tag:blogger.com,1999:blog-600651734745219288.post2460463926573864748..comments2023-06-01T16:24:39.166+03:00Comments on Suklaapossu: Järisyttävän hyvä sitruuna-juustokakku / ilman liivatettaSuklaapossuhttp://www.blogger.com/profile/16255227360862452552noreply@blogger.comBlogger172125tag:blogger.com,1999:blog-600651734745219288.post-90042018120412888602017-08-22T19:48:53.053+03:002017-08-22T19:48:53.053+03:00Hyvä, että kakku pysyi koossa! Sokerin määrä kanna...Hyvä, että kakku pysyi koossa! Sokerin määrä kannattaa tosiaan aina mitoittaa omaan mmakuunsa sopivaksi. Sitruunoidenkin happamuuksissa on eroja, joten sokeria saatetaan tarvita toisella kertaa vähemmän ja toisella kertaa vähän enemmän, aina kannattaa siis tarkistaa maku kesken leipomisen :)Suklaapossuhttps://www.blogger.com/profile/16255227360862452552noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-600651734745219288.post-60248986030338880702017-08-22T18:57:58.832+03:002017-08-22T18:57:58.832+03:00Ihana kuulla! Tämä on kyllä ihan ykkösjuustokakku ...Ihana kuulla! Tämä on kyllä ihan ykkösjuustokakku itsestänikin. Lime sopii taatusti tähän yhtä hyvin. Hmm. Pitää itsekin tehdä tämä seuraavaksi limellä, kiitti vinkistä :) Suklaapossuhttps://www.blogger.com/profile/16255227360862452552noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-600651734745219288.post-79115121025729722192017-08-20T15:53:43.781+03:002017-08-20T15:53:43.781+03:00Kakku kesti hyvin kasassa. Kakku oli ihanan raikas...Kakku kesti hyvin kasassa. Kakku oli ihanan raikas, mutta osan mielestä liian makea (noudatin ohjeita)...jatkossa vähennän sokeria niin hyvä tulee :)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/14663460972229618245noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-600651734745219288.post-90685541556872305732017-08-18T10:12:43.625+03:002017-08-18T10:12:43.625+03:00Hurja kiitos kun olet jakanut tämän reseptin! Löys...Hurja kiitos kun olet jakanut tämän reseptin! Löysin tämän siis pienen googlettelun tuloksena ja päätin kokeilla, tosin korvasin sitruunan limellä sillä pidän limen mausta enemmän. Ja voi pojat kun oli h-y-v-ä-ä! Nam! Ja tosi kiva kun kerrankin on juustokakku jossa ei tarvittu liivatetta :3 Evahttps://www.blogger.com/profile/10831824489057130386noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-600651734745219288.post-73825511723218385562017-08-08T14:52:14.243+03:002017-08-08T14:52:14.243+03:00Itselläni tämä kakku on pysynyt aina tosi hyvin ko...Itselläni tämä kakku on pysynyt aina tosi hyvin koossa. Hyytyminen tapahtuu jonkinlaisen kemiallisen reaktion avulla, kun sitruuna ja maitotuote yhdistyvät. Mutta nyt muakin jänskättää, pysyikö kakku hyvin koossa!? :)Suklaapossuhttps://www.blogger.com/profile/16255227360862452552noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-600651734745219288.post-68121515781689577482017-08-08T14:50:48.256+03:002017-08-08T14:50:48.256+03:00Moikka! Uskon, että mustikat sopivat päälle tosi h...Moikka! Uskon, että mustikat sopivat päälle tosi hyvin! Tein vähän aikaa sitten vähän samantapaista sitruunaista juustokakkua mansikoilla (https://suklaapossu.blogspot.fi/2017/08/alyttoman-herkullinen-mansikka.html) ja se oli myös herkkua. Mansikat hieman taittoivat sitruunan makua ja samalla sitruuna korosti mansikoiden makua. Samanlailla voi käydä myös mustikoiden kanssa. Jos testailet mustikoita tämän juustokakun päällä, niin kuulisin mielelläni mitä pidit :)Suklaapossuhttps://www.blogger.com/profile/16255227360862452552noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-600651734745219288.post-6894689705710442172017-08-06T18:19:45.484+03:002017-08-06T18:19:45.484+03:00Moi, sopisiko tämän kakun päälle kasa tuoreita mus...Moi, sopisiko tämän kakun päälle kasa tuoreita mustikoita? :D Mietin vain sopiiko sitruuna ja mustikka yhteen.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-600651734745219288.post-44139066644927409492017-08-05T17:59:01.166+03:002017-08-05T17:59:01.166+03:00Pakko oli kokeilla tuota pojan synttärijuhlille, k...Pakko oli kokeilla tuota pojan synttärijuhlille, kun on saanut niin paljon kehuja. Kuulostaa ainakin hitsin hyvältä. Laitoin pohjaan puolet Marie keksejä ja puolet Digestive keksejä. Täyte maistui kyllä ihanan raikkaalta kun kipon puhtaaksi nuolin...😊<br />Nyt minuu jänskättää, että kestääkö kasassa ilman liivatetta. Huomenna synttäreillä koemaistetaan...Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/14663460972229618245noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-600651734745219288.post-27531612694568036642017-08-02T22:39:09.365+03:002017-08-02T22:39:09.365+03:00Hienoa! Kiitos :) Tätä on tullut tehtyä itsekin jo...Hienoa! Kiitos :) Tätä on tullut tehtyä itsekin jo monen monta kertaa. Tätä on muuten helppo muokata myös mm. laittamalla päälle esim. mansikoita. Tulee niinkin ihanaa herkkua :) Suklaapossuhttps://www.blogger.com/profile/16255227360862452552noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-600651734745219288.post-84032909566913356412017-07-30T13:48:09.568+03:002017-07-30T13:48:09.568+03:00Harmittavasti en uskalla luvata, että kakun rakenn...Harmittavasti en uskalla luvata, että kakun rakenne pysyisi pakastuksen jälkeen tarpeeksi hyvänä. Olen joskus pakastanut kakunjämiä, ja sulatuksen jälkeen se on ollut mielestäni hieman löysempää/pehmeämpää, kuin pakastamattomana. Tähän voi tietenkin vaikuttaa myös se, että kyseessä on ollut vain pieni kakunpala, eikä kokonainen kakku. <br /><br />Hmm. Mahtaiskohan mirrorglaze-kuorrutus onnistua niin, että kakkua pitäisi pakkasessa vain sen verran, että sen pinta on jäätynyt kuorrutusta varten, mutta sisältä ei ole vielä jäässä.. Uskallatko kokeilla? :)Suklaapossuhttps://www.blogger.com/profile/16255227360862452552noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-600651734745219288.post-71522203937088746832017-07-29T10:40:08.837+03:002017-07-29T10:40:08.837+03:00Oli pakko testata tätä kakkua, kun oli saanut niin...Oli pakko testata tätä kakkua, kun oli saanut niin paljon kehuja :) ja nyt on aivan pakko sanoa, että aivan mahtavan makuinen kaikin puolin... suussa sulava ... nami! Tulen takuulla tekemään myös uudestaan :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-600651734745219288.post-12217341505501973452017-07-25T11:38:19.931+03:002017-07-25T11:38:19.931+03:00Olisi tarkoitus tehdä mirrorglazekuorrutteinen kak...Olisi tarkoitus tehdä mirrorglazekuorrutteinen kakku, mutta mahtaakohan onnistua tällä kakulla vai vaikuttaako pakastus ja sulatus kakun rakenteeseen kun se ei sisällä liivatetta? Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-600651734745219288.post-56921793867553181712017-06-20T18:32:22.811+03:002017-06-20T18:32:22.811+03:00Makuja on monia :) Sokerin määrä kannattaa muuten ...Makuja on monia :) Sokerin määrä kannattaa muuten aina mitoittaa omaan makuun sopivaksi. Se on usein myös sitruunoiden happamuudesta kiinni. Eli kannattaa maistella täytettä sitä tehdessä ja lisäillä sokeria tarpeen mukaan oman maun mukaan :)Suklaapossuhttps://www.blogger.com/profile/16255227360862452552noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-600651734745219288.post-91639149450411432432017-06-10T20:04:34.718+03:002017-06-10T20:04:34.718+03:00Liian suuret odotukset niin olipa pettymys. Mukava...Liian suuret odotukset niin olipa pettymys. Mukavan sitruunaista oli mutta täyte mössöä ja moussemaista, laitettiin liikaa sokeria (1.5dl) joten santsipalaa ei tehnyt mieli ottaa. Ei kyllä ansainnut maailman paras titteliäAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-600651734745219288.post-20248387057133570712017-06-01T15:55:36.578+03:002017-06-01T15:55:36.578+03:00Oon huomannut saman ilmiön laktoosittomilla tuotte...Oon huomannut saman ilmiön laktoosittomilla tuotteilla eli niistä tulee helposti tönkömpiä kuin esim. vähälaktoosillisilla tuotteilla. Tuolla ylempänä jo mietinkin, että mahdollisesti tuorejuuston (osittainen) korvaaminen mascaronella saattaisi tehdä kakusta pehmeämmän. Lisäksi kerma kannattaa vatkata juuri ja juuri vaahdoksi, ei tönköksi asti. Myös se, että laittaa kermaa hieman ohjetta enemmän, saattaa auttaa tönkköyteen. Ja täytettä kannattaa muuten aina maistella jo tekovaiheessa, niin voi vielä lisätä sitruunaa (mehuna tai kuoriraasteena) ja samalla laittaa sokerin määrän kohdilleen. Jos uskallat, niin kokeilehan vielä joskus uudestaankin noilla pienillä muutoksilla :)Suklaapossuhttps://www.blogger.com/profile/16255227360862452552noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-600651734745219288.post-12677101863338296382017-06-01T15:50:16.697+03:002017-06-01T15:50:16.697+03:00Voi kun ihana kuulla :) Maistuisiko vaikka liivatt...Voi kun ihana kuulla :) Maistuisiko vaikka liivatteeton Kahden suklaan juustokakku? :) (https://suklaapossu.blogspot.fi/2017/04/kahden-suklaan-juustokakku-liivatteeton.html) Me ainakin tykättiin siitä kovin, nams!Suklaapossuhttps://www.blogger.com/profile/16255227360862452552noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-600651734745219288.post-62248390103554159902017-05-28T22:51:46.315+03:002017-05-28T22:51:46.315+03:00Hei, niin paljon kakkua kehuttiin mutta itse epäon...Hei, niin paljon kakkua kehuttiin mutta itse epäonnistuin sen teossa. Täytteestä tuli tönkköä eikä alkunkaan raikasta. Lienee syynä se, että jouduin käyttämään laktoosittomia tuotteita.. ehkä myös vatkasin kermaa liikaa? Kuka tietää, mutta reseptissä ei varmasti ollut vikaa, vaan tekijässä.. :)Laurahttps://www.blogger.com/profile/18095765707627015959noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-600651734745219288.post-82162889924626964682017-05-27T21:01:12.336+03:002017-05-27T21:01:12.336+03:00Vie kielen mennessään, siis yli hyvää :) Nyt tekis...Vie kielen mennessään, siis yli hyvää :) Nyt tekisi mieli kokeilla vaihteeksi jollain muulla täytteellä, oletko kokeillut? Pysyykö kasassa ilman sitruunaa? Suklaajuustokakku houkuttelisi tai jokin muu...mutta itselläni on peukalo keskellä kämmentä ilman tarkkaa ohjetta määrineen. Olisi ihana saada jokin vastaava ohje :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-600651734745219288.post-8459010746818407052017-05-25T09:33:55.672+03:002017-05-25T09:33:55.672+03:00Kiitos vastauksesta.:) ei tullut liian myöhään ja ...Kiitos vastauksesta.:) ei tullut liian myöhään ja hyviä vinkkejä annoitkin. Mietin kuinka kakku säilyy juhlapöydässä jos kovinkin lämmin päivä? Löystyykö helpommin kuin liivatekakku? Täytyy ehkä testata ensin itselle ennenkuin tohdin ystävän juhliin tehdä.. :) ihan mahtavalle kuulostaa ja varmasti maistuukin..:)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-600651734745219288.post-66790933371873416722017-05-23T09:30:08.194+03:002017-05-23T09:30:08.194+03:00Juu, näinhän se on sitten tehtävä �� Kiitos kuiten...Juu, näinhän se on sitten tehtävä �� Kiitos kuitenkin! Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-600651734745219288.post-58191217016116189532017-05-22T16:53:15.967+03:002017-05-22T16:53:15.967+03:00Kiitos :) Olen tehnyt tämän saman kakun korvaamall...Kiitos :) Olen tehnyt tämän saman kakun korvaamalla puolet tuorejuustosta maitorahkalla ja se toimi hyvin. Epäilen kuitenkin, että jos korvaa kaiken tuorejuusto maustamattomalla maitorahkalla, maku tulee liiankin tujuksi ja koostumus kärsii.. Ehkä maustettu rahka toimisi paremmin, sillä se tuppaavat olemaan lempeämmän makuisia ja koostumukseltaankin usein pehmeämpiä. :) Harmittavasti en ole kokeillut tätä ilman tuorejuustoa, joten hankala sanoa tarkkoja mittoja ilman testaamista. Uskallatko itse testailla esim. juuri tuolla maustetulla rahkalla? :)Suklaapossuhttps://www.blogger.com/profile/16255227360862452552noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-600651734745219288.post-30273845533286835032017-05-22T16:38:32.573+03:002017-05-22T16:38:32.573+03:00Tämä täyte on melko pehmeää, joten pelkään pahoin,...Tämä täyte on melko pehmeää, joten pelkään pahoin, ettei se kestä kakkupohjien painoa sellaisenaan. Mutta jos joukkoon sulattaa valkosuklaata, niin asia muuttuu ja uskoisin, että täytteestä tulisi niin tehden herkullista :P Jättää vain sokerin vähemmälle tai kokonaan pois (maun mukaan), ettei täytteestä tule liian makea. Vatkaisin sulatetun valkosuklaan täytteen joukkoon ihan viimeisenä, juuri ennen kakun täyttämistä. Kakku olisi hyvä koota reunavuoan (tai irtopohjavuoan reunojen) sisäpuolelle, jossa se saa hyytyä rauhassa :) <br /><br />Sopiva valkosuklaan määrä olisi arviolta 100g ja sokerimassakuorrutteiden kakkujen kohdalla hieman suurempi.. Vatkaa vain täytteen mahdollisimman paksuksi ennen valkosuklaan lisäämistä (ei kuitenkaan yli). Tätä tarkempia arvioita en valitettavasti osaa antaa, sillä en ole itse kokeillut hyydyttää valkosuklaalla juuri tätä täytettä. Ehditkö testailemaan vielä vai uskallatko kokeilla suoraan kakkuun? :) Suklaapossuhttps://www.blogger.com/profile/16255227360862452552noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-600651734745219288.post-61274699551423902202017-05-22T16:28:00.301+03:002017-05-22T16:28:00.301+03:00Pahoittelen, että ehdin vastaamaan vasta nyt. Toiv...Pahoittelen, että ehdin vastaamaan vasta nyt. Toivottavasti vastaus ei tule liian myöhään ja kakunteko on vielä edessä.. Hyvin arvioit ohjeen riittävyyden, sillä 2-kertaisella ohjeella kakusta tulee aika tarkkaan yhtä paksu kuin minullakin (=ei hirmu paksu, tuollainen ohuehko) :) Kannattaa huomioida, että mascarponessa on rasvaa ja se syö sitruunan raikkautta melko paljon, jolloin mehua tarvitaan enemmän, jos halutaan pitää kakun miedosta kirpeydestä kiinni. Lisäksi rasvaiset tuotteet eivät hyydy aivan niin hyvin, kuin vähempi rasvaiset, eli täytteestä saattaa tulla liiankin löysää, jos mehua on paljon. Ehkä. Mitä jos laittaisit mehut vain limeistä ja sitruunasta vain hieman lisää? Joukossa on kuitenkin sitruunatuorejuustoa, josta tulee sitruunaista makua. Sokerin määräkin kannattaa maistella sopivaksi, sillä sitruunatuorejuusto on itsessään jo makeahko, jolloin lisättyä sokeria ei tarvikaan välttämättä juurikaan. Vai ehditkö jo leipomaan? :)Suklaapossuhttps://www.blogger.com/profile/16255227360862452552noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-600651734745219288.post-23051415024824026902017-05-22T16:03:10.512+03:002017-05-22T16:03:10.512+03:00Ihanan kuuloinen kakku! Millähän tässä voisi korva...Ihanan kuuloinen kakku! Millähän tässä voisi korvata tuon tuorejuuston? Sitä kun ei vauvaa odotellessa suositella....liivatetta voin laittaa se ei ole ongelma... maitorahkaa? maustettua rahkaa? vaniljakastiketta? Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-600651734745219288.post-2559753636038587922017-05-22T11:03:39.645+03:002017-05-22T11:03:39.645+03:00Tätä pitää kokeilla. Seuraavaksi on tarkoitus kuit...Tätä pitää kokeilla. Seuraavaksi on tarkoitus kuitenkin tehdä täytekakku, niin miten ajattelisit että tämä soveltuu siihen. Esim. jos teen 20 cm halkaisijaltaan ja kaksi täyteväliä, niin riittäisikö ko. määrä vai pitäisikö lisätä? Ja jos sulattaisin valkosuklaan moussen joukkoon, niin paljonko olisi sopiva määrä ja missä vaiheessa se kannattaisi lisätä? Ja tulisikohan tästä niin kasassa pysyvä versio, että uskaltaisi kreemittää ja laittaa sokerimassan päälle?<br /><br />Tuirehttps://www.blogger.com/profile/02311986112014519077noreply@blogger.com