keskiviikko 1. tammikuuta 2014

Kinkku- ja tonnikalatäyteet ruissipseille

HYVÄÄ UUTTA VUOTTA 2014 KAIKILLE!

Meillä uusi vuosi aloitettiin hyvin perinteisesti eli flunssaa potien ;) Kovin paljon leipomuksia ei tullut tehtyä, mutta illalla söimme näitä tonnikala- ja kinkkutäytteisia ruissipsejä sekä kevyempää mokka-suklaamoussekakkua. Näiden jälkeen maistelin vielä flunssalääkkeeksi kuoharin korvikkeena pari itsetehdyillä likööreillä maustettu vissylasillista. Hyvin se vuosi näinkin vaihtui :) vaikka tästä perinteestä voisinkin jo pikku hiljaa luopua.. 


Nämä täytteet syntyivät niistä aineista mitä kaapista sattui löytymään. Itse tykkään käyttää punasipulia näissä. Se korostaa mielestäni erityisesti kalatäytteiden makuja. Tuosta kinkkuversiosta tuli kokonaisuudessaan maultaan melko sipulinen, mutta toisaalta eipä se haitannut, sillä maku sopi mainiosti yhteen ruissipsien kanssa. Tytärkin söi näitä monta. Miehelle ei näistä paljon meinannut jäädä, kun 4-v ja minä pääsimme vauhtiin :)

Niin ja muuten tuon aiemmin mainitsemani herkullisen mokka-suklaakakun ohje tulossa vielä myöhemmin blogiin :)

Kinkkutäyte:
150 g hyvää savukinkkua pieneksi pilkottuna
150 g ruohosipulituorejuustoa
1 pieni punasipuli (tai 1/2 isosta punasipulista)
1 mm suolaa
mustapippuria

Tonnikalatäyte:
1 prk tonnikalaa öljyssä
150 g maustettua tuorejuustoa (laitoin ruohosipuli ja aurinkokuivatut tomaatit-tuorejuustoja)
1 pieni punasipuli
0.5 tl kuivattua tilliä
0.5 tl valkosipulijauhetta
mustapippuria
n. 2 mm suolaa (maistele paljonko tarvitsee)

Ohje:
Hienonna punasipuli oikein hienoksi. Sekoita kaikki aineet kulhoissa sekaisin (eri täytteet eri kulhoissa ;) ). Maista ja mausta tarpeen mukaan lisää. Laita täytteet hetkeksi jääkaappiin, niin maut tasoittuvat lisää. Levitä täytettä ruissipseille juuri ennen nauttimista. Syö heti, että ruissipsit pysyvät rapeina.

8 kommenttia:

  1. Kuulostavat hyviltä naposteltavilta. Erityisesti tuo tonnikalatäyte kiinnostaa. Hyvää uutta vuotta!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyviä kyllä olivat, sopivat iltaan oikein hyvin :) Tuo tonnikalatäyte maistui kyllä hyvältä, koitappas itsekin jos kiinnostuit :)

      Poista
  2. Ihania ovat! :) Tykkään tosi paljon ruissipseistä, ne on niin käteviä noissa suolaisissa tarjottavissa. Itsellä on menossa inspiraatioiden haku suolaisten tarjottavien osalta, kun parin viikon päästä on tyttären 2-vuotissynttärit.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näistä saa tosi helposti ja nopeasti tarjottavaa, vaikka yllätysvieraita varten. Ja täytteeksikin voi laittaa melkein mitä vaan, vaikka pelkkää maustettua tuorejuustoa :) Näitä ei vaan voi kovin paljon etukäteen täyttää valmiiks, kun tuo sipsi lötkistyy. Palttoonapit kestääkin jo ihan eri tavalla. Ja ne ovatkin tosi hyviä tarjottavia just vaikka juhlissa, kun ne voi tehdä etukäteen valmiiksi. Täytteeksi sopii nämä samat. Yks mun suosikeista palttoonappien päällä on lohi-punasipuli (löytyy täältä http://suklaapossu.blogspot.fi/2013/09/palttoonapit-lohitaytteella.html), nams! Suolaiset on mulle aina se kinkkisempi tarjottava. Makeita leipoisin vaikka kuinka ;)

      Poista
  3. Säilyvätkö täytteet jääkaapissa hyvin yön yli? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Säilyy :) Peittää vain hyvin (tai lusikoi valmiiksi vaikkapa pursotinpusseihin odottamaan), jotta koko jääkaappi ei tuoksu täytteille :)

      Poista
  4. Kuinka moneen ruisnappiin tuosta ohjeesta tulee suunnilleen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huih, nyt tuli paha kysymys! En yhtään muista moneenko riitti, mutta jos nyt jonkun arvion heitän, niin ehkäpä 20:een ruisnappiin/täyte. Riittoisuus riippuu myös siitä, kuinka paljon täytettä laittaa per ruisnappi. Ja kinkkutäyttettä taisi tulla hieman enemmän kuin tonnikalatäytettä. Toivottavasti en nyt ihan metsään arvioinut.. :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...