tag:blogger.com,1999:blog-600651734745219288.post8947927320371096890..comments2023-06-01T16:24:39.166+03:00Comments on Suklaapossu: Rukiinen rahkavoitaikinaSuklaapossuhttp://www.blogger.com/profile/16255227360862452552noreply@blogger.comBlogger4125tag:blogger.com,1999:blog-600651734745219288.post-54658066052205987172014-09-25T14:57:29.285+03:002014-09-25T14:57:29.285+03:00Heips Eea! En ole kokeillut tätä gluteenittomista ...Heips Eea! En ole kokeillut tätä gluteenittomista jauhoista, joten googletin pikaisesti asiasta. Löysin samanlaisia ohjeita, joissa vehnäjauhojen sijasta on käytetty onnistuneesti gluteenittomia jauhoja, määrä vain oli hieman suurempi. Laita yhteen taikina-annokseen gluteenittomia jauhoja 5 dl, niin pitäisi onnistua :)Suklaapossuhttps://www.blogger.com/profile/16255227360862452552noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-600651734745219288.post-31998288684027863542014-09-25T12:18:43.853+03:002014-09-25T12:18:43.853+03:00Onnistuisikohan tämä gluteenittomasta jauhoseokses...Onnistuisikohan tämä gluteenittomasta jauhoseoksesta?<br /><br />- EeaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-600651734745219288.post-61724247484641585312013-09-05T17:05:36.535+03:002013-09-05T17:05:36.535+03:00Ole hyvä :) Nuo ruissihtijauhot ovat ihani jauhoja...Ole hyvä :) Nuo ruissihtijauhot ovat ihani jauhoja, kun niiden kanssa ei välttämättä tarvitse käyttää vehnäjauhoja, vaan niitä voisi laittaa vaikka pelkiltään. Niillä saa mahtavan rukiisen maun. Kuituja tosin ei taida olla ihan niin paljon kuin tavallisissa ruisjauhoissa. Mutta tavallisten ruisjauhojenkin kuitupitoisuus laskee, kun niiden lisäksi on yleensä hyvä laittaa hieman vehnäjauhojakin, niin taikina pysyy paremmin kasassa. Tai niin ainakin uskoisin :)<br /><br />Mäkin tein joskus rahkavoitaikinan lisäämällä rahkan vasta lopuksi, mutta silloin tuli helposti vaivattua taikinaa vahingossa hieman liikaa ja koostumus ei ollut niin hyvä. Sekoittamalla jauhot suoraan rasva-rahka-seokseen (niin että aineet just ja just menevät sekaisin), saan varmemmin hyvän taikinan. Mä en edes muista mistä ole saanut tämän erilaisen sekoitusohjeen, mutta hyvin toimii :)Suklaapossuhttps://www.blogger.com/profile/16255227360862452552noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-600651734745219288.post-643662262227832822013-09-05T15:17:14.138+03:002013-09-05T15:17:14.138+03:00Minäkin tykkään tuosta ruisjauhosta taikinoissa ja...Minäkin tykkään tuosta ruisjauhosta taikinoissa ja käytänkin sitä paljon pizzapohjissa ja suolaisissa piirakoissa. Enpä ollut ajatellut sitä lisätä rahkavoitaikinaan... joskus tarvitaan avuksi toisen ihmisen oivallus! Kiitoksia vaan :D<br />Samalla tässä huomasin, että meidän rahkavoitaikinat eroavat toisistaan, minulla rahka lisätään lopuksi. Mulla on käytössä Ulla Svenskin ohje.Taruhttps://www.blogger.com/profile/15072281134592879751noreply@blogger.com