tag:blogger.com,1999:blog-600651734745219288.post8357362829226118683..comments2023-06-01T16:24:39.166+03:00Comments on Suklaapossu: Mokka-suklaakakkuSuklaapossuhttp://www.blogger.com/profile/16255227360862452552noreply@blogger.comBlogger16125tag:blogger.com,1999:blog-600651734745219288.post-17619241356996922082015-01-20T21:42:12.588+02:002015-01-20T21:42:12.588+02:00Kiitos ja kiva kuulla että pidit kakusta :D Tuo po...Kiitos ja kiva kuulla että pidit kakusta :D Tuo pohja on tosi mehevä ja siitä kiva, ettei sitä tarvitse kostuttaa. Kiitos vielä kommentistasi. Kommentit kun ovat aina kullanarvoisia, niin tietää, miten ohjeet ovat toimineet muilla ja mitä niistä pidetään. Pystyy sitten jatkossa mahdollisesti kehittämään niitä edelleen :) Ja onnea uuden yleiskoneen omistajalle, sellainen helpottaa kummasti leipomista :)Suklaapossuhttps://www.blogger.com/profile/16255227360862452552noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-600651734745219288.post-76421367019200224292015-01-19T16:48:41.780+02:002015-01-19T16:48:41.780+02:00Tein tämän kakun eilen, kun otin uuden yleiskoneen...Tein tämän kakun eilen, kun otin uuden yleiskoneeni käyttöön - pitihän se testata jollain herkulla. Ihanan mehevä ja täyteläinen kakku.<br />Kiitos hyvästä ohjeesta :)Hulluna kakkuihinnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-600651734745219288.post-9873956294215199972014-01-21T22:05:36.120+02:002014-01-21T22:05:36.120+02:00Kun kyse on suklaakakusta, on lopputulos taatusti ...Kun kyse on suklaakakusta, on lopputulos taatusti herkullinen, tekee pohjan miten vain.. ;) Olisi kuitenkin hienoa kuulla, miten sen kanssa kävi, mikäli laiskotus iskee ja paistat sen yhdessä vuoassa. <br /><br />Kiitos Ilona! Todella mukavaa kuulla, että blogini kiinnostaa ja tervetuloa lukijaksi! :D Käyn kurkkimassa blogissasi :)Suklaapossuhttps://www.blogger.com/profile/16255227360862452552noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-600651734745219288.post-3338821021315034012014-01-21T17:05:35.765+02:002014-01-21T17:05:35.765+02:00Arvelinkin, että varminta olisi paistaa pohja kahd...Arvelinkin, että varminta olisi paistaa pohja kahdessa osassa. Voi olla, että laiskuus vie silti voiton ja päädyn paistamaan kakun yhdessä vuoassa ja kostuttamaan sitten ehkä hieman enemmän reunoja ;) Mutakakku on herkkua, joten mitä mutaisampi, sen parempi! Ihana blogi sinulla muuten, juuri tällainen herkullinen mitä kaipaa tässä sokerimassakakkujen täyttämässä blogimaailmassa :D Liityin lukijaksi! Tässä oma blogini, jos haluat käydä kurkkaamassa: <br />sokerihuurre.blogspot.fiAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/05060435913045537509noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-600651734745219288.post-31382907476895218642014-01-21T16:04:27.258+02:002014-01-21T16:04:27.258+02:00Suklaakakut ovat kyllä niin hyviä :) Suosittelisin...Suklaakakut ovat kyllä niin hyviä :) Suosittelisin paistamaan pohjan kahdessa vuoassa, jos vain suinkin mahdollista. Kakku on todella kostea, niin luulisin, että yhdessä vuoassa paistettaessa se saattaa kypsyä reunoilta liikaa ennen kuin on täysin kypsä keskeltä. Mutta voihan sitä tietenkin koittaa yhdessä vuoassakin, kunhan laskee lämpötilaa ja paistaa tarpeeksi pitkään. Tai sitten pohjan voi paistaa myös vaikka tavallisella uunipellillä ja leikata siitä varovasti pyöreät palat kakkuun. <br /><br />Tuo pohja on muuten erittäin kostea, tahmainen ja mehevä jo itsessään, niin kannattaa kostutella varovasti. Mutta on kyllä hyvä pohja, jos haluaa mutakakkumaista rakennetta :) Itse juuri edellisellä viikolla testailin pariakin erilaista kosteaa suklaakakkureseptiä, jotka jäivät hieman tätä pohjaa kuivammiksi, mutta silti meheviksi. Suklaakakkujen testaaminen on ihanan herkullista puuhaa :)Suklaapossuhttps://www.blogger.com/profile/16255227360862452552noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-600651734745219288.post-15764599702004585042014-01-21T14:53:10.004+02:002014-01-21T14:53:10.004+02:00Ihanan näköinen pohja, juuri sellainen, mitä olen ...Ihanan näköinen pohja, juuri sellainen, mitä olen etsinyt! Aijon tehdä suklaakakun johon käytän pohjareseptiäsi. :) Amarettoakin kävin juuri sopivasti ostamassa ennen blogisi lukemista, mutta ajattelin kylläkin käyttää sitä kakun kostuttamiseen. Mahtaako onnistua kakkupohjan paisto yhdessä vuoassa yhdellä kertaa, vai tuntuiko, että kaksiosainen paistaminen oli pehmeän rakenteen kannalta oleellista?Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/05060435913045537509noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-600651734745219288.post-47929045522847318762013-09-23T15:03:51.689+03:002013-09-23T15:03:51.689+03:00Kiitos Katja :) Kiitos Katja :) Suklaapossuhttps://www.blogger.com/profile/16255227360862452552noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-600651734745219288.post-65704824524713452982013-09-23T14:00:36.343+03:002013-09-23T14:00:36.343+03:00Mehevältä näyttää, ja kakku on tosi kaunis. Hienot...Mehevältä näyttää, ja kakku on tosi kaunis. Hienot pursotukset.:)Katjahttps://www.blogger.com/profile/07189682566315231406noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-600651734745219288.post-27647683265401034862013-09-19T15:56:33.134+03:002013-09-19T15:56:33.134+03:00Jep, sitä mä kaipaankin, kokemusten jakoa ja hieno...Jep, sitä mä kaipaankin, kokemusten jakoa ja hienosäätöä :) Näissä asioissa ei koskaan voi tietää liikaa (hyvän kun edes tarpeeksi) ja aina löytyy jotain kehitettävää. Ihanaa kun saa vinkkejä :)<br /><br />Hehe, ja tuollahan se kuorrutteen kohdalla lukikin että käytin kuohukermaa. Siinä varmaan suurin syy ylivatkaantumiseen. Jatkossa aina vispikermaa :) Mulla paha tapa olla katsomatta aiempia hyväksi havaittuja ohjeitani ja lisäillä aineksia kesken kaiken ja maistella välillä. Lisäisin espressojauhettakin välillä maistellen, niin tulihan siinä vatkailtua :) <br /><br />Nuo sun pursotukset on ihanan siistit. Voisinkin alkaa käyttää tuota sun ohjetta, siinä on tosi helppo muistisääntökin määrille. Kermaa 1 dl vastaan kaakaojauhetta 1 rkl ja sokeria 1 rkl. Kiitos ohjeesta :) Kokeiluun menee! :)Suklaapossuhttps://www.blogger.com/profile/16255227360862452552noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-600651734745219288.post-72247397490513881232013-09-19T15:38:41.368+03:002013-09-19T15:38:41.368+03:00Muistutan vielä, että kakku on siis todella upea, ...Muistutan vielä, että kakku on siis todella upea, tämä keskustelu on vaan kokemusten jakoa ja hienosäätöä kakkujen teossa ;D<br /><br />Näissä olen käyttänyt itsetehtyä suklaakermaa ja minusta jälki on suht siisti ja olen saanut yhdeltä bloggariltakin kehuja, että käyttää tuota minun ohjetta :) Kaakaojauhetta käytettäessä kerma helposti ylivatkaantuu, sen vuoksi sihtaan kaakaojauheen ja tomusokerin heti vatkauksen alussa kermaan. Ja käytössä on siis se pirkan lakt. vispikerma. Kokeile sitä ihmeessä kun seuraavan kerran pääset kakkuhommiin :)<br /><br />http://taikakakut.blogspot.fi/2013/06/appelsiini-suklaa-kaaretorttu.html<br />http://taikakakut.blogspot.fi/2013/06/superminttu-suklaa-taytekakku.htmlTaruhttps://www.blogger.com/profile/15072281134592879751noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-600651734745219288.post-67214610882246189092013-09-19T15:04:05.532+03:002013-09-19T15:04:05.532+03:00Kiitos :) Oli ihanaa päästä taas kakuntekopuuhiin ...Kiitos :) Oli ihanaa päästä taas kakuntekopuuhiin :) Ja hyvää oli :)<br /><br />Käytän yleensä Floran kermoja. Yleensä pursotuksiin tulee käytettyä vispikermoja, kun tuo kuohukerma tuppaa yleensä ylivatkautumaan. Tais olla vispikerma tälläkin kertaa käytössä. Tuohon päälliseen meni sen verran kaakaojauhoja, että se varmaan kans osaltaan vaikutti repeilyyn. Mutta taisin mä sitä vatkatakin hieman liikaa.. Nuo palakuvat on muuten otettu seuraavana päivänä ja kakkukuvat heti pursotuksen jälkeen. Niistä näkee eron. <br /><br />Testasin jotain laktoositonta kermaa tässä jokin aika sitten ja se meni lopulta ihan kokkareiseksi, vaikka eka ei meinannu vaahtoutua ollenkaan. En muista merkki, mutta Pirkan se ei ollut. Pirkan voisinkin koittaa seuraavaksi :)Suklaapossuhttps://www.blogger.com/profile/16255227360862452552noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-600651734745219288.post-6898870452590154692013-09-19T14:50:28.130+03:002013-09-19T14:50:28.130+03:00Kiitos :) Tuollaisia kakkupalakuvia on ollut yllät...Kiitos :) Tuollaisia kakkupalakuvia on ollut yllättävän hankala ottaa, mutta tällä kertaa olen itsekin tyytyväinen niihin :)Suklaapossuhttps://www.blogger.com/profile/16255227360862452552noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-600651734745219288.post-51997351380807423862013-09-19T14:48:32.052+03:002013-09-19T14:48:32.052+03:00Kiitos Nanne :)Kiitos Nanne :)Suklaapossuhttps://www.blogger.com/profile/16255227360862452552noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-600651734745219288.post-44745202236758725902013-09-19T12:21:19.693+03:002013-09-19T12:21:19.693+03:00Onpa kaunis kakku ja pohja näyttää niin mehevältä ...Onpa kaunis kakku ja pohja näyttää niin mehevältä :) Koristeita on just sopivasti mun mielestä :) Varmasti on ollut todella hyvää! <br /><br />Mitä kermaa käytät??? Minä käytän pirkan laktoositonta vispikermaa eikä ongelmia ole ollut, kermoissa on kyllä valtavia eroja. Joskus ostin prisman rainbow-kermaa laktoosittomana, joka oli aivan upeaa sellaisenaan, mutta jos jotain meni laittamaan joukkoon kuohkeus lässähti kokonaan :/ Taruhttps://www.blogger.com/profile/15072281134592879751noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-600651734745219288.post-7560365365688253072013-09-19T11:13:08.685+03:002013-09-19T11:13:08.685+03:00Aivan ihania lähikuvia kakkupaloista :PAivan ihania lähikuvia kakkupaloista :PMiisulihttp://www.pullantuoksuinenkoti.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-600651734745219288.post-19442290166008565952013-09-19T10:56:29.878+03:002013-09-19T10:56:29.878+03:00Kaunis & herkullisen näköinen kakku!!!!Kaunis & herkullisen näköinen kakku!!!!Nanne - Elämää Koivurannassahttps://www.blogger.com/profile/08789427150024649886noreply@blogger.com