Ohjetta on testattu mm. puolukka- ja
mustaherukkatäytteiden kanssa erittäin hyvin tuloksin. Kirpeähkön täytteen alla
olevasta valkosuklaapohjasta ovat pitäneet myös he, jotka eivät valkosuklaasta muuten
välitä. Tämä on ehdottomasti lempipohjani ja tekisi mieleni laittaa sitä joka
kakkuun ;) Suosittelen ehdottomasti koittamaan!
En ottanut pohjasta erikseen kuvaa, joten kuva on
tekemästäni puolukkajuustokakkupalasesta. (Muok. 1.7.2014) Ohje tuohon herkulliseen puolukkaiseen juustokakkuun löytyy tämän linkin takaa. Alla tämän ihanan valkosuklaapohjan ohje,
olkaa hyvät :)
Valkosuklainen mehevä ja kostea kakkupohja
Kahteen n. 20 cm vuokaan
Aineet:
130 g valkosuklaata rouhittuna
75 g voita
75 g voita
2 dl vettä
2 munaa
1.5 dl sokeria
2.25 dl vehnäjauhoja
1.5 dl sokeria
2.25 dl vehnäjauhoja
1/4 tl vaniljajauhetta
1 tl leivinjauhetta
1 tl leivinjauhetta
Ohje:
Laita uuni lämpeämään 170 asteeseen. Laita voi ja vesi
kattilaan. Kuumenna, kunnes voi sulaa. Lisää suklaarouhe ja sekoita, kunnes
suklaa sulaa. Sekoita kuivat aineet keskenään. Riko munat kulhossa ja vatkaa
rivakasti joukkoon kuuma suklaa-voi-vesi-seos. Lisää kuivat aineet.
Kaada taikina samantein kahteen voideltuun n. 20 cm irtopohjavuokaan ja uuniin
paistumaan. Paista 170 asteessa n. 13-15 minuuttia, kunnes pohjat tuntuvat
keskeltä kevyesti painettu kiinteiltä, mutta pehmeiltä ja/tai kun keskelle
tökättyyn tikkuun ei tartu raakaa taikinaa. Pohjat eivät saa väriä pintaansa.
Jäähdytä pohjia muutama minuutti, irrota vuoan reuna ja anna pohjien jäähtyä
kokonaan ennen pohjaosan irroittamista.
Vinkki:
* Pohja kutistuu jäähtyessään ja vetäytyy reunoilta
keskelle. Jos haluat halkaisijaltaan 20 cm olevan kakun, tee pohja hieman sitä
isompaan (n. 22cm) vuokaan.
* Irtopohjavuokien pitävyyksissä on eroja. Tämä taikina on todella löysää, joten vuoan on hyvä olla tiivis. Testaa vuoan pitävyys täyttämällä vuoka vedellä. Jos vesi valuu vuoan reunojen raoista pois, vuoraa vuoka leivinpaperilla ennen kuin kaadat taikinan siihen.
* Irtopohjavuokien pitävyyksissä on eroja. Tämä taikina on todella löysää, joten vuoan on hyvä olla tiivis. Testaa vuoan pitävyys täyttämällä vuoka vedellä. Jos vesi valuu vuoan reunojen raoista pois, vuoraa vuoka leivinpaperilla ennen kuin kaadat taikinan siihen.
Hei, pohja kuullostaa hyvälle, mutta entäs tuo ihana täyte? Mistä sen ohjeen löytää niin pääsisi pohjaa kokeilemaan? :-)
VastaaPoistaMoi :) Laitan tuon kakun ohjeen tänne vielä lähipäivinä, niin pääset testailemaan :)
PoistaVoi kun vaikuttaa hyvälle!! :)
VastaaPoistaSitä tämä olikin! ;D
PoistaVoi miten upea kakku! Ehdottomasti odotan innolla koko kakun ohjetta ;D
VastaaPoistaHieno uusi banneri! Teitkö itse? Mä niin tykästyin picmonkeyn helppouteen ja teinkin tässä taas itselleni uuden bannerin :)
Kiitos Taru :) Tuo oli ihan mahdottoman hyvää, makeaa ja kirpeää sopivasti samassa paketissa. Koitan laittaa ohjeen heti alkuviikosta :) Ja kiitos, väsäsin bannerin itse eilen illalla hetken mielijohteesta. Picmonkey on niin ihanan helppo ja nopea, että taitaa banneri vaihtua jatkossa useammankin. Mä kattelinkin eilen sun uutta banneria, tosi hieno sekin! :)
PoistaHeips! Kokeilin tätä pohjaa! Tein sen sitruunaisen persikkahyydykekakun pohjaksi ja tykättiin tosi paljon! Pohjat oli myös tosi helppo tehdä! Ensin pelkäsin että pohja on liian makea persikan kaveriksi, mutta sitruunan ansiosta se sopi siihen todella hyvin! Pohja oli ihanan makuinen ja tuntuinen suussa, sellainen kostea ja tiivis. Kiitos paljon ohjeesta, varmasti teen tälläisen vielä joskus uudestaan! :D
PoistaHeips Taru :) Hieno että ehdit testailemaan pohjaa, ja lopputulos oli sustakin hyvä :D Tuo sinun täyte kuullostaa toooosi hyvältä, uskon että oli herkkukakku, nams! Odotan jo pääseväni katsomaan lopputulosta blogiisi :) Mä oon tehnyt tällä pohjalla jo monesti, on se vain niin hyvää ja helppoa. Kiva, että ohjeesta oli iloa :)
Poistaihanalta kuulostava pohja! Menee testiin. Ja kiitos bannerin teko vinkistä! En ole tuollaisesta Picmonkeystä ennen kuullutkaan.
VastaaPoistaOon tehnyt tätä pohjaa jo useammankin kerran. Aina se vaan maistuu yhtä ihanalta ja erityisesti juuri ei-niin-makeiden täytteiden alla :) Tuolla Picmonkey:lla on todella helppo tehdä bannereita ja sillä onnistuu näppärästi myös muiden kuvakokoelmien tekeminen. Sain vinkin aikoinaan Katrilta, joka teki sillä edellisen bannerini. Näin ne hyvät vinkit kulkevat eteenpäin :)
PoistaIhanalta kuulostaa <3 Ja miten täydellisen näköinen kakkupala!
VastaaPoistaKiitos :) Oli kyllä mahdottoman herkullista :D
PoistaKyllä kyllä kyllä, taatusti kokeilen, nams :)
VastaaPoistaHehe, mukava kuulla että innostuit :) Mä olisin voinut syödä tuota pohjaa pelkiltään yhden kakun verran samantein, mutta pakko oli hillitä. Tuo kuvassa näkyvä hapan puolukkatäyte ja samalla testaamani mustaherukkaversio sopivat molemmat tähän aivan mielettömän hyvin :)
PoistaTuo kakku pala on kyllä niiiin hyvän näköinen, että melkein jo maistan sen! Tätä täytyy kyllä kokeilla! Kiitos ohjeesta :)
VastaaPoistaKiitos :) Kun ehdit testailemaan, olisi mukava kuulla mitä pidit :D
PoistaTämä pohja kuulostaa niin hyvältä, että pakko joskus kokeilla. Sopisikohan pohja raparperitäytteen kaveriksi..
VastaaPoistaHyvä tuli! Kivaa vaihtelua ainaisiin keksipohjiin, ja tosiaan makeutensa puolesta hyvä yhdistelmä myöskin kirpeähkön raparperitäytteen kanssa. :)
PoistaTodella mukava, kuulla että pidit tästä pohjasta :) Raparperi kuullostaa tosi tosi hyvältä täytteeltä! Pohja on tosiaan niin makea, että se melkein vaatii seurakseen jotain tuollaista kirpeää. Tästä pohjasta saisi varmaan tehtyä aika mukavan täytekakunkin, juuri jollain raikkaalla täytteellä..
PoistaPs. Olen näimmä jättänyt vastaamatta ensimmäiseen viestiisi, en ole jostain syystä huomannut sitä. Hienoa kuitenkin, että onnistuit kokeiluissasi ja tulit kertomaan siitä :)
Kuulostaapa ihanalta! Aion äitienpäiväksi taiteilla valkosuklaa-vadelmajuustokakun ja päädyin blogiisi googletettuani unelmatorttupohjaa (joukossa on keliaakikkoja) ja nyt mietin, josko tätä ohjetta uskaltaisi soveltaa..Uskotko koostumuksen kärsivän, mikäli korvaan vehnäjauhon perunajauhoilla?
VastaaPoistaKiitos Tiltu! :) Hmm. Jos käyttää perunajauhoja, pohjan koostumus varmaankin muuttuu jonkin verran, eikä onnistumisesta ole takeita. Mutta jos olet kokeiluhaluinen, niin tuota kannattaa kuitenkin testailla ;) Perunajauhoja laittaisin hieman vähemmän kuin vehnäjauhoja eli noin 1.75 dl. Jos innostut testailemaan, niin tuletkos kertomaan miten kävi :) Hmm. Nyt alkoi itseänikin kiinnostaa niin paljon, että otanpa sen kokeilulistalle ja testailen heti kun ehdin :)
PoistaEn näimmä malttanut olla testaamatta kovinkaan pitkään, joten vastaan nyt heti miten kävi ;) Kokeilin ohjetta ensin pelkillä perunajauhoilla, mutta pohjasta tuli totaalinen pannukakku. Seuraavaksi laitoin lisäksi mantelijauhetta ja pohja vaikuttaa nyt selvästi paremmalta. Otin pohjat siis uunista vasta äsken, enkä tiedä vielä lopullista tulosta, mutta halusin kertoa alustavat ajatukset heti, ennen kuin itse mahdollisesti ennätät kokeilemaan pelkillä perunajauhoilla. Tulen vielä kertomaan lopullisen tuloksen, kunhan pohjat ensin jäähtyvät :)
PoistaNo niin. Nyt on tulos selvillä. Eli pohjasta tuli mantelijauheen ja perunajauhojen yhdistelmällä ihan siedettävä, mutta ei kuitenkaan tarpeeksi hyvä, jotta se läpäisisi seulani. Eli valitettavasti minulla ei ole nyt tarjolla kosteaa, valkosuklaista, gluteenitonta kakkupohjaa. Sellainen ohje minun pitää kuitenkin ehdottomasti laittaa kehittelyn alle ;) Kivoja leivonnaishetkiä, ja toivottavasti löydät jostain hyvän pohjan tähän hätään :)
PoistaHeips! Tuleeko kakusta liian makea jos siihen lisää oreo-täytteen?
VastaaPoistaTuo pohja on aikas makea ja mielestäni jokin raikas täyte sopisi sen kanssa parhaiten. Millainenkohan tuo Oreo-täyte tarkalleen ottaen on?
PoistaSe on varmaankin aika makea kannattaa katsoa oreokakku nimellä niin minä ainakin löysin täytteeseen ohjeen.
VastaaPoistaMoi!
VastaaPoistaOnko kukaan vielä uudemman kerran yrittäny tota gluteenittomana? Mä ajattelin jos kokeilis tässä tulevien synttäreiden tarjoiltavaks, tekisi mieli jotain erilaista kakkua kun aina on tota normi keksipohjaista juustokakkua. Ajattelin kokeilla jos Jytte jauhot toimisi tässä. Voin tulla kertomaan sitten että kuinka neidin kävi :)
T: Paula
Hienoa, jos joku keksii tästä gluteenittoman version! :P Itselläni sen kehittely on edelleenkin testauslistalla, mutta taitaa mennä hetkinen ennen kuin ehtii taas kokeilemaan.. Vai ehditköhän jo itse kokeilemaan, miten onnistui? :)
PoistaHerkkulakkolaiselle meinaa olla vähän liikaa tällaisten ohjeiden lukemiset :)
VastaaPoistaHeheh, hauska kuulla! :D
PoistaHei.
VastaaPoistaTestasin tätä pohjaa juuri Mustaherukkajuustokakun kanssa ja päälle laitoin vielä suklaaganachen ja oli kyl hyvää �� mietin että tekisin tästä täytekakkumaisen version viikonlopuksi juustokakkutäytteellä mut onnistuuko pohja paistaa sit kokonaisena ja leikata kahtia kun en nyt ehtinyt tätä ekalla kokeilulla tutkailemaan niin tarkkaan?
Heippa! :) Tuo pohjan paistaminen yhdessä vuoassa on itse asiassa ollut mulla kokeilulistalla, mutta vielä en ole ehtinyt testailemaan. Eli valitettavasti en osaa luvata miten siinä käy. Taikina on melko löysää ja paksumpi kerros taikinaa saattaa jäädä littanammaksi kuin kahdessa osassa paistettu.. Tämä on vain arvuuttelua ja lopputulos voikin olla toisenlainen. Uskallatko kokeilla? :)
PoistaTestattu ja hyväksi todettu :P Kiitos taas ohjeesta!
VastaaPoistaKiva kuulla, että sinäkin pidit tästä :) Kiitos Maiju itsellesi testailusta ja kun tulit kertomaan miten onnistui :)
PoistaEhdinköhän saada vastauksen? Sunnuntaina on juhlat ja mietin pystyisitkö tätä tehdä paksumpana ja käyttää täytekakkupohjana ja mikä olisi silloin paistolämpötila ja aika? Siis samaan tapaan kuin sitä ihanaa mielettömän mehevää suklaakakkupohjaa☺
VastaaPoistaMoikka! :) Tuo yhdessä vuoassa paistamisen testaaminen on ollut mulla kokeilulistalla, mutta valitettavasti en ole ehtinyt testailemaan sitä vielä. Tämä taikina on todella kostea, melko painavakin, sellainen mutakakkumainen. Tämän takia luulisin, että yhdessä vuoassa paksumpana kerroksena paistettaessa lopputulos ei ole niin hyvä, kuin ohuempina kerroksina = useammassa vuoassa paistettaessa.
PoistaJos haluat yhdessä vuoassa paistettavan, niin kokeile vaikkapa tätä vaaleaa, mehevää kakkupohjaa http://suklaapossu.blogspot.fi/2016/05/meheva-vaalea-kakkupohja.html . Se on normaalia sokerikakkupohjaa huomattavasti kosteampi ja mehevämpi, ja tämän vuoksi myös painavampi ja tukevampi. Itse ainakin olen pitänyt pohjasta paljonkin. Se tosin on sen verran makeaa, että se (kuten tämä valkosuklainen kakkupohjakin) vaatii jonkin raikkaan täytteen. Ja erään lukijan kommentista päätellen taikinassa ei kannata käyttää kaikkeista rasvaisinta ranskankermaa, vaan ihan vaikkapa vaan piimään.. Vai minkälaisen täytteen oletkaan tekemässä?
Tämä kuulostaa hyvältä. Ajattelin yhdistää tämän mustikka-sitruunamoussetäytteeseen täytekakkumaisesti. Onko yllä olevassa kuvassa siis molempien vuokien pohjat laitettu päälletysten? Vai tuleeko tällä ohjeella kaksi kakkupohjaa?
VastaaPoistaOhjeella tulee kaksi kakkupohjaa. Tuossa kuvassa olevassa kakussa on käytetty kahdesta pohjasta vain toinen :)
Poista