perjantai 3. tammikuuta 2014

After Eight-juustokakku

Vuoden vaihduttua palailen vielä hetkeksi Joulun leivonnaisiin ja tarjoiluihin. Halusin Joulupäivän jälkkäriksi raikkaan juustokakun. Tarkka ajatus kakusta oli hakusessa vielä siinä vaiheessa kun lähdin kauppaan hakemaan tarvikkeita. Ja sitten autonratissa se välähti. Muistin nähneeni Taikakakkujen Tarun blogissa After eight-juustokakun. Raikasta ja samalla suklaista. Siinäpä se!



Muutin Tarun käyttämää ohjetta hieman. Laitoin mm. kermaa enemmän (yht. 6 dl). Kerman määrällä pystyy vaikuttamaan minttuisuuteen, siksi ohjeessa en laittanut ohjeeseen tarkkaa määrää. Itse laittaisin ensi kerralla ehkä tuon 5 dl.. Pohjaan käytin kaapissa olevia digestive-keksejä sekä mintunmakuisia Fanipaloja. Fanipalat toi mukavasti lisää mintunmakua. Kakku oli siis raikas ja sopivan kevyen oloinen ruoan jälkeen nautittavaksi.

Koristelun halusin tehdä vapaamuotoisesti vain kakun toisella reunalle, mutta ilmeisesti tuli jonkin sortin optinen harha ja huomasin yhtäkkiä heittäneen After Eight-palasia jo kakun keskiosaankin. Koristeita oli omaan makuuni turhankin leveällä alueella, mut poiskaan niitä ei enää saanut. Ensi kerralla sitten tarkemmalla silmällä :)


After Eight-juustokakku

n. 23 cm irtopohjavuokaan

Pohja:
75 g (n 5 kpl) digestive-keksejä
125 g (n.15 kpl) Tumma suklaa-minttu -Fanipaloja
35 g sulatettua margariinia 

Täyte:
5-6 dl vispikermaa
400 g maustamatonta tuorejuustoa
400 g After eight suklaata (säästä n. 7 kpl koristeeksi)
1.5 tl liivatejauhetta (tai 3 liivatelehteä)
1.5 rkl vettä

Koristeluun:
After Eight-paloja
Pätkis-konvehteja
Suklaaströsseleitä

Ohje:
Murskaa digestive keksit ja lisää siihen sulatettu voi. Lisää myös murustetut Fanipalat. Fanipalojen ei tarvitse olle hienoa jauhoja vaan ne voi jättää osittain hieman isommiksi. Painele 22 cm irtopohjavuoan pohjalle. Laita jääkaappiin siksi aikaa, kun teet täytteen.

Sekoita liivatejauhe kylmään veteen. Vatkaa kerma ja sulata suklaa mikrossa välillä sekoittaen. Suklaa sulaa nopeasti. Notkista tuorejuustoa hetki vatkaamalla sitä. Lisää sula suklaa ja vatkaa se tuorejuuston joukkoon. Lisää kermavaahtoon tuorejuusto-suklaa-seos varovasti. Lämmitä liivatejauheseosta mikrossa n. 15-20 sekuntia, kunnes liivate on kokonaan sulanut. Kaada ohuena nauhana samalla sekoittaen täytteeseen. Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia, mutta mieluummin yön yli. Koristele kakku ennen tarjoilua vielä haluamallasi tavalla.

Vinkki:
* Kakun voi tehdä myös ilman liivatetta. Ilman liivatetta kakusta tulee pehmeämpi, ei niin juustokakkumainen. Kakku hyytyy suklaan ansiosta.
* Kakku on parhaimmillaan ja raikkaimmillaan jääkaappikylmänä
* Pohjaksi sopii hyvin myös kaurakeksipohja. 


14 kommenttia:

  1. Kuulostaapa ja näyttää todella ihanalta... mintunmaku tekee kakusta tosiaan varmaan kivan raikkaan makuisen:) Ihanaa uutta alkanutta vuotta 2014 <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Hyvää oli. Ja kiitos, samoin sinulle oikein leivontarikasta vuotta 2014! :D

      Poista
  2. Hih! Kiva, kun minusta oli iloa :D Itseä jäi harmittamaan tuon yhden kerman puuttuminen, mutta toisaalta näin kakku oli voimakkaamman makuinen. Tykkään myöskin korkeista juustokakuista ja oma jäi ehkä liian matalaksi. Ensi kerralla teen ehdottomasti niin että kermaa on 6dl, tuorejuustoa 400g ja suklaata 450g, se olisi ehkä paras yhtälö :D
    Sun koristelu on todella kaunis ja taiteellinenkin! Ja minusta siinä on juuri sopivasti kaikkea :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Ja susta oli todellakin iloa! Onneksi esittelin kakun juuri sopivasti ennen Joulua, niin se oli vielä tuoreessa muistissa :) Mä taisin tehdä tuon kakun pienempään vuokaan kuin sinä, niin siitä tuli hieman korkeampi jo siitäkin syystä. Mutta tuota suklaata voisi tosiaan laittaa enemmän ensi kerralla. Hmm. Mahtaiskohan olla liikaa, jos laittais jopa 500 g suklaata taikinaa + jättäis muutaman koristeluun.. Eipä auta muuta kuin koittaa ;D

      Poista
  3. Namnam tämä kuulostaa herkulliselta!

    VastaaPoista
  4. Näyttää todella herkulliselta! Tosi kaunis, voisin muuten kokeilla mutta en käytä liivatetta. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeilepas ihmeessä, sillä tämän voi hyvin tehdä ilman liivatettakin suklaan jähmettävän vaikutuksen takia! Laita vaikka kermaa hieman vähemmän (tai suklaata enemmän), niin onnistuu varmaan :)

      Poista
  5. Mitä luulet? jos teen tän 18cm vuokaan riittääkö puolikasannos vai 2/3? Ja siis niin, että kakku on silti korkea! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Arvioisin puolikkaan annoksen riittävän 16 cm kakkuun, joten jos haluat säilyttää kakun korkeana, niin 18 cm vuokaan kannattaa tehdä 2/3 annos. Makoisia leivontahetkiä :)

      Poista
  6. Nyt on testattu. :) Tosi ihana herkku eikä liian imelä. Tulee varmasti tehtyä muulloinkin. Kiitos ideasta ja ohjeesta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Leena-muori, kun tulit kertomaan ja todella mukava kuulla, että kakku maistui myös teille! :) Tämä on kyllä raikasta herkkua, joka maistuu varmaan monille, koska ei ole liian makea :)

      Poista
  7. Tätä meinaan kokeilla pääsiäisenä ��

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...