tiistai 22. huhtikuuta 2014

Omena-kinuskipalat

Tarjosin kummitytön perheelle myös näitä ihania omenaisia kinuskipaloja. Kyllä maistuivat! Pohja on aivan ihanan mehevä ja pehmeä. Päältä löytyy ohut kerros omenasosetta ja sen päältä vielä kinuskia.



Pohjan tein muhkeiden ja kosteiden mokkapalojen ohjeellani, mutta ilman kaakaojauhetta. Tuota mokkapalojen ohjetta ei täältä blogista vielä löydykään, mutta se pitää ehdottomasti joskus julkaista, sillä lopputulos on aivan ihana.
Pakkasesta löytyi vielä aikamoinen läjä viime syksyn omenasosetta, joten se valikoitui näihin sen takia. Mikäs siinä, omppu ja kinuski sopivat niin hyvin yhteen! Kinuskin pariksi voisi omenasoseen sijasta laittaa vaikka survottua puolukkaa vai vadelmaa..

Omena-kinuskipalat

n. 30 x 40 cm vuokaan

Pohja:
4 kananmunaa
4 dl sokeria
1 rkl leivinjauhetta
1 rkl vaniljasokeria
6 dl vehnäjauhoja
2.5 dl maitoa
1.25 dl öljyä

Väliin:
2.5 dl kirpeähköä omenasosetta

Kinuski:
3 dl kuohukermaa
3 dl fariinisokeria
1 rkl glukoosisiirappia

Ohje:
Vaahdota kananmunat ja sokeri hyvin. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet vuorotellen maidon kera. Sekoita vain sen verran, että aineet juuri ja juuri sekoittuvat. Kääntele joukkoon lopuksi öljy. Kaada taikina syvälle, leivinpaperoidulle uunipellille. Paista uunin keskitasolla 185 C n. 20-25 min, kunnes tuntuu sormella paineltuna kiinteältä ja keskelle tökättyyn tikkuun ei tartu taikinaa. Anna pohjan jäähtyä.

Tee kinuski laittamalla kuohukerma, fariinisokeri ja glukoosisiirappi kattilaan. Keitä seosta miedolla lämmöllä, kunnes kinuski on valmista. Tee tippatesti varmistaaksesi onko kinuski valmis. Eli tiputa kinuskia hieman mukiin, jossa on kylmää vettä. Jos kinuski leviää veteen, jatka keittämistä. Jos kinuskista tulee kiinteähkö kokkare, jota pystyy muovailemaaan sormien välissä, on kinuski valmis. Levitä pohjan päälle omenasosetta. Kaada lämmin kinuski päälle. Jäähdytä. Leikkaa sopivan kokoisiksi paloiksi. Pyyhkäise veitsi tarvittaessa puhtaaksi.

Vinkki:
* Voit säätää kinuskin koostumusta keittoajalla. Pidemmällä keittoajalla saat kiinteämpää kinuski. Itse keittelin sen aikaa (reilu 30 minuuttia), että vesilasiin tiputettu pisara ei enää levinnyt, mutta ei ollut niin kiinteä, että siitä olisi sormin voinut muotoilla palloa. Kinuski jäi hieman valuvaksi.Hieman pidemmällä keittoajalla olisi saanut kiinteämpää kinuskia, joka olisi pysynyt leikatessa tuossa päällä.


2 kommenttia:

  1. Voi miten maukkaan näköisiä! Näitä pitää kyllä testata.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ja olikin tosi maukkaita ja pehmoisia paloja. Kannattaa ehdottomasti kokeilla :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...