tag:blogger.com,1999:blog-600651734745219288.post4801907171443703569..comments2023-06-01T16:24:39.166+03:00Comments on Suklaapossu: Ihana mansikka-suklaakakku (gluteeniton)Suklaapossuhttp://www.blogger.com/profile/16255227360862452552noreply@blogger.comBlogger12125tag:blogger.com,1999:blog-600651734745219288.post-45202209081310390442015-07-07T11:09:14.077+03:002015-07-07T11:09:14.077+03:00Heips! Kaipaatko enemmän kermavaahtomaisen "k...Heips! Kaipaatko enemmän kermavaahtomaisen "kevyttä" täytettä? Tuorejuusto tekee täytteestä helposti tukevan ja täyteläisen oloisen, mutta sen voi vaikka jättää kokonaan pois ja laittaa pelkkää kermavaahto hieman enemmän. Vaahdotettava vaniljakastike on myös tosi hyvä vaihtoehto, sillä saa helposti kevyemmän täytteen. Vaahdosta on hyvä saada sen verran jämäkkä, että se pysyy kakun välissä. Rahka sopisikin jämäköittämään vaahtoa aika kivasti ja sopisi väliin varmaan tosi kivasti! :D Myös esim. Flora Vispin käyttäminen voisi olla hyvä vaihtoehto, ilman tuorejuustoa. Joukkoon vain vaniljasokeria maun mukaan :) Tosin Flora Vispin on kasvisrasvavalmiste, ja sen mausta kiistellään. Toiset tykkää, toiset ei. Tässä se ei kuitenkaan ole pääasiassa, joten mielestäni menisi hyvin kakun sisällä. Mutta kokeile ihmeessä tuota ehdottamaasti vaniljakastike+rahka yhdistelmää. Siitä tulee varmaan hyvää :) <br /><br />Kiva kun olet aloitellut kakkujen tekemistä. Se on mukavaa, rentouttavaa ja herkullista puuhaa ;) Kivoja leivontahetkiä :)Suklaapossuhttps://www.blogger.com/profile/16255227360862452552noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-600651734745219288.post-18915719188464377402015-07-06T12:00:17.806+03:002015-07-06T12:00:17.806+03:00Hei ! Tein yhden koeversion kakusta, ja minun maku...Hei ! Tein yhden koeversion kakusta, ja minun makuuni tuo kerma-tuorejuusto-täyte oli vähän liian tuhti. Olen aika aloittelija kakkujen teossa, joten millä voisi korvata tuon täytteen jotta olisi kevyempi ? Esim. rahka/vaahtoava vaniljakastike ? Ohje on muuten mielestäni loistava, ja sopi mainiosti tällaiselle aloittelevalle kakkujen tekijälle. :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-600651734745219288.post-17176468096675907532015-05-30T07:44:33.655+03:002015-05-30T07:44:33.655+03:00Toivottavasti vastaus ehtii ajoissa :) Elikkä meil...Toivottavasti vastaus ehtii ajoissa :) Elikkä meillä syötiin kakkua kahtena peräkkäisenä päivänä (täyttäpäivä + seuraavana) enkä huomannut mitään oleellista eroa kakun maussa tai koostumuksessa. Eli kakun voi hyvin täyttää jo edellisenä päivänä :) Kiitos tiikeritaikina :) Suklaapossuhttps://www.blogger.com/profile/16255227360862452552noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-600651734745219288.post-59533076565563119282015-05-28T14:21:50.257+03:002015-05-28T14:21:50.257+03:00Kaunis kakku :) Osaatko sanoa kannattaako tämä kak...Kaunis kakku :) Osaatko sanoa kannattaako tämä kakku täyttää tarjoilua edeltävänä päivänä, vai onko tämä parhaimmillaan samana päivänä tehtynä?tiikeritaikinahttps://www.blogger.com/profile/18240263994656253464noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-600651734745219288.post-89715354788603084492015-05-12T21:43:20.722+03:002015-05-12T21:43:20.722+03:00Kiitos Tita :D Kiva, että ohje sai sut innostumaan...Kiitos Tita :D Kiva, että ohje sai sut innostumaan! Oli tämä sen verran hyvää, että odotan jo hetkeä jolloin pääsen maistelemaan tällaista uudestaan :) Vuohelan Herkulla on paljon muitakin gluteenittomia jauhoseoksia, jos vaikka innostut kokeilemaan niitäkin. Itselläni odottaa jo kaapissa piirakkapohjaseos odottamassa sopivaa testaushetkeä :) Mulla on tänä vuonna ensimmäistä kertaa mansikoita maassa. Rastaat ovat yleensä yrittäneet viedä viinimarjat verkoista huolimasa, saas nähdä miten käy mansikoiden. Kesää odotellessa :)Suklaapossuhttps://www.blogger.com/profile/16255227360862452552noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-600651734745219288.post-8828067759131617702015-05-12T21:38:18.124+03:002015-05-12T21:38:18.124+03:00Kiitos Maiju :D Tämä oli mielestäni niin hyvä jauh...Kiitos Maiju :D Tämä oli mielestäni niin hyvä jauhoseos, että tästä leipoo tekee mielellään myös ei-keliaakikoillekin ;) Suklaapossuhttps://www.blogger.com/profile/16255227360862452552noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-600651734745219288.post-17520804291951753822015-05-12T21:33:49.765+03:002015-05-12T21:33:49.765+03:00Kiitos Katja :) Niimpä. Tällaiset valmiit jauhoseo...Kiitos Katja :) Niimpä. Tällaiset valmiit jauhoseokset helpottavat tosi paljon leivontaa, varsinkin jos ei ole juurikaan kokemusta gluteenittomasta leivonnasta. Hienoa, että tällaisia jauhoseoksia on alkanut enemmissä määrin tulemaan markkinoille. Itse olen tarpeen tullen tehnyt omat sekoitukseni, mutta kyllähän tämä voitti ne helppoudessaan ja myös maukkaudessaan. Enpä voi muuta kuin suositella :)Suklaapossuhttps://www.blogger.com/profile/16255227360862452552noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-600651734745219288.post-58815976498351644062015-05-11T14:44:02.064+03:002015-05-11T14:44:02.064+03:00Wautsis, k´miten herkullisen näköinen! Mielenkiint...Wautsis, k´miten herkullisen näköinen! Mielenkiintoinen tuote tuo suklaakakkujaohoseos, voisikin kokeilla. Ehkä sitten kun ensimmäiset oman maan mansikat kypsyy - tuskin maltan odottaa. Vai ovatkohan rastaat nopeampia kuin minä :)Tita https://www.blogger.com/profile/16950923104723504633noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-600651734745219288.post-816591586051921542015-05-11T11:23:50.849+03:002015-05-11T11:23:50.849+03:00Nam, kun on herkullisen näköinen ja kuuloinen kakk...Nam, kun on herkullisen näköinen ja kuuloinen kakku! Itse en gluteenittomia tuotteita tarvitse, mutta laitan ilman muuta tämän korvan taakse siltä varalta, että joskus tarvitsen :)Pienet Herkkusuut - Maijuhttps://www.blogger.com/profile/15459194746323275511noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-600651734745219288.post-27721803723800296102015-05-11T09:10:45.369+03:002015-05-11T09:10:45.369+03:00Ihanan näköinen kakku.:) Vaikken itse gluteenittom...Ihanan näköinen kakku.:) Vaikken itse gluteenittomia tuotteita tarvitsekaan, niin kiva, että niissäkin alkaa olla jo paljon tarjontaa, ja hyviä tuotteita löytyy. Tai voihan sitä joskus joutua itsekin tarjottavaksi tekemään gluteenitonta. Hyvä tietää, että tällaisella valmistuotteella onnistuu, niin pääsee itse helpolla, kun ei gluteeniton leivonta ole kovin tuttua.:)Katjahttps://www.blogger.com/profile/07189682566315231406noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-600651734745219288.post-91165215447720303292015-05-11T08:56:31.032+03:002015-05-11T08:56:31.032+03:00Totta. Ehkä tuo ajatus gluteenittomien tuotteiden ...Totta. Ehkä tuo ajatus gluteenittomien tuotteiden mausta ja rakenteesta tulee "vanhoilta" ajoilta, jolloin gluteenittomien tuotteiden saanti ei ollut läheskään näin monipuolista kuin nykyään, ja valmiita herkkuja oli suunnilleen vain kuivat, mauttomat riisikakut. Myös perunajauhon käyttö tekee leivonnaisista helposti kuivia, ja jos niiden lisäksi ei ole käyttänyt esim. mantelijauhoja tuomaan mehevyyttä, on lopputulos helposti kuivempi kuin vehnäjauhoilla. Onneksi ajat ovat muuttuneet ja nykyään onkin tarjolla monenlaisia gluteenittomia jauhoseoksia, joita käyttämällä ei tosiaankaan huomaa, onko kyseessä gluteeniton tuote vai ei. Ja usein gluteeniton ON mehevämpää ja pehmoisempaa kuin vehnäjauhopohjaiset tuotteet. Juuri mainitsemasi mantelijauhe on tosi tosi hyvä jauhe, mikäli ei käytä valmiita seoksia vaan tekee oman sekoituksensa. SItä sisältävistä leivonnaisista tulee tosi meheviä ja kosteita. Mutta jos omien sekoitusten väsääminen ei kiinnosta tai ei riitä uskallusta, niin tällaiset valmiit jauhoseokset on kyllä ihan huippuja :DSuklaapossuhttps://www.blogger.com/profile/16255227360862452552noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-600651734745219288.post-75004641811827015332015-05-11T08:38:30.547+03:002015-05-11T08:38:30.547+03:00Herkullisen näköinen kakku! Minua ihmetyttää tuo i...Herkullisen näköinen kakku! Minua ihmetyttää tuo ihmisten asenne, että gluteeniton voi olla hyvää. Itse olen noin kolme vuotta tehnyt kaiken luontaisesti gluteenittomana (itselläni vehnäallergia, ei siis keliakia). Melkein kaiken leivon mantelijauhoista, jonkin verran myös kookos- ja perunajauhoista sekä kaurajauhosta. Leivonnaiset ovat parempia kuin vehnäkäntyt kuunaan. En isoihin juhlinkaan teen mitään muuta kuin näitä "ruokavammaisen" leivonnaisia ja aina on herkkuja kehuttu. Yleensä siinä vaiheessa, kun joku kysyy ohjetta ja kerron, menee naama myttyyn ja kommentti on aina jotain tyyliin "no ihmeen hyvää gluteenittomaksi". Hoh hoijaa. Kristanoreply@blogger.com