Appelsiini-mantelikakku
n. 24 cm vuokaan tai kahteen 16 cm vuokaan
Aineet:
2 appelsiinia (yht. n. 500g)
4 isoa kananmunaa
4 isoa kananmunaa
2.25 dl sokeria
4 dl (200 g) mantelijauhetta
0.75 dl (50 g) perunajauhoja
1 rkl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
1 rkl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
Appelsiinisiirappi
1 appelsiinin hienoksi raastettu kuori
1 appelsiinin mehu (n. 0.75 dl)
0.75 dl sokeria
1 appelsiinin hienoksi raastettu kuori
1 appelsiinin mehu (n. 0.75 dl)
0.75 dl sokeria
Ohje:
Laita kattilaan pestyt appelsiinit ja kaada päälle vettä niin paljon, että appelsiinit peittyvät. Keitä appelsiineja kaksi tuntia. Ota appelsiinit pois kattilasta ja jäähdytä. Paloittele jäähtyneet appelsiinit neljään lohkoon. Poista siemenet. Soseuta palat kuorineen tehosekoittimessa.
Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Voitele kaksi 16 cm irtopohjavuokaa (tai yksi n.24 cm irtopohjavuoka).
Laita kattilaan pestyt appelsiinit ja kaada päälle vettä niin paljon, että appelsiinit peittyvät. Keitä appelsiineja kaksi tuntia. Ota appelsiinit pois kattilasta ja jäähdytä. Paloittele jäähtyneet appelsiinit neljään lohkoon. Poista siemenet. Soseuta palat kuorineen tehosekoittimessa.
Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Voitele kaksi 16 cm irtopohjavuokaa (tai yksi n.24 cm irtopohjavuoka).
Vatkaa kananmunat ja sokeri hyväksi vaahdoksi. Sekoita mantelijauhon joukkoon leivinjauhe. Lisää muna-sokerivaahtoon manteliseos sekä appelsiinisose varovasti käännellen. Kaada taikina kahteen 16 cm vuokaan (tai yhteen 24 cm vuokaan) ja paista uunin alatasolla noin 45-50 minuuttia.
Anna kakkujen jäähtyä hetki vuoassa ennen irroittamista. Tee tällä välin appelsiinisiirappi. Pese appelsiini kunnolla. Raasta kuori hienoksi raasteeksi ja purista mehut. Lisää kattilaan sokeri, kuoriraaste ja mehu. Anna kiehua muutama minuutti, kunnes seos muuttuu siirappimaiseksi. Anna jäähtyä muutama minuutti ennen kuin levität siirapin kakun päälle.
Irrota kakut vuoista ja valele päälle
appelsiinisiirappi.
Vinkit:
Vinkit:
* Appelsiinit käytetään taikinaan kuorineen. Keittäminen poistaa kuoren valkoisen osan kitkeryyden.
* Raasta siirappiin appelsiinista vain kuoren keltainen osa.
Tämä on varmasti raikas leivonnainen! Appelsinisiirappi kuulostaa ihanalta!
VastaaPoistaSiirappi oli tosi hyvää, oisin voinut upottaa sitä kakkuun vieläkin enemmän :) Suunnittelin nyt kesemmällä koittaa sitä jäätelön seuraksikin, sopis varmaan tosi hyvin :
PoistaTodelle pehmeän/kostean näköinen kakku :)
VastaaPoistaTätä kosteampaa kakku on vaikea tehdä :) Aluksi vähän jo epäilin oliko kakku jäänyt raa'aksi, kun oli niin mahdottoman kostea, mutta kyllä se kypsää oli :)
Poista