Uusi leivonnaisia en vieläkään jaksa kovin aktiivisesti tehdä (=selkeä merkki, että tautia ei ole täydellisesti vielä voitettu). Joitain juttuja ehti kuitenkin kertyä varastoon, joten laittelen niitä tänne pikku hiljaa. Uusi vuosi toi muuten sellaisen muutoksen, että yritän (siis todellakin yritän) kehitellä tavallista enemmän suolaisia juttuja ja jättää makeat hieman vähemmälle. Tämä lupaus voi olla aiemmin rikottu kuin alunperin kuvittelin, mutta koitetaan nyt kuitenkin. On nimittäin tuo housujen vyötärö päässyt kutistumaan ja koitan hieman hillitä tahtia. Leivonnaisia on tullut viime aikoina hukattua ympäri kaupunkia, mutta eipä sekään ole auttanut. Vaikka ilmiselvästihän tuo on pesukoneen vika, kun vaatteita kutistaa tällä tavalla!
No mutta kaikkien Joulukuussa ja sitä ennen nautittujen makeiden leivonnaisten jälkeen mieleni teki välillä jotain suolaista. Uuden vuoden kunniaksi otin itseäni niskasta kiinni ja päätin koittaa voittaa kammoni suolaisia muffineita kohtaan. Useimmat maistamistani ovat olleet kuivia ja mauttomia ja halusin osoittaa itselleni, ettei niin tarvitse olla. Testailin samantein kahta erilaista muffiniohjetta, joissa tästä ensimmäinen. Ajatus näihin lähti maitorahkasta. Maitorahkahan sopii todella hyvin makeisiin leivonnaisiin tehden niistä kosteita ja meheviä. Mutta kyllä toimii suolaisissakin versioissa! Nämä muffinit eivät olleet kuivia nähneetkään, vaan olivat pehmeitä ja todella meheviä!
Suolaiset muffinit fetajuustolla ja aurinkokuivatuilla tomaateilla
n. 9 kpl
Aineet:
2.5 dl vehnäjauhoja (laitoin osaksi grahamjauhoja)
1.25 tl leivinjauhetta
0.5 tl suolaa
1 muna
125 g maitorahkaa
0.5 dl maitoa
0.5 dl öljyä
Lisäksi:
200 g Apetina (creamy) fetajuustoa
n. 6 kpl aurinkokuivattuja tomaatteja pienemmäksi pilkottuna
1 tl kuivattua basilikaa
muutama rouhaisu mustapippuria myllystä
Ohje:
Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe, suola ja basilika keskenään. Sekoita myös muna, maitorahka, maito ja öljy. Lisää jauhojen joukkoon ja sekoita kevyesti. Pilko aurinkokuivattuja tomaatteja pienimmiksi ja pilko fetajuusto myös pienemmiksi n. 1 x 1 cm paloiksi. Säästä muutama fetajuuston palanen koristeeksi ja lisää loput taikinaan. Lisää myös tomaatit sekä muutama rouhaisu mustapippuria taikinan joukkoon. Kääntele kaikki sekaisin, mutta älä vaivaa taikinaa enempää kuin tarpeen. Lusikoi taikinaa rasvattuihin muffinivuoan koloihin. Paista 175 asteessa n.20 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ennen nauttimista. Muffinit maistuvat myös hyvin jäähtyneinä.
Vinkki:
* Jos mahdollista, paista muffinit voidelluissa silikonisissa muffinivuoan koloissa. Suolaiset muffinit tarttuvat helposti kiinni paperisiin vuokiin.
* Täytteiksi voi laittaa fetan ja tomaattien sijasta maun mukaan melkein mitä vaan. Mites ois vaikka pepperoni, paprika+kinkku, ananas+aura, tonnikala, meetvursti, koskenlaskija, pesto-tomaatti.. Mahdollisuuksia on siis miltei rajattomasti.
* Suolan määrää kannattaa säätää täytteiden mukaan. Fetajuusto on itsessään niin suolaista, että pärjäsin pienemmällä suolamäärällä. Vähemmän suolaisen täytteen kanssa suolaa voi laittaa tuplamäärän.
Oi, näitä kyllä täytyy testata! Kuulostaa ja näyttää tosi hyviltä!
VastaaPoistaKiitos, testailepas ihmeessä. Hyviä olivat :)
PoistaNäyttää herkullisilta, suolaiset muffinsit ovat tosi kivoja. ;)
VastaaPoistaKiitos :) Tuosta taikinasta tuli heti mun suosikki. Mukavan kosteaa, ja tosi helppo tehdäkin :)
Poistatätä täytyy kyllä testata! Olen tehnyt muutaman kerran suolaisia muffineita ja ne ovat olleet kuivia. Seuraavat vieraat saavat maistella näitä :) t. Hanna
VastaaPoistaTestailepas :) Nämä eivät tosiaan olleet kuivia nähneetkään. Riippuu varmaan hieman täytteestä ja paistoajastakin, mutta uskon että suurin salaisuus oli tuo maitorahka. Kun saan leivottua, olisi taas mukava kuulla, mitä pidit :)
PoistaMä oon tehnyt vähän samantyylisiä kanssa. Itse tykkään suolaisista muffinsseista ja töihin niitä lounaaksi väsäilen :) Täytyykin ensi viikoksi taas leipasta varmaan ;) Rahkaa en ole käyttänyt mutta yksi purkki on yksinäisenä kaapissa joten ehkäpä voisi sitäkin kokeilla.
VastaaPoistaNämä ovatkin hyvä lounasidea, pitänee joskus itsekin tehdä :) Helppoja ja nopeita tehdä ja sekaan voi heitellä kaikenlaista mitä kaapissa sattuu sillä hetkellä olemaan. Jos ehdit koittamaan, niin toivottavasti maistuu myös sulle :)
PoistaMaistuisi kyllä! Olen vain sikalaiska leipomaan suolasia, muuta kuin leipiä. :P Linkitän sinut.
VastaaPoistaHehe, mä taas leivon miltei mitä tahansa muuta mutten leipiä ;) Ne ei vaan onnistu millään. Paitsi iki-ihana focaccia :P Kiitos, minut voi ilomielin linkittää :)
PoistaNyt on näitä leivottu ja maisteltu. Meheviä ja hyviä olivat, kaikkea muuta kuin kuivia. Runsas fetan määrä ja rahka olivat varmasti mehevyyden tekijöitä. t.Hanna
VastaaPoistaMukavaa, kun tulit taas kertomaan kokemuksesi :D Totta, juustot ja maitotuotteet tuovat leivonnaisiin paljon mehevyyttä. Hienoa, että muffinit maistuivat :)
PoistaTestasin, ja hyviä tuli! Tein kaksinkertaisen taikinan, ja täytteeksi 200g fetajuustoa ja purkillinen aurinkokuivattuja tomaatteja. Kiitos tästä ja kaikista muista hyvistä resepteistä - olen vesi kielellä selaillut blogiasi useampana päivänä. :D
VastaaPoistaMahtavaa, että muffinit maistuivat :D Ja todella ihanaa kuulla, että olet viihtynyt blogissani! :D Toivottavasti löydät paljon leivottavaa! ;D Mukavaa, että kävit kertomassa kokemuksesi ja tulethan taas kertomaan, kun saat testailtua lisää ;)
PoistaKiitokset ohjeesta, maukkaita olivat! Minun muffareissani makua antoivat kinkku, paprika ja aurajuusto.
VastaaPoistaKiva kuulla, että muffinit maistuivat :) Hyvänkuulloiset täytteetkin sinulla :P Näitä onkin helppo varioida omaan makuunsa sopiviksi :)
PoistaHei, löysin tän superherkullisen ohjeen jos ehdottomasti testaan mutta osaatko sanoa miten nää käyttäytyy jos/kun pakastaa? Tekisin näitä ristiäisiin ja jotain on pakko tehdä etukäteen niin voisiko nää olla se jokin??
VastaaPoistaHeippa ~heini~ :) Meillä nämä eivät päätyneet pakkaseen asti, joten varmaa tietoa ei ole. Yleensä kuitenkin tämän tyyppiset muffinit kostuvat lisää pakkasessa ja nämäkin saattavat menettää osan rakenteestaan pakkasessa. Kuinka pian ristiäiset ovat? Ehtisitkö vielä testailemaan pakastamista? :)
PoistaHeippa! Huomenna aion kokeilla tätä reseptiä :) Osaatko sanoa, miten näiden säilyttämisen suhteen kannattaa tehdä (jääkaappiin vai ei?) kun juhlat ovat vasta seuraavana päivänä? :)
VastaaPoistaHeippa Salla! Säilytys jääkaapissa, ja pieni lämmitys hieman ennen tarjoamista. Kivoja juhlia! :)
PoistaHei! Mitä öljyä olet käyttänyt näissä?
VastaaPoistaIhan tavallista rypsiöljyä, mutta esim. rapsiöljy käy myös yhtä hyvin :)
Poista