tag:blogger.com,1999:blog-600651734745219288.post3478866056522255305..comments2023-06-01T16:24:39.166+03:00Comments on Suklaapossu: Punaherukkapiirakka kermaviilipäälliselläSuklaapossuhttp://www.blogger.com/profile/16255227360862452552noreply@blogger.comBlogger11125tag:blogger.com,1999:blog-600651734745219288.post-75655022607572468732016-07-17T20:34:27.278+03:002016-07-17T20:34:27.278+03:00Hei, hyvä kun huomasit virheen. Pohjan ainesosalue...Hei, hyvä kun huomasit virheen. Pohjan ainesosaluettelosta on tosiaan jäänyt "1 muna" pois, merkitsenkin sen samantein. Toivottavasti vastaus ehtii ja saat lisättyä tuon munan joukkoon :)Suklaapossuhttps://www.blogger.com/profile/16255227360862452552noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-600651734745219288.post-51063285863789027232016-07-17T20:17:06.520+03:002016-07-17T20:17:06.520+03:00Siis eikö kukaan huomaa, että ohjeessa on virhe, v...Siis eikö kukaan huomaa, että ohjeessa on virhe, vai eikö kukaan ole tehnyt ohjeen mukaan?? Ohjeessa pohjan kohdalla (raaka-aineet) ei ole mainintaa ollenkaan mainintaa munasta (tai munien määrästä). Sitten kuitenkin ohjeessa lukeen, että vatkaa lisää muna voimakkaasti vaivaten. Siis tuleeko pohjaan munaa ja montako kappaletta. Äääh, just olen tekemässä piirakkaa, mutta ohje on väärin. Kärpixhttps://www.blogger.com/profile/01466944845963974440noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-600651734745219288.post-62321022426446583752015-10-10T11:05:43.175+03:002015-10-10T11:05:43.175+03:00Ole hyvä cecib! :D Kiva, että ohjeesta oli iloa! L...Ole hyvä cecib! :D Kiva, että ohjeesta oli iloa! Laittamasi valkosuklaalisä on varmaan tosi kiva lisäys piirakkaan. (Pahoittelut myöhäisestä vastauksesta, keittiöremppakiireet vieneet liki kaiken aikani.)Suklaapossuhttps://www.blogger.com/profile/16255227360862452552noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-600651734745219288.post-86683340954151411012015-09-18T14:37:05.114+03:002015-09-18T14:37:05.114+03:00Kiitos kivasta reseptistä! Käytin sitä muutama vii...Kiitos kivasta reseptistä! Käytin sitä muutama viikko sitten, kun tein punaherukoista piirakkaa. Muutaman pienen muutoksen tein kuitenkin, käytin tavallista sokeria ja kermaa. Hyvää tuli! Tässä minun versioni :) http://cebicinkeittio.blogspot.fi/2015/09/punaherukkapiirakka.htmlcebichttps://www.blogger.com/profile/04347460818784108032noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-600651734745219288.post-44679955621621891152014-08-04T13:12:17.686+03:002014-08-04T13:12:17.686+03:00Meidän valkoherukkapensas on ollut sen verran pien...Meidän valkoherukkapensas on ollut sen verran pienisatoinen, että yleensä olen popsinut herukat sellaisenaan rahkan joukossa yhdessä muiden marjojen kanssa. Tänä vuonna sato vaikutti heinäkuun alussa paljon isommalta, mutta linnut ehtivät ensin, joten jäi käteen taas normi määrä.. Niistä marjoista kokeilin mansikka-valkoherukkahilloa ja voin suositella! Laitoin juuri ohjeen blogiin, ja se löytyy täältä http://suklaapossu.blogspot.fi/2014/08/valkoherukka-mansikkahillo.html. <br /><br />Jos hillo ei kiinnosta, niin kannattaa kokeilla tuota mansikka-valkoherukka -yhdistelmää vaikka jossain piirakassa. Ne ovat yhdessä todella hyvä pari! Valkoherukat sopisivat punaherukoiden sijasta varmaan hyvin tähän kermaviilipiirakkaankin! Ne maistuvat kuitenkin melko samalle kuin punaiset sukulaisensa, ovat vain miedomman makuisia ja makeampia. Jos meillä olisi tullut suurempi sato, olisi varmaan tehnyt samoja juttuja kuin punaherukasta. Eli piirakkaa, likööriä, mehua, erilaisia hilloja.. Suklaapossuhttps://www.blogger.com/profile/16255227360862452552noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-600651734745219288.post-81572424477788459602014-08-03T23:49:55.891+03:002014-08-03T23:49:55.891+03:00Mihin käytät valkoherukoita? Meillä on iso puska j...Mihin käytät valkoherukoita? Meillä on iso puska ja uhkaavat jäädä jo neljättä kesää käyttämättä....<br />t.MarikaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-600651734745219288.post-85517380070664676522014-07-27T22:07:02.112+03:002014-07-27T22:07:02.112+03:00Kokeilepas ihmeessä! Pohja on hieman normimurotaik...Kokeilepas ihmeessä! Pohja on hieman normimurotaikinaa pehmoisempi ja normaalia lyhyempi paistoaika kermaviilin lisäyksen jälkeen teki piirakasta mukavan mehevän. Voih, saisko teille tulla asumaan ;D Meillä on sisällä päivisin + 29.5, mutta onneksi öisin laskee 27.5 asteeseen. Yks yö kävi alle 27 ja alkoi jo hieman viluttaa ;)Suklaapossuhttps://www.blogger.com/profile/16255227360862452552noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-600651734745219288.post-32893776323324060552014-07-26T16:06:38.447+03:002014-07-26T16:06:38.447+03:00Kivan oloinen peruspiirakka joiden ohjeita ei taid...Kivan oloinen peruspiirakka joiden ohjeita ei taida koskaan olla liikaa :) Sun ohje vaikuttaa melko mielenkiintoiselta joten pitääpä kokeilla. Kunhan saan marjat pensaasta... ovat nyt juuri kypsiä, mutta ulkona on tällä hetkellä 29 astetta... olen mielummin sisällä ja vaikka leivon jotain, kun täällä ilmastointi ihanasti puhisee :) Taruhttps://www.blogger.com/profile/15072281134592879751noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-600651734745219288.post-26294990317633764352014-07-20T20:50:14.952+03:002014-07-20T20:50:14.952+03:00Tuoreet herukat ovat ihan parhaita, tekisi mieli k...Tuoreet herukat ovat ihan parhaita, tekisi mieli kokeilla niitä nyt joka paikkaan ja monta juttua onkin jo tullut tehtyä. Voi kun ihana lapsi, hän on selvästi perinyt äidiltään leipomisvietin ;D Suklaapossuhttps://www.blogger.com/profile/16255227360862452552noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-600651734745219288.post-10631160525033341642014-07-20T20:46:42.778+03:002014-07-20T20:46:42.778+03:00Jep, Turussa asutaan.. :) Meillä on nuo pensaat to...Jep, Turussa asutaan.. :) Meillä on nuo pensaat tosi hyvällä, lämpimällä ja aurinkoisella paikalla. Kattelin naapurin puolelle ja siellä marjat ovat vielä ihan raakoja.. <br /><br />Koitan vastata tuohon juustokakkuun liittyviin kysymyksiin parhaani mukaan. Osan tuorejuustosta voi hyvin korvata maitorahkalla. Se vaikuttaa hieman rakenteeseen tekemällä siitä ehkä hitusen "röpelöisemmän" eli ei välttämättä ole niin silkin sileä kuin tuorejuustolla tehty. Ero tulee selvemmin esille, jos kakku pääsee vähänkään kuivumaan eli paistoajasta kannattaa pitää huoli ja pitää paistoaika sopivana. Se tarkoittaa sitä, että uunista kannattaa kääntää lämmöt pois kun kakku vaikuttaa vielä raa'alta eli on ehkä reunoilta juuri ja juuri hyytynyt, mutta höllyy keskeltä oikein kunnolla. Kakku kypsyy ja kiinteytyy vielä jälkilämmössä ja jäähtyessään.<br /><br />Kerma tuo juustokakkuun nestettä ja rasvaa. Rasvaa on myös tuorejuustossa, joten jos jätät kerman pois ja korvaat osan tuorejuustosta maitorahkalla, rasvaa vähenee melko paljon. Rasva auttaa osaltaan pitämään kakun pehmeämpänä ja koostumuksen sileämpänä. Mutta jos haluat, voit kokeilla kakkua siitä huolimatta jättämällä kerman halutessasi pois. <br /><br />Kakku oli tosiaan melko makea ja makeutta kannattaa muutella oman maun mukaiseksi. Valkosuklaan voi jättää pois, vaikka toki hieman vaikuttaa rakenteeseen. Valkosuklaa tekee juustokakusta jonkin verran täyteläisemmän ja hieman kiinteämmänkin. Tuli mieleen, että täyte saattaa kaivata yhden munan lisää. Munat tuo kakkuun täyteläisyyttä ja kiinteyttä. Liikaa munia tosin saattaa tehdä kakkuun hieman munakokkelimaisen maun.. Kokeilematta en pysty tuohon munan lisäykseen sanomaan mitään. Saattaa myös olla, että kakku menee melko happaman puolelle, jos jätät valkosuklaan ihan kokonaan pois ja käytät kaiken raparperisoseen. Maistelemalla se selviää. Voit vaikka aluksi laittaa hieman vähemmän raparperisosetta ja maistella ja lisäillä sitä tarpeen mukaan.<br /><br />Rohkeasti vaan kokeilemaan ja muokkaamaan! Paistettavia juustokakkuja on loppujen lopuksi melko helppo muokata, kunhan muistaa muutaman asian. Eli kun täytteessä on sopivasti munia hyydyttämässä täytettä, tarpeeksi tuorejuustoa tuomassa rakennetta ja kakkua paistetaan juuri sopivasti (=otetaan kakku kokonaan pois uunista tai laitetaan lämmöt pois kun keskusta on vielä tosi höllyvä), on kakulla hyvät mahdollisuudet onnistua. Täytettä kannattaa maistella niin saa oman makunsa mukaisen kakun. Maku toki muuttuu hieman uunissa, makeus usein hieman taittuu ja happamuus tulee paremmin esille. Itsekin tekisi nyt mieli juosta keittiöön testailemaan kakkua noilla muutoksilla. Oho, tulipas tästä pitkä juttu. Toivottavasti tässä oli tarpeeksi vinkkejä. Jos kaipaat vielä jotain lisätietoa, niin kysy ihmeessä, niin yritän vastata parhaani mukaan. Jos päädyt kakuntekopuuhiin, kuulisin mielelläni miten teit ja miten onnistui :D <br />Suklaapossuhttps://www.blogger.com/profile/16255227360862452552noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-600651734745219288.post-22383829693664409472014-07-17T11:58:30.594+03:002014-07-17T11:58:30.594+03:00Meillä alkaa nyt punaherukat kypsmään :) Keskimmäi...Meillä alkaa nyt punaherukat kypsmään :) Keskimmäinen tuli kourallisen kanssa kysymään, mitä näistä voisi leipoa ♥<br />Tämä kermaviilipiirakka maistuu aina ja tuoreista marjoista vielä herkullisempaa!Kirsihttp://kirsi1974.vuodatus.net/noreply@blogger.com