lauantai 18. tammikuuta 2014

Kevyempi mokka-suklaahyytelökakku

Lupailin laittaa tekemäni hieman normaalia kevyemmän suklaisen juustokakun ohjeen tänne ja tässä se tulee. Kevyemmän kakusta tekee se, että se ei sisällä lainkaan tuorejuustoa ja sokerina on käytetty Steviasokeria. Kakku ei siis oikeastaan ole juustokakku lainkaan, vaan pikemminkin hyydykekakku. Eikä tämä kyllä ole virallisesti suklaakakkukaan, sillä se ei sisällä suklaata lainkaan vaan vahvaa kaakaota. Maun perusteella tätä en kuitenkaan itse olisi heti uskonut. Kakun täyte oli siis erittäin hyvän makuinen ja koostumuskin muistutti pitkälti juustokakkua. 



Tein kakun jo muutama viikko sitten, kun Joulun ja Uuden Vuoden syömisten jälkeen teki mieli välillä jotain kevyempää, mutta kuitenkin jotain suklaista. Muistin tehneeni parisen vuotta sitten kevyen piimäjuustokakun, johon ei tule tuorejuustoa, joten halusin koittaa tehdä vastaavaa käyttäen piimän sijasta vahvaa, hieman paksumpaa kaakaota. Hyvin toimi! Vinkkejä kakun tekoon poimin myös täältä.


Koitin tehdä pohjan riisimuroista vaikka arvelin niiden vettyvän täytteen alla. Ja niinhän siinä kävikin. Kakun olisi mielestäni voinut tehdä vaikka pohjattomana ja ripotella voidellut vuoan pohjalle ja reunoilla hieman kevyesti paahdettuja pannulla kaurahiutaleita ennen täytteen kaatamista. Tai pohjana olisi voinut toimia muutama pohjalle murusteltu Fani-pala.. Laitan kuitenkin ohjeen tähän siten miten tein sen.

Kevyempi mokka-suklaahyytelökakku

n. 20 cm vuokaan

Pohja:
2.5 dl riisimuroja (keksimurut pysyvät paremmin rapeina)
25 g voita
2 tl vaniljasokeria

Täyte:
3 dl maitoa
2.5 rkl tummaa kaakaojauhetta
4.5 rkl Stevia-sokeria
0.25 dl perunajauhoja
pari palaa tummaa suklaata
2.5 dl Flora Vanillaa
2 tl vaniljasokeria
2 tl liivatejauhetta (tai 4 liivatelehteä)
0.5 dl vahvaa kahvia (laitoin 2 tl espresso-pikakahvijauhetta + 0.5 dl vettä)

Koristeluun:
Suklaarouhetta

Ohje:
Aloita kaakaokiisselin teolla. Kaada kaakaojauhe, Stevia-sokeri ja perunajauhot kattilaan. Sekoita maito joukkoon. Lämmitä seosta, kunnes se kiehahtaa. Anna jäähtyä muutama minuutti ja lisää sitten joukkoon pieneksi pilkottu suklaa. Sekoita, kunnes suklaa sulaa. Anna kiisselin jäähtyä täysin.

Tee pohja. Sekoita sulatettu voi ja vaniljasokeri riisimurojen joukkoon. Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Levitä seos vuoan pohjalle. Laita jääkaappiin täytteen teon ajaksi.

Vatkaa Flora Vanilla vaahdoksi. Lisää vaniljasokeri. Turvota liivatejauhe kahvissa. Kun liivate on turvonnut, lämmitä sitä mikrossa n. 10-15 sekuntia, kunnes se on kokonaan sulanut. Lisää liivateseos vatkatun vaniljavaahdon joukkoon ohuena nauhana. Lisää jäähtynyt kaakaokiisseli. Kaada pohjan päälle ja laita jääkaappiin jähmettymään muutamaksi tunniksi. Koristele suklaarouheella.

Vinkit:
* Riisimurot eivät pysy pohjassa rapeina. Jos haluan kovemman pohjan, käytä murojen sijasta keksimurua tai ripottele pohjalle muutama Fani-pala.




14 kommenttia:

  1. Näyttää herkulliselta! Mistä tuo turkoosi kakkuvati on? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Tuo kakkuvati on kultakeramiikan vihreää sarjaa, hankittu aikoinaan Vapaa Valinnasta tms. Valitettavasti tuota ei saa enää kuin sinisenä, sillä vihreän tuotanto lopetettiin vuosi sitten.

      Poista
  2. Kokeiluun, välillä tosiaan kaipaa jotain kevyempää herkkua. Tämä näyttää ja kuulostaa hyvältä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Koitappas ihmeessä. Mä innoistuin tuosta täytteestä ja tein tämän kakun jälkeen samantapaisesta moussesta myös vieläkin suklaisemmat jälkkäriannokset suoraan lasiin. Nekin olivat hyvia. Laitan senkin ohjeen tänne jossain vaiheessa.

      Poista
  3. Näyttää hyvältä :) Tämä pitää laittaa testiin ensi kerralla kun haluaa suklaista, mutta vähän kevyempää herkkua. Itse olen joskus tehnyt "kevyemmän" juustokakkupohjan keksinmuruista ja piltistä, mikä toimi ihan hyvin ja joku hedelmäinen piltti toi myös raikkautta kakkuun samalla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Tykkäsin tuosta täytteestä tosi paljon. Sitä voi halutessaan muokata vieläkin suklaisemmaksi lisäämällä kaakaojauheen määrää kiisselissä. Totta, tuo piltti toimii usein kevyemmissä keksipohjissa hyvin ja niitä voi helposti vaihtaa täytteen makuun sopivaksi.

      Poista
  4. Ihanan moussemaisen ja ilmavan näköistä kakkua :) Mielenkiintoinen resepti, tämä pitää pistää korvan taakse! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä mielenkiintoinen ja mielestäni erittäin onnistunut kokeilu, tuota pohjaa lukuunottamatta. Ja tuo täyte oli kyllä ihanan moussemainen :) Täytettä olisi ehkä saanut olla enemmänkin, nyt kakku jäi makuuni hieman matalaksi. Seuraavalla kerralla ajattelinkin laittaa joukkoon hieman enemmän kaakaokiisseliä tai tekeväni kakun hieman pienempään vuokaan. Saa sitten reilummin lusikoida tuota ihanaa täytettä :)

      Poista
  5. Nam, ihanaa!! Tätä kokeilen! Näyttää herkullisen samettiselta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitä se olikin :) Toivottavasti pidät myös :)

      Poista
  6. Hei, ihanan kevyen kuuloinen kakku :-) Jos ei ole Steviaa, paljonko sokeria laittaisit tilalle? T. Eija RK

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Eija! Sokeria laittaisin suunnilleen saman verran kuin Steviaa. Tällöin tosin kakun keveys hieman kärsii. Kahvin vahvuuskin vaikuttaa sokerin määrään, itselläni oli aika vahva espressoseos. Voit tehdä vaikka niinkin, että laitat sokeria kiisseliin hieman vähemmän ja maistelet lopullisen makeuden kohdilleen siinä vaiheessa, kun kaikki aineet on sekoitettu keskenään ja lisäilet sokeria tarpeen mukaan hyvin käännellen :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...