Kamera ei tahtonut toimia meikäläisen hyppysissä tuona päivänä, joten valitettavasti näiden maku välity kuviin asti, eivätkä pallerot todellakaan näytä niin ihanilta kuin olivat. Eli näitä pitää ehdottomasti koittaa itse, että pääsee maistelemaan! ;D
Pääsiäisen kaura-kinuskiherkut
Koosta riippuen n. 50 kpl
Kinuskipohja:
50 g voita
1 dl vettä
0.5 dl glukoosisiirappia
0.5 dl glukoosisiirappia
1 dl fariinisokeria
1 dl sokeria
3 dl maitojauhetta
Lisäksi täytteeseen:
n. 4.5-5 dl kaurahiutaleita
n. 0.5-0.75 dl vehnäjauhoja
Kuorrutus:
Valkoisia Candy melts-nappeja
Keltaista pastaväriä
Ohje:
Laita voi, vesi, glukoosisiirappi ja sokerit
kattilaan.
Sekoita. Lämmitä seosta miedolla lämmöllä sekoitellen, kunnes sokerit
sulavat. Vatkaa joukkoon maitojauhe koko ajan voimakkaasti sähkövatkaimella vatkaten. Jatka lämmittämistä 1-2 minuuttia koko ajan pohjasta sekoittaen. Varo, ettei seos pala pohjaan. Kinuski hieman paksenee lämmitettäessä ja lisää vielä jäähtyessään. Laita kattila esim. kylmää vettä sisältävään altaaseen jäähtymään.
Lisää kylmään kinuskiin kaurahiutaleet ja lisää vehnäjauhoja sen verran, että saat massasta hyvin käsiteltävän. Jaa kaurakinuskiseos kahteen osaan ja muotoile kummastakin osasta pötköt. Leikkaa kumpikin pötkö n. 20 osaan ja pyörittele palloiksi. Kuorruta pallot keltaiseksi värjätyillä Candy Meltsillä.
Lisää kylmään kinuskiin kaurahiutaleet ja lisää vehnäjauhoja sen verran, että saat massasta hyvin käsiteltävän. Jaa kaurakinuskiseos kahteen osaan ja muotoile kummastakin osasta pötköt. Leikkaa kumpikin pötkö n. 20 osaan ja pyörittele palloiksi. Kuorruta pallot keltaiseksi värjätyillä Candy Meltsillä.
Vinkki:
* Jos jäähdytät kinuskin kylmässä vesialtaassa, laita altaan pohjalle vettä vain sen verran, että se yltää juuri ja juuri kinuskin pinnan yläpuolelle. Sekoittele kinuskia välillä sen jäähtyessä.
* Kinuski on jääkaappikylmänä todella tahmeaa ja venyvää. Huoneenlämmössä se pehmenee.
* Jos pallot on kovin pehmeitä ja kuorruttaminen hankalaa, laita ne jääkaappiin jähmettymään hetkeksi.
* Kinuski on jääkaappikylmänä todella tahmeaa ja venyvää. Huoneenlämmössä se pehmenee.
* Jos pallot on kovin pehmeitä ja kuorruttaminen hankalaa, laita ne jääkaappiin jähmettymään hetkeksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi! :)