Sain pyynnön tehdä eräisiin juhliin Daim-suklaafudgea. Koska en ollut aiemmin tehnyt sellaista, pitihän niitä ensin testata :) Lisäsin tuttuun ja helppoon kolmen aineen suklaafudgemassaan rouhittua Daimia. Testailin samalla myös kahden erilaisen Daim-valmisteen käyttäytymistä suklaafudgen joukossa. Osa Daimista oli valmiita rakeita ja osa patukoista itse rouhittua Daimia. Kuten varmaan arvata saattaa, nuo rouhitut Daimit toivat enemmän makua ja rapeutta kuin valmiit suklaakuorrutteisen rakeet. Vaikka hyvin maistuivat molemmat :)
Makioita näistä tuli, mutta niiin hyviä! Maku muistutti pitkälti kaupan valmista Daim-suklaata (oiskohan Marabou-merkkistä), mutta tämä oli pehmeää. Isommat Daim-palaset toivat kivaa purutuntumaa muuten pehmoiseen fudgeen. Herkkua!
Ja vieläpä nopeaa. Tätä suklaafudgea on tullu tehtyä luvattoman monta kertaa viime vuoden(/vuosien) aikana vain täytteitä vaihdellen sillä se vain on niin helppo ja ihanaa.
Daim-suklaafudge
Koosta riippuen n. 90 palaa
Fudge-massaan:
Fudge-massaan:
175 g tummaa 50% suklaata
275 g maitosuklaata
1 prk kondensoitua maitoa (ei keitettyä)
1 prk kondensoitua maitoa (ei keitettyä)
Lisäksi:
200 g Daimia pienemmäksi rouhittuna
Ohje:
Ohje:
Pilko Daim-patukat hieman pienemmiksi paloiksi. Jätä joukkoon isohkoja n. 1 x 1 cm kokoisia paloja.
Pilko kattilaan suklaat, kaada joukkoon kondensoitu maito. Lämmitä koko ajan sekoittaen, kunnes suklaat ovat kokonaan sulaneet. Sekoita joukkoon melkein kaikki hienoksi rouhittu Daim, jätä osa koristeeksi.
Pilko kattilaan suklaat, kaada joukkoon kondensoitu maito. Lämmitä koko ajan sekoittaen, kunnes suklaat ovat kokonaan sulaneet. Sekoita joukkoon melkein kaikki hienoksi rouhittu Daim, jätä osa koristeeksi.
Levitä daim-suklaamassa leivinpaperilla vuorattuun n. 20 x 20 cm vuokaan. Voit käyttää halutessasi myös isompaa vuokaa. Tällöin fudgesta tulee vain hieman ohuempia paloja.
Levitä pinnalle vielä loput Daim-rouheesta. Painele se pintaan kiinni. Laita vuoka jääkaappiin n. 2 tunniksi jähmettymään. Leikkaa jähmettynyt fudgelevy haluamasi kokoisiksi paloiksi. Itse sain n. 90 palaa.
Vinkki:
* Fudget kannattaa syödä sitä nopeammin valmistamisesta, mitä enemmän haluaa nauttia Daimin rapeudesta. Ajan mittaan fudgen sisällä oleva Daim pehmenee. Päällä oleva palat säilyttävä rapeutensa huomattavasti pitempään.
* Fudget kannattaa syödä sitä nopeammin valmistamisesta, mitä enemmän haluaa nauttia Daimin rapeudesta. Ajan mittaan fudgen sisällä oleva Daim pehmenee. Päällä oleva palat säilyttävä rapeutensa huomattavasti pitempään.
Tällaiset helpot suklaafudget ovat ihan lempparikarkkejani nykyään. Ne on tosi (ehkä liiankin) helppo ja nopea tehdä. Joukkoon voi sekoitella mitä miltei mitä juttuja tahansa. Itse pidän näiden Daim-versioiden lisäksi mm. lakritsia- tai/ja suklaapähkinöitä sisältävästä fudgesta hurjasti.
Minkälainen fudge sinulle maistuisi? Mitä makuja itse lisäisit suklaafudgen joukkoon? Vai söisitkö tuota suussa sulavaa fudgea vain pelkiltään? :)
Mahtava idea! Täytyy kyllä kokeilla tätä :)
VastaaPoistaKiitos Sinikka :) Tuo suklaafudgemassa on tosi hyvä, kun sen joukkoon voi heivata melkein mitä tahansa. Nämä Daim-versiot olivat kyllä herkkua, kokeile ihmeessä :)
PoistaSuolainen kinuskifudge! Sellaista ostin eräästä kahvilasta ja aioin keksiä sille reseptin, mutten ole vielä ehtinyt.
VastaaPoistaMutta nämä daim-versiot on varmaan tosi hyvät. Olen ikuinen daim-lover!
Yritän vain nyt vältellä sokeria toistaiseksi, joten....ehkä lasten synttäreille keväällä!
Suola ja kinuski ovat ihan lyömätön pari, joten uskon kyllä, että sellainen fudge olisi mielettömän hyvää herkkua! :) Olen monesti tehnyt suolattua kinuskikastiketta (ohjekin tulossa blogiin vielä tämän kevään aikana), mutta tuota fudgeakin voisi kokeilla. Kerropas, jos ehdit kehittelemään sellaisen ohjeen :) Daim on ihan parhaita karkkeja minustakin, nam!
PoistaTästä herkusta ei suklaata puutu ;) Nämä on just mun makuuni... Kokeiluun menee!
VastaaPoistaOlivat minunkin makuuni, slurps! ;) Tuli napsittua muutama ihan tuosta vain ja senkin jälkeen olisi vielä mennyt muutama ;) Kokeilepas ihmeessä :)
PoistaOlen tässä nyt jonkun tovin fudge ohjeita selannut ja aina suklaan määrä on eri :D miten suklaan määrä vaikuttaa massaan? Mulla on yksi tavallisen kokoinen kondensoitu maito purkki ja valmiiksi maustettu suklaalevy.. 200g suhteessa yhteen purkkiin ei siis riitä? Sori tyhmät kysymykset :D tekis vaan niin mieli tehä, mut joku hiiri on syönyt suklaavaraston tyhjäksi ;)
VastaaPoistaSuklaan määrälla pystyy vaikuttamaan fudgen kovuuteen. Eli mitä enemmän suklaata, sitä "kovempaa" fudgekin on :) Lisäksi suklaan laatu vaikuttaa; valkosuklaata tarvitaan enemmän kuin tummaa suklaata. Tuo 200 g kuullostaa aika pieneltä suklaamäärältä, fudge ei varmaankaan kovetu tarpeeksi. Hmm. Onko sulla pakastinta? Voisithan tehdä vaikka vain puolikkaan annoksen fudgea tuosta 200g suklaata ja pakastaa lopun kond. maidon? :)
PoistaEn tiennytkään että kondensoidun maidon voi pakastaa :) laitoin miehen kauppaan ja sain fudget tehtyä.. Tummaa suklaata lisäsin minttusuklaan sekaan :)
VastaaPoistaKyllä, hyvin voi pakastaa :) Itse olen pakastellut aina silloin tällöin loput, kun olen testaillut jotain tai muuten vain tarvinnut hieman vähemmän. Hyvää on ollut sulattamisen jälkeenkin :) Nam, kuullostaapa hyvältä yhdistelmältä! Noh mitäs tykkäsit Memmu? :)
PoistaNam! Pätkisfudge tehty, ja tänään kokeilin ekaa kertaa tätä daimfudgea. En malta odottaa, että saan sen huomenna makutestiin! Kiitos ihanasta ohjeesta!
VastaaPoista