Teemana veljeni synttäreillä oli kummitukset, joten
pitihän sitä kakussakin olla viittausta tähän. Testasin kakun tekoa viikkoa aiemmin, mutta siitä tuli katastrofi. Täyte ei hyytynyt kunnolla ja kakku miltei romahti nostettuani sen pois reunavuoasta. Pyysin äitini kakkukahveelle ja
yllättäen miltei koko kakku tuhoutui minun, äitini ja mieheni voimin. Vain pari
lusikallista jäi. Eli hyvää oli :) Täytteenä kakussa oli blogista löytyvä omenamousse, johon merkannut korjaukset, jotta seuraavalla kerralla täyte pysyisi paremmin kakun välissä..
Noh, onneks tein kakun etukäteen, niin ehdin korjaamaan virheen. Ei muuta kuin uuden pohjan tekoon ja samalla täytettä suunnittelemaan. Samaa täytettä en enää toistamiseen halunnut (enkä pystyny tekemään koska osa aineista loppui). Halusin testata miten kinuskivaahdon teko onnistuu kondensoidusta maidosta. Täyte ei ollut lainkaan niin makea kuin kinuskikastikkeesta tehty mousse. Ehkä ensi kerralla voisi lisätä hieman fariinisokeria, mikäli mukana on puolukoita tai muita happamia marjoja.
Vein synttäreille kaksi haamua, tytön ja pojan.
Noh, onneks tein kakun etukäteen, niin ehdin korjaamaan virheen. Ei muuta kuin uuden pohjan tekoon ja samalla täytettä suunnittelemaan. Samaa täytettä en enää toistamiseen halunnut (enkä pystyny tekemään koska osa aineista loppui). Halusin testata miten kinuskivaahdon teko onnistuu kondensoidusta maidosta. Täyte ei ollut lainkaan niin makea kuin kinuskikastikkeesta tehty mousse. Ehkä ensi kerralla voisi lisätä hieman fariinisokeria, mikäli mukana on puolukoita tai muita happamia marjoja.
Vein synttäreille kaksi haamua, tytön ja pojan.
Poikahaamu alla. Malttamattomana kaulitsin valkosuklaamassa kakun päälle samantein
massan sekoittamisen jälkeen. Massa ei arvatenkaan käyttäytynyt kovinkaan hyvin. Eli kun tekee valkosuklaamassaa, kannattaa tehdä se
hyvissä ajoin (puoli vuorokautta) etukäteen ja antaa massa seistä
huoneenlämmössä. Vasta sitten vaivata kunnolla, niin massa on hyvin kaulittavissa. Vaikka massan teossa onkin jonkin verran töitä, on se sen arvoista. Valkosuklaamassa on joka
tapauksessa parempaa kuin vaahtokarkkimassa tai sokerimassa.
Tyttöhaamu. Tämän haamukakun valkosuklaapäällinen on
laitettu vasta seuraavana päivänä massan teosta. Massa käyttäytyi todella
hyvin. Se oli ihanan pehmeää ja juuri sopivasti kauliintuvaa ja laskeutuikin
nätisti tämän minikakun päälle (kakku hyydytetty kultakeramiikan kahvikupissa).
Tein siis massan edellisenä iltana ja annoin olla huoneenlämmössä seuraavaan
aamuun.
Takana tytöllä oli sokerimassasta tehty rusetti.
Takana tytöllä oli sokerimassasta tehty rusetti.
Pohjana 5 munan sokerikakkupohja 19 cm säädettävään irtopohjavuokaan. Pohja leikattu 4 osaan ja osat laitettu kerroksittain täytteen kanssa pyöreän malliseen vuokaan sekä kahteen isoon kultakeramiikkamukiin (tarkoituksena tehdä 1 iso ja 2 pienempää haamua).
Täytteenä:
1 prk Flora Kuohua
100 g
maustamatonta tuorejuusto
2 tl liivatejauhetta
vettä tippa
1 prk kondensoitua maitoa
n. 4 dl
jäisiä puolukoita
Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää tuorejuusto, kondensoitu maito
ja veteen liuotettu liivate. Laita seos vuorotellen puolukoiden kanssa kakun väliin.
Laita jääkaappiin. Laitoin kakut vielä pakkaseen parin tunnin jääkaapissa olon
jälkeen. Pysyi yllättäen tarpeeksi jähmettyneenä myös sulatuksen jälkeen.
Ennen päällystä valkosuklaakermavaahtoa:
1 prk kuohukermaa
50 g
valkosuklaata sulatettuna
Päällys valkosuklaamassaa:
200 g
valkosuklaata
1 dl
vaaleaa siirappia
2 dl
tomusokeria
hieman valkoista väriainetta
Sulata suklaa. Sekoita joukkoon siirappi. Lisää tomusokeri
vähitellen. Lisää valkoista väriainetta ja mahdollisesti vielä tomusokeria.
Anna vetäytyä huoneenlämmössä muutama tunti. Kaulitse tomusokeria avuksi
käyttäen.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi! :)