torstai 24. huhtikuuta 2014

Herkullinen lohi-parsakaalipiirakka

Viikonloppuna tuli tehtyä myös tällainen ihanan herkullinen piirakka kylmäsavulohesta ja parsakaalista. Itse olen sitä mieltä, että tästä suolainen piirakka ei voi kovin paljoa parantua! Rakastan lohta ja pidän paljon myös parsakaalista, mutten olisi koskaan uskonut, että niiden yhdistelmä voi olla näin herkullinen. Niin herkullinen, että vaikka yleensä en käytä samaa ohjetta enää uudestaan, tätä teen varmasti vielä uudestaankin!


Piirakan pohja on ihanaa rahkavoitaikinaa, joka saa lisämakua ruisjauhoista.


Suolan määrää kannattaa säätää oman maun mukaan. Mä laitoin 0.75 tl ja kylmää piirakkaa maistellessa oli siinä ja siinä, oliko suolaa liikaa. Piirakan uudelleen lämmittäminen kuitenkin vaimensi suolaisuuden hyväksi ja lämmitettäessä myös koko piirakan maku muuttui parsan muuttuessa makeammaksi. Piirakka kannattaakin tarjoilla lämpimänä. 

Lohi-parsakaalipiirakka

n. 35 cm x 11 cm vuokaan (tai n. 24 cm pyöreään vuokaan)

Pohja:
Vajaa 1/2 annosta rukiista rahkavoitaikinaa

Täyte:
100 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl ruokakermaa
1 muna
2 tl kuivattua tilliä
mustapippuria
n. 0.5-0.75 tl suolaa
200 g kylmäsavulohta
300 g parsakaalista nuput

Ohje:
Tee pohja erillisen ohjeen mukaan. Kaulitse taikina ohuehkoksi levyksi. Nosta se vuoan pohjalle ja painele kevyesti reunoille. Leikkaa reunojen ylimenevä taikina pois. Laita pohjan päälle vuokaa isompi leivinpaperin pala ja kaada päälle paistokuulat, niin pohjan reunat eivät valahda esipaistamisen aikana. Esipaista pohjaa 200 asteessa n. 10-15 minuuttia. Voit käyttää paistokuulien sijasta myös kuivattuja herneitä, mutta huomaa tällöin, että paistoaika saattaa olla pidempi kuin paistohelmiä käytettäessä. Poista leivinpaperi + helmet/herneet esipaistamisen jälkeen. 

Valmistele pohjan ollessa uunissa täytettä. Pese parsakaali ja leikkaa siitä nuput irti. Laita nuput tarpeeksi isoon kattilaan kiehuvaan veteen ja esikeitä n. 4 minuuttia. Kaada vesi pois. Sekoita tuorejuustoon muna, kerma, tilli, mustapippuri ja maun mukaan suolaa. Laita esipaistetun pohjan päälle keitetyt parsakaalin nuput, lohisiivut sekä kermaseos. Jatka paistamista n. 30 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt. Tarjoile piirakka hieman lämpimänä/lämmitettynä.


6 kommenttia:

  1. Vau mahtavalta näyttää, pitää testata! Ja kiitokset tästä mahtavasta blogista, aivan upeita reseptejä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Koitappas ihmeessä. Kun ehdit piirakantekopuuhiin, olisi kiva kuulla mitä pidit :) Ja kiitos paljon kehuista! :D Kiva kuulla, että blogini miellyttää. Tuollaiset sanat lämmittävät mieltä aina todella paljon :D

      Poista
  2. Voi apua miten hyvältä kuulostaa! Itsekin rakastan lohta ja parsakaalia niin erikseen kuin yhdessäkin ja olen useasti käyttänyt tuota comboa ruoanlaitossa. Piirakan muodossa on vielä kokeilematta ja tätä ohjetta lukiessani ihmettelin miten ei olekaan omaan mieleen koskaan tullut. Nam. Kokeiluun! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä oli ehdottomasti yksi parhaista suolaisista piirakoista, ellei juuri se paras! Aivan ihanaa ja taatusti maistuu parsakaalin ja lohen ystävälle. Kannattaa ehdottomasti kokeilla :)

      Poista
  3. On kyllä todella herkulliset täytteet, ja todella nätti piirakka. :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...