehdä mitenkään maidottomana ja soijattomana, jollain kasvipohjaisella tuotteella? Kiitos jo etukäteen! =)
VastaaPoistaMaidottomasta sinisestä Keijusta ainakin saa peruspullatäytteen (Keijua, kanelia ja sokeria). Meinasin ehdottaa toiseksi suklaatäytettä, mutta en tiedä, onko soijatonta (ja samalla maidotonta) suklaata olemassa.. Tiedätkö sinä, löytyykö sellaista?
PoistaValitettavasti minulla ei ole kokemusta kaura- tai mantelimaidon käyttämisestä, mutta pienen googlettelun jälkeen selvisi, että niitä käyttämällä saa aikaan pehmoisia pullia (esim. http://kirsi1974.vuodatus.net/lue/2012/10/maidottoman-hyvaa). Maidottoman taikinan pystyy tekemään maidon sijasta myös toki vedestäkin. Tosi kiva, että on noita erilaisia vaihtoehtoja :) Valitettavasti siihen en osaa vastata, voiko noita alpron maitoja käyttää täytteeseen. Ja rahkapullataikina maidottomana on luullakseni mahdoton tehtävä. En ainakaan muista kuulleeni/nähneeni maidotonta rahkan tapaista valmistetta. Toivottavasti tästä oli jotain apua :)
Juu, ainakin PIRKKA tumma leivontasuklaa 200g on maidoton ja soijaton. Ja tilasin eilen muutamia maidottomia ja soijattomia suklaita testattavaksi tuolta: http://kauppa.ruohonjuuri.fi/
PoistaOnneksi näitä löytyy kun vähän etsii =)
Kiva juttu, tuo onkin hyvä tietää että niitäkin löytyy. Täytyykin pitää mielessä, kiitti vinkistä :) Taitaa tulla jo myöhässä, mutta siitä leivontasuklaasta saisi aika kivan täytteen myös. Kaulitun pullataikinan pinnalle ohut kerros rasvaa, hieman tummaa kaakaojauhetta + sokeria sekä hieman rouhittua suklaata. Sitten vaan jatkaa normaaliin tapaan rullaamiset, kohottamiset ja paistamiset :) Meillä ainakin tykättiin tuollaisista suklaapullista kovin, vieraita myöten :)
PoistaRaisionkeittokirja- sivulla on lähes identtinen resepti kuin tämä, siinä suolaa1/2 rkl ja tässä 1/2 tl, niin mietin kumpi on oikein?
VastaaPoistaKiitos kysymyksestä :) Näiden tekemisestä on jo aikaa, joten en tarkkaan muista miten tein. Puolikas ruokalusikallinen kuullostaa ainakin todella suurelta suolamäärältä. Plarasin netissä löytyviä ohjeita, jotka olivat kaikki hyvin pitkältki samanlaisia kuin tämä ja useissa oli käytetty suolaa vain tuo 0.5 tl. Uskoisin tuon olevan se määrä, mitä itsekin käytin, sillä nykyäänkin käytän tämän kokoiseen taikinaan n. 0.5-1 tl suolaa, joka on mielestäni hyvä määrä.
PoistaSitä minäkin ajattelin että tuo 1/2 rkl on liian paljon mutta ajattelin varmistaa kun en ole hirveästi leiponut. Kiitos nopeista vastauksista! =)
PoistaEipä kestä, kiva jos voin olla avuksi :) Ehditkö jo leipomaan? Tuliko hyvät pullat? :)
Poista