tag:blogger.com,1999:blog-600651734745219288.post789477677127346906..comments2023-06-01T16:24:39.166+03:00Comments on Suklaapossu: Helppo sitruunajuustokakku (ilman liivatetta)Suklaapossuhttp://www.blogger.com/profile/16255227360862452552noreply@blogger.comBlogger28125tag:blogger.com,1999:blog-600651734745219288.post-16538411618704853192016-04-24T11:10:45.296+03:002016-04-24T11:10:45.296+03:00Kiva, että löysit suosikkisi :) Kiva, että löysit suosikkisi :) Suklaapossuhttps://www.blogger.com/profile/16255227360862452552noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-600651734745219288.post-43335847279263542016-04-23T14:55:46.006+03:002016-04-23T14:55:46.006+03:00Tämä "original" on mielestäni parempi ku...Tämä "original" on mielestäni parempi kuin uusi reseptisi. Palaan tähän. :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-600651734745219288.post-96074569921483802014-10-20T21:29:35.833+03:002014-10-20T21:29:35.833+03:00Heippa rositaaa :) Kakku kannattaa tehdä irtopohja...Heippa rositaaa :) Kakku kannattaa tehdä irtopohjavuokaa apuna käyttäen. Helpoimmalla itse asiassa pääsee varmaan niin, että kokoaa kakun vaikka suoraan tarjoilulautaselle. Laittaa vain mainitsemasi "juustokakkuvuoan" reunat tarjoilulautasen keskelle ja kokoaa kakun suoraan reunojen sisäpuolelle. Irtopohjavuoan pohjaosaa ei tällöin tarvita lainkaan. Näin kannattaa tehdä vain, jollei ole tarvetta kuljettaa kakkua pidempää matkaa paikan päälle. Muuten sitten irtopohjavuokaan :) Niin ja vuoan reunojen sisäosa kannattaa voidella kevyesti vaikkapa öljyllä ennen täytteen kaatamista. Kakku irtoaa näin paremmin. <br /><br />Testailin jokin aika sitten kerman vatkaamista, ja se toimi! Päivitän ohjeen vielä tänne blogiin ensi kuukauden aikana (pienin muutoksin), mutta suosittelen tosiaan vatkaamaan kerman ensin vaahdoksi. Kakku hyytyy hienosti ja siitä tulee parempi ;) Hyytymisaikaa kannattaa tällöin tosin pidentää ainakin 2 tuntiin. Niin ja itsetehdyt kaurakeksit sopivat pohjaan taatusti mainiosti! :) Onnea äidillesi, kyllä hänen nyt kelpaa juhlia :)Suklaapossuhttps://www.blogger.com/profile/16255227360862452552noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-600651734745219288.post-10110774323796960982014-10-20T21:10:54.243+03:002014-10-20T21:10:54.243+03:00Heippa!
Minkälaiseen vuokaan tämä kannattaa leipo...Heippa! <br />Minkälaiseen vuokaan tämä kannattaa leipoa: perinteiseen "piirakkavuokaan" vai ns. juustokakkuvuokaan, josta saa reunat irroitettua? <br />Entä onko jollain jo kokemusta kerman vatkaamisesta vs. vatkaamatta jättämisestä? <br />Ja voiko kaurakeksipohjan tehdä itse leipomistaan kaurakekseistä? Vai onko digestivet parempia...<br />Huomenna voisin leipua äidin synttärikakuksi :Prositaaahttps://www.blogger.com/profile/02753967343508972965noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-600651734745219288.post-13566431049508848212014-08-19T13:56:31.683+03:002014-08-19T13:56:31.683+03:00Limellä tulee varmaan myös tosi herkullista :) Lim...Limellä tulee varmaan myös tosi herkullista :) Limen toimii (ainakin järjen mukaan) samalla tavalla hyydyttävänä tekijänä kuin sitruunakin. Kun ehdit leipomaan, olisi mukava kuulla miten onnistui ja mitä pidit :)Suklaapossuhttps://www.blogger.com/profile/16255227360862452552noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-600651734745219288.post-52238896374402406782014-08-18T12:46:55.969+03:002014-08-18T12:46:55.969+03:00Toimisikohan tämä limen kanssa, taidanpa kokeilla ...Toimisikohan tämä limen kanssa, taidanpa kokeilla :)<br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-600651734745219288.post-79100729092810514032014-06-16T21:48:24.690+03:002014-06-16T21:48:24.690+03:00Onpa hienoa kuulla, että ensimmäinen juustokakkusi...Onpa hienoa kuulla, että ensimmäinen juustokakkusi onnistui ja maistui! :D Toivottavasti se sai juustokakkuintosi syttymään ja testailet muitakin ohjeita. Ja jos kaipaat liivatteettomuutta, niin kannattaa kokeilla jotain paistettavaa juustokakkua. Ne ovat aivan ihania! Ja vielä kun uskaltaa ottaa kakun pois uunista tarpeeksi ajoissa, eikä kuivata kakkua rutikuivaksi, niin sisus jää ihanan suussasulavaksi! :DSuklaapossuhttps://www.blogger.com/profile/16255227360862452552noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-600651734745219288.post-6757159896769008332014-06-15T14:46:59.958+03:002014-06-15T14:46:59.958+03:00Tein ensimmäisen juustokakkuni reseptilläsi ja kii...Tein ensimmäisen juustokakkuni reseptilläsi ja kiitos, olipa raikkaan makuinen kakku! Tästä taitaa tulla kestosuosikki. Mukavaa, kun ei tarvinut puljata liivatteen kanssa eikä edes vatkata kermaa. Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-600651734745219288.post-82024052698844033002014-04-22T20:52:10.938+03:002014-04-22T20:52:10.938+03:00Mukava kuulla, että kakku onnistui :) Kakusta saak...Mukava kuulla, että kakku onnistui :) Kakusta saakin tosi helposti gluteenittoman käyttämällä pohjaan gluteenittomia keksejä tai vaikka tekemällä maissijauhoista ja mantelijauhoista muropohjan. Käväsin katsomassa blogissasi ja olikin tosi herkullisen näköinen koko menu :DSuklaapossuhttps://www.blogger.com/profile/16255227360862452552noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-600651734745219288.post-32444530344193246802014-04-21T08:59:43.734+03:002014-04-21T08:59:43.734+03:00Hei minäkin lainasin täältä täytteen ohjetta glute...Hei minäkin lainasin täältä täytteen ohjetta gluteenittomaan kakkuversiooni, hyvin toimi. Linkitin tänne. :)<br />http://ssiiri.wordpress.com/2014/04/21/sitruuna-maustaa-lammasta-ja-juustokakkua/Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-600651734745219288.post-37987292070069711242014-03-17T14:10:49.573+02:002014-03-17T14:10:49.573+02:00Jäin miettimään tuota hyytymistä. Tuli mieleen, et...Jäin miettimään tuota hyytymistä. Tuli mieleen, että olen kerran aiemminkin tehnyt juustokakun ilman liivatetta, mutta siihen tuli kerman sijasta kondensoitua maitoa. Hyvin hyytyi sekin ja oli oikein kivanmakuista. Jos haluat vilasta, niin ohje löytyy täältä (kuvaa ei valitettavasti ole) http://suklaapossu.blogspot.fi/2013/01/sitruunainen-juustokakku-kondensoidusta.html Suklaapossuhttps://www.blogger.com/profile/16255227360862452552noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-600651734745219288.post-18921519929996802102014-03-17T14:03:50.318+02:002014-03-17T14:03:50.318+02:00Hei! Kakun voi hyvin tehdä valmiiksi jo edellisenä...Hei! Kakun voi hyvin tehdä valmiiksi jo edellisenä päivänä. Jos haluaa tällaisen matalamman kakun, niin 24 cm vuokaan riittää n. 2.5 -kertainen annos. Toisaalta, jos haluat vatkata kerman, niin silloin massan tilavuus lisääntyy ja 2-kertainen annos ainakin riittää. <br /><br />Kakun hyydyminen perustuu johonkin kemialliseen reaktioon sitruunan kanssa. En osaa täysin varmaksi sanoa miten täyte käyttäytyy vatkatulla kermalla. Vatkatessa massaan tulee ilmaa ja se saattaa tehdä täytteestä hieman höttöisemmän ja ehkä sitä kautta vaikuttaa jotenkin hyytymiseen.. En siis tunne tämän täytteen kemiaa tarpeeksi eli tuota pitää vain testata. Jos uskaltaudut tekemään kakun vatkatulla kermalla, niin tulethan kertomaan miten kävi :) Suklaapossuhttps://www.blogger.com/profile/16255227360862452552noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-600651734745219288.post-673852177572892512014-03-17T12:47:21.684+02:002014-03-17T12:47:21.684+02:00Hei! Tää ohje kuulostaa sen verran hyvälle, että t...Hei! Tää ohje kuulostaa sen verran hyvälle, että taidan kokeilla tehdä sen lauantain juhliin.. Mutta olisin kysynyt, että voiko kakun tehdä valmiiksi jo edellisenä päivänä? Ja paljon täytteitä tulisi lisätä, jos sen tekee 24cm vuokaan?<br />Tuossa joku kysyikin jo kerman vatkaamisesta, mutta kai kerman voisi vatkata halutessaan vai onko vatkaamatta jättämisellä jokin "suurempi" merkitys? :)puluhttps://www.blogger.com/profile/02015793571786999937noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-600651734745219288.post-88843930666788038872014-03-15T21:49:27.099+02:002014-03-15T21:49:27.099+02:00Tuo on totta, että kovaksi vatkattu kermavaahtokin...Tuo on totta, että kovaksi vatkattu kermavaahtokin pitää kakkua koossa :) Tätä kermaa en kuitenkaan vatkannut, vaan tein kuten Eric eli sekoitin sen täytteen joukkoon tuollaisenaan. Hieman jännitti kakun koossa pysyminen, mutta hyvinhän se hyytyi :) Oon suunnitellut tekeväni tätä joskus myös vatkaamalla kerman vaahdoksi ja testaamalla miten se vaikuttaa koostumukseen ja hyytymiseen. Sitten kun vain ehtisi, tuolla listalla se odottelee sopivaa aikaa :)Suklaapossuhttps://www.blogger.com/profile/16255227360862452552noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-600651734745219288.post-58934892064957117732014-01-04T22:15:20.181+02:002014-01-04T22:15:20.181+02:00Mukavaa kuulla, että maistui! :D Tämä on minunkin ...Mukavaa kuulla, että maistui! :D Tämä on minunkin yksi suosikkijuustokakkuohjeistani tällä hetkellä :)Suklaapossuhttps://www.blogger.com/profile/16255227360862452552noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-600651734745219288.post-44497819246117370232014-01-04T14:55:35.178+02:002014-01-04T14:55:35.178+02:00Ihana ohje ja tuli taivaallisen hyvää kakkua! Kiit...Ihana ohje ja tuli taivaallisen hyvää kakkua! Kiitos :)Sallahttps://www.blogger.com/profile/16233492523856223505noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-600651734745219288.post-1616273731106369962013-11-09T19:35:06.954+02:002013-11-09T19:35:06.954+02:00Eipä muuta kuin leipomaan :D Uskoisin tämän maistu...Eipä muuta kuin leipomaan :D Uskoisin tämän maistuvan kaltaisellesi sitruunan ystävälle. Itse ainakin pidin kovin :) Ja yllättäen tämä maistui myös miehellenikin, joka ei sitruunasta normaalisti kovin paljon edes välitä.Suklaapossuhttps://www.blogger.com/profile/16255227360862452552noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-600651734745219288.post-37123539563184721882013-11-09T19:24:39.444+02:002013-11-09T19:24:39.444+02:00Kiitos :) Hyvää olikin! Kuten sitruunakakut yleens...Kiitos :) Hyvää olikin! Kuten sitruunakakut yleensäkin ;) Itsekin innostuin liivatteettomuudesta. Hienostihan tuo pysyi kasassa ilmankin :) Suklaapossuhttps://www.blogger.com/profile/16255227360862452552noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-600651734745219288.post-24941903361179371032013-11-08T21:51:33.219+02:002013-11-08T21:51:33.219+02:00Ui jui, piti kahesti nielasta, mää tykkään sitruks...Ui jui, piti kahesti nielasta, mää tykkään sitruksen mausta, tätä täytyy kyllä testata!! <3Anne-64http://huumorinkukka.blogspot.fi/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-600651734745219288.post-89309419211506553232013-11-08T17:46:17.594+02:002013-11-08T17:46:17.594+02:00Vaikuttaa hyvältä! Ja iso plussa siitä ettei kakku...Vaikuttaa hyvältä! Ja iso plussa siitä ettei kakku sisällä liivatetta :)Wicked sweet kitchenhttps://www.blogger.com/profile/14587090894055643075noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-600651734745219288.post-31176833512386758062013-11-07T15:02:49.587+02:002013-11-07T15:02:49.587+02:00Kiitti! Kun ehdit leipomaan ja pääset maistelemaan...Kiitti! Kun ehdit leipomaan ja pääset maistelemaan, niin tulepas kertomaan mitä pidit :)Suklaapossuhttps://www.blogger.com/profile/16255227360862452552noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-600651734745219288.post-71807908565299247282013-11-07T15:01:48.364+02:002013-11-07T15:01:48.364+02:00Kiitos :) Tämä oli todella helppo ja nopea kakku! ...Kiitos :) Tämä oli todella helppo ja nopea kakku! Ja mukavan sitruunainen :)Suklaapossuhttps://www.blogger.com/profile/16255227360862452552noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-600651734745219288.post-55007517061511913452013-11-07T10:05:21.228+02:002013-11-07T10:05:21.228+02:00namskis, tosi ihanan raikkaan näköinen! Tätä kyllä...namskis, tosi ihanan raikkaan näköinen! Tätä kyllä kokeilen. Tita https://www.blogger.com/profile/16950923104723504633noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-600651734745219288.post-28445693582015701882013-11-06T21:47:27.740+02:002013-11-06T21:47:27.740+02:00Nyt näyttää kyllä niin herkuliselta että on napatt...Nyt näyttää kyllä niin herkuliselta että on napattava ohje talteen! :)Kodin Onnihttp://kodin-onni.vuodatus.net/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-600651734745219288.post-19290058564353479382013-11-06T12:49:57.561+02:002013-11-06T12:49:57.561+02:00Kiitos Katri :DKiitos Katri :DSuklaapossuhttps://www.blogger.com/profile/16255227360862452552noreply@blogger.com