Keksit olivat tuoreena pehmeitä ja kovettuivat niiden muutaman päivän aikana, mitä ehtivät purkeissa olemaan. Maku muuttui koko ajan hieman kauraisemmaksi. Alla suunnilleen ne määrät, jolla tein. Noita karpaloita ja suklaata olisi tosiaan voinut olla tuplasti, niin olisivat olleet varmaan huippuherkkua :)
Karpalo-valkosuklaa-mantelikeksit
n. 36 kpl
Aineet:
100 g voita
3 dl kaurahiutaleita
vajaa 1 dl fariinisokeria kevyesti mittaan paineltuna
1 dl sokeria
1 muna
1 rkl itsetehtyä vanilja-extract:ia
2 dl vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
0.75 dl kuivattuja karpaloita (voisi laittaa enemmänkin)
0.75 dl paahdettua mantelirouhetta
75 g rouhittua valkosuklaata (voisi laittaa enemmänkin)
Ohje:
Sekoita sulan voin joukkoon muut aineet. Laita taikina hetkeksi jääkaappiin jähmettymään. Lusikoi taikinasta leivinpaperin päälle pellille lihapullan kokoisia paloja. Paista 175 asteessa n. 9 minuuttia, kunnes keksit saavat aavistuksen väriä reunoihin. Anna jäähtyä. Säilytä ilmatiiviissä rasiassa.
Herkullisen kuuloisia keksejä! Ovatko kuinka helppoja tehdä? =)
VastaaPoistaNämä olivat ihan huippuhelppoja tehdä! Aineet vain sekaisin ja kasat pellille :D Vaikein ja aikaavievin osuus taisi olla tuo valkosuklaan pilkkominen ;) Suosittelen koittamaan, mikäli tykkää kaurakekseistä. Näihin voi lisätä miltei mitä tahansa :)
Poista