Koitin tehdä pohjan riisimuroista vaikka arvelin niiden vettyvän täytteen alla. Ja niinhän siinä kävikin. Kakun olisi mielestäni voinut tehdä vaikka pohjattomana ja ripotella voidellut vuoan pohjalle ja reunoilla hieman kevyesti paahdettuja pannulla kaurahiutaleita ennen täytteen kaatamista. Tai pohjana olisi voinut toimia muutama pohjalle murusteltu Fani-pala.. Laitan kuitenkin ohjeen tähän siten miten tein sen.
Kevyempi mokka-suklaahyytelökakku
n. 20 cm vuokaan
Pohja:
2.5 dl riisimuroja (keksimurut pysyvät paremmin rapeina)
25 g voita
2 tl vaniljasokeria
Täyte:
3 dl maitoa
2.5 rkl tummaa kaakaojauhetta
4.5 rkl Stevia-sokeria
0.25 dl perunajauhoja
pari palaa tummaa suklaata
2.5 dl Flora Vanillaa
2 tl vaniljasokeria
2 tl liivatejauhetta (tai 4 liivatelehteä)
0.5 dl vahvaa kahvia (laitoin 2 tl espresso-pikakahvijauhetta + 0.5 dl vettä)
Koristeluun:
Suklaarouhetta
Ohje:
Aloita kaakaokiisselin teolla. Kaada kaakaojauhe, Stevia-sokeri ja perunajauhot kattilaan. Sekoita maito joukkoon. Lämmitä seosta, kunnes se kiehahtaa. Anna jäähtyä muutama minuutti ja lisää sitten joukkoon pieneksi pilkottu suklaa. Sekoita, kunnes suklaa sulaa. Anna kiisselin jäähtyä täysin.
Tee pohja. Sekoita sulatettu voi ja vaniljasokeri riisimurojen joukkoon. Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Levitä seos vuoan pohjalle. Laita jääkaappiin täytteen teon ajaksi.
Vatkaa Flora Vanilla vaahdoksi. Lisää vaniljasokeri. Turvota liivatejauhe kahvissa. Kun liivate on turvonnut, lämmitä sitä mikrossa n. 10-15 sekuntia, kunnes se on kokonaan sulanut. Lisää liivateseos vatkatun vaniljavaahdon joukkoon ohuena nauhana. Lisää jäähtynyt kaakaokiisseli. Kaada pohjan päälle ja laita jääkaappiin jähmettymään muutamaksi tunniksi. Koristele suklaarouheella.
Vinkit:
* Riisimurot eivät pysy pohjassa rapeina. Jos haluan kovemman pohjan, käytä murojen sijasta keksimurua tai ripottele pohjalle muutama Fani-pala.
Näyttää herkulliselta! Mistä tuo turkoosi kakkuvati on? :)
VastaaPoistaKiitos :) Tuo kakkuvati on kultakeramiikan vihreää sarjaa, hankittu aikoinaan Vapaa Valinnasta tms. Valitettavasti tuota ei saa enää kuin sinisenä, sillä vihreän tuotanto lopetettiin vuosi sitten.
PoistaKokeiluun, välillä tosiaan kaipaa jotain kevyempää herkkua. Tämä näyttää ja kuulostaa hyvältä.
VastaaPoistaKoitappas ihmeessä. Mä innoistuin tuosta täytteestä ja tein tämän kakun jälkeen samantapaisesta moussesta myös vieläkin suklaisemmat jälkkäriannokset suoraan lasiin. Nekin olivat hyvia. Laitan senkin ohjeen tänne jossain vaiheessa.
PoistaHerkullisen näköistä! =)
VastaaPoistaKiitos :)
PoistaNäyttää hyvältä :) Tämä pitää laittaa testiin ensi kerralla kun haluaa suklaista, mutta vähän kevyempää herkkua. Itse olen joskus tehnyt "kevyemmän" juustokakkupohjan keksinmuruista ja piltistä, mikä toimi ihan hyvin ja joku hedelmäinen piltti toi myös raikkautta kakkuun samalla :)
VastaaPoistaKiitos :) Tykkäsin tuosta täytteestä tosi paljon. Sitä voi halutessaan muokata vieläkin suklaisemmaksi lisäämällä kaakaojauheen määrää kiisselissä. Totta, tuo piltti toimii usein kevyemmissä keksipohjissa hyvin ja niitä voi helposti vaihtaa täytteen makuun sopivaksi.
PoistaIhanan moussemaisen ja ilmavan näköistä kakkua :) Mielenkiintoinen resepti, tämä pitää pistää korvan taakse! :)
VastaaPoistaOli kyllä mielenkiintoinen ja mielestäni erittäin onnistunut kokeilu, tuota pohjaa lukuunottamatta. Ja tuo täyte oli kyllä ihanan moussemainen :) Täytettä olisi ehkä saanut olla enemmänkin, nyt kakku jäi makuuni hieman matalaksi. Seuraavalla kerralla ajattelinkin laittaa joukkoon hieman enemmän kaakaokiisseliä tai tekeväni kakun hieman pienempään vuokaan. Saa sitten reilummin lusikoida tuota ihanaa täytettä :)
PoistaNam, ihanaa!! Tätä kokeilen! Näyttää herkullisen samettiselta!
VastaaPoistaSitä se olikin :) Toivottavasti pidät myös :)
PoistaHei, ihanan kevyen kuuloinen kakku :-) Jos ei ole Steviaa, paljonko sokeria laittaisit tilalle? T. Eija RK
VastaaPoistaHei Eija! Sokeria laittaisin suunnilleen saman verran kuin Steviaa. Tällöin tosin kakun keveys hieman kärsii. Kahvin vahvuuskin vaikuttaa sokerin määrään, itselläni oli aika vahva espressoseos. Voit tehdä vaikka niinkin, että laitat sokeria kiisseliin hieman vähemmän ja maistelet lopullisen makeuden kohdilleen siinä vaiheessa, kun kaikki aineet on sekoitettu keskenään ja lisäilet sokeria tarpeen mukaan hyvin käännellen :)
Poista