tag:blogger.com,1999:blog-600651734745219288.post1163960554341643331..comments2023-06-01T16:24:39.166+03:00Comments on Suklaapossu: Mojitotäytteinen kakkuSuklaapossuhttp://www.blogger.com/profile/16255227360862452552noreply@blogger.comBlogger5125tag:blogger.com,1999:blog-600651734745219288.post-56729872467953263202014-04-17T21:40:41.254+03:002014-04-17T21:40:41.254+03:00No niin. En malttanut odottaa kovin pitkään, vaan ...No niin. En malttanut odottaa kovin pitkään, vaan laitoin heti aamusta testin käyntiin :) Tein valkosuklaamassan 100g:sta valkosuklaata (+0.5 dl vaaleaa siirappia + 1 dl tomusokeria) ja lisäsin aluksi 0.5 tl punaista elintarvikeväriä. Massa värjäytyi tuosta määrästä haaleaksi vaaleanpunaiseksi. Massa jäi sen verran tahmeaksi, että jouduin lisäämään valmiiseen massaan hieman lisää tomusokeria. Testasin myös laittamalla väriä yhteensä 1 tl. Punaisuus hieman voimistui, mutta väri oli edelleen vaaleanpunainen, itse asiassa aika nätin roosan värinen. Tosin pastaväreilläkään en ole saanut aikaiseksi täysin tumman punaista, vaan väri jää aina hieman haaleaksi. No mutta värin lisäyksen jälkeen siis massa oli jälleen liian löysää ja tahmaista. Tomusokerilla kuitenkin pystyi jälleen säätämään koostumusta. Laitoin tomusokeria yhteensä 2 dl eli kaksinkertaisen määrän, jotta koostumuksesta tuli tarpeeksi jämäkkä. Annoin massan tekeytyä 10 tuntia. Massaa pystyi sen jälkeen kaulitsemaan tomusokeri avuksi käyttäen suht helposti, vaikka se oli edelleen pehmeämpää kuin pastavärejä käytettäessä. Johtopäätös on siis, että valkosuklaamassaa pystyy kyllä värjäämään elintarvikeväreillä, mutta tällöin tomusokerin määrää pitää lisätä. Noin 1 tl värin lisäys vaati ainakin tällä testikerralla 1 dl enemmän tomusokeria. Suklaapossuhttps://www.blogger.com/profile/16255227360862452552noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-600651734745219288.post-20344356721909532202014-04-16T21:47:47.547+03:002014-04-16T21:47:47.547+03:00En ole koskaan käyttänyt elintarvikevärejä valkosu...En ole koskaan käyttänyt elintarvikevärejä valkosuklaamassaan, joten en osaa sanoa täysin varmaksi. Kaupan elintarvikevärit ovat aika liemimäisiä verrattuna pastaväreihin ja niitä yleensä tarvitaan määrällisesti pastavärejä enemmän, joten ne saattavat vaikuttaa massan rakenteeseen löystyttäen sitä liikaa. Tällöin tomusokerin lisääminen saattaisi auttaa. Mutta en siis ole kuitenkaan varma asiasta. Suosittelisin käyttämään pastavärejä. Mutta jos haluat, niin voit tehdä pienen testimassan (esim. 100 g valkosuklaasta) ja katsoa miten massa käyttäytyy, meneekö rakeiseksi, onko hyvin kaulittavissa... Laitan tämän itselleni testauslistalle, sillä alkoi kiinnostaa itseänikin. :)Suklaapossuhttps://www.blogger.com/profile/16255227360862452552noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-600651734745219288.post-1153616907796419052014-04-16T21:38:42.694+03:002014-04-16T21:38:42.694+03:00Mulla tuli tämä täyteajatus juuri siitä sun tekemä...Mulla tuli tämä täyteajatus juuri siitä sun tekemästä mojitokakusta :) En huomannutkaan katsoa tarkemmin miten sen teit, mahtaakohan olla lähellä tätä..? Väsäsin tämä testikakun perusteella yhden täytteen siihen tilauskakkuun. Se täyte sai paljon kehuja ja joku jopa tunnisti sen mojitoksi :) On mukavasti hieman erilainen ja ihanan raikas kakuntäyte :)Suklaapossuhttps://www.blogger.com/profile/16255227360862452552noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-600651734745219288.post-82232691196620630852014-04-16T17:29:10.111+03:002014-04-16T17:29:10.111+03:00Voiko valkosuklaamassan värjätä kaupan elintarvike...Voiko valkosuklaamassan värjätä kaupan elintarvikeväreillä? -Lottis-Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-600651734745219288.post-46513032757615380982014-04-16T10:59:14.831+03:002014-04-16T10:59:14.831+03:00OIJOI kun näyttää hyvältä. Ihastuin siihen mojitoj...OIJOI kun näyttää hyvältä. Ihastuin siihen mojitojuustokakkuun, joten tätä mojito-täytekakkuakin aion kyllä kokeilla.Tita https://www.blogger.com/profile/16950923104723504633noreply@blogger.com