Työkaverini pyysi minua tekemään tyttönsä 1-vuotissyntymäpäiville kakun. Näytin hänelle viime vuoden puolella tekemäni Prinsessakakun ja sain samantein pyynnön tehdä samanlaisen.
Tämänkin kakun sisältä löytyi kaksi suosikkiani eli mehevä suklaakakkupohja ja kinuski-puolukkatäyte. Päällinen oli jälleen valkosuklaamassaa, tällä kertaa värjättynä "Rose"-värisellä pastavärillä.
En saanut edellisen kakun tiaraa enkä valtikkaa tehtyä haluamallani tavalla, joten kokeilin nyt uudestaan. Viime kerralla kokeilin muotoilla niitä sokerimassasta sekä sokerimassan ja kaulintamassan sekoituksesta. Kumpikin oli kuivuessaan niin hauraita, etteivät ne kestäneet liikuttelua, vaan romahtivat. Sekoittelin joukkoon myös CMC:tä, jolla sokerimassasta pitäisi saada todella kestävää. CMC:n lisäämisen jälkeen "nauhojen" pyörittelyssä sai kuitenkin olla todella nopea, sillä massa alkoi kuivua jo pöydällä. Marsipaanipuristin olisi kova sana tuollaisten narujen tekemisessä, sillä sellaisella saisi tehtyä narut melkein tuosta vain ja massan ehkä ehtisi muotoilla ennen sen kovettumista.
No mutta nyt kun marsipaanipuristinta ei ollut saatavilla, jätin sokerimassan hyllylle ja kokeilin narujen muotoilua kaulintamassasta, joka kuivuu hieman sokerimassaa hitaammin, mutta on oman kokemukseni mukaan hieman kestävämpää (ja elastisempaa) kuin sokerimassasta tehdyt koristeet. Kaivoin kaapista esille muovailuvahojen muotoiluun tarkoitetun muovisen puristimen. Kova homma siinä oli, mutta sain kuin sainkin tehtyä sen avulla kaulintamassasta ohuehkoa narua. Sen verran jouduin painamaan massaa läpi, että puristin vinkui ja kitisi ja oli likellä mennä rikki. Narua siitä kuitenkin tuli ja sain tehtyä koristeet.
Testailin samalla muutama päivä aiemmin ostamaani helmimuottia. Muotilla tehdyt kaula- ja rannekoru päätyivät lopulta kakkulautasen reunalle. Töpöttelin niihin hieman kimalleväriä ja niistä tuli mielestäni täten melko aidon näköiset, ainakin jos katseli niitä juuri sopivasta kulmasta.
Tiarakakku 1-vuotiaalle
n. 23 cm vuokaan
n. 23 cm vuokaan
Pohjana:
Värjäykseen Roosan väristä pastaväriä ja Wiltonin vaalentavaa väriä
Pinnalla hieman vaaleanpunaista kimallesprayta
Koristeet:
Pinnalla hieman vaaleanpunaista kimallesprayta
Koristeet:
Tiara, valtikka ja korut kaulintamassaa, pinnalla kimalletomuväriä
(koristeina nonparelleja)
Kaunis kakku ja tiara! Minulla olikin jo viime kerralla tarkoitus kysyä, kuinka saat nuo timantit irti, itselläni ne eivät ehyenä irronneet, enkä uskaltanut montaa kokeilla. Onko tähän jokin niksi?
VastaaPoistaKiitos Maiju :) Hmm. Mitenköhän irrottelin niitä. Minulla sen ensimmäisen kanssa oli hieman ongelmia, mutta sen jälkeen lähti irtoamaan. Hei nyt mä muistan. Taivutin sitä muovista alustaa, missä ne timantit ovat kiinni, juuri siitä timantin kohdalta. Samalla nypin timantin ja pakkauksen reunan väliin rakoa. Kun sain hieman raotettua timanttia irti, lähti se jo aika nätisti irti. Mahtoiko tästä sepustuksesta saada selvän? :)
PoistaKiitos, sai kyllä selvän :) Ehkä uskaltaudun nyt kokeilemaan irrottamista sinun neuvoillasi :)
PoistaToivottavasti onnistut ensi kerralla :) Olisi paljon helpompi, josse pakkaus olisi hieman pehmeämpää muovia, niin saisi plumpsautettua ne timantit sieltä ulos.. Selvästi tuotekehittelyn paikka ;)
PoistaTodella kaunis ja upea kakku! Mistä noita syötäviä timantteja olet löytänyt?
VastaaPoistaKiitos paljon Niina :) Syötäviä timantteja olen ostanut Confetista (www.confetti.fi).
Poista