keskiviikko 23. huhtikuuta 2014

Maukas broileripiirakka

Viikonloppuna tarjosin suolaisena palana kahvipöydässä tätä broileripiirakkaa. Vaikka tarjolla oli myös toinen suolainen piirakka, omena-kinuskipaloja ja persikka-rahkapiirakkaa, jäi tästä piirakasta jäljelle vain n. neljännes. Eli hyvää oli!


Pohjan tein jälleen ihanasta rukiisesta rahkavoitaikinasta. Kyllä oli hyvää, niin pohja kuin täytekin!

Broileripiirakka

n. 26 cm vuokaan

Pohja:

Täyte:
1 rkl öljyä
1 pkt pekonia
1 punainen paprika
450 g broilerin filesuikaleita
1 rkl hunajaa
mustapippuria
100 g maustamatonta tuorejuustoa
1/2 Aurajuustoa
n. 50 g punaleima emmentalia
1 muna

Ohje:
Tee pohja erillisen ohjeen mukaan. Kaulitse taikina ohuehkoksi levyksi. Nosta taikinalevy vuoan pohjalle ja painele kevyesti reunoille. Leikkaa ylimääräiset taikinanpalat pois. Laita pohjan päälle vuokaa isompi leivinpaperin pala ja kaada päälle paistohelmet tai kuivattuja herneitä, niin pohjan reunat eivät valahda esipaistamisen aikana. Esipaista pohjaa 200 asteessa n. 10-15 minuuttia. Jos käytät herneitä, saattaa paistoaika olla pidempi kuin paistohelmiä käytettäessä. Poista leivinpaperi + helmet/herneet esipaistamisen jälkeen. 

Valmistele pohjan ollessa uunissa täytettä. Pese paprika ja poista siitä siemenet. Leikkaa paprikat pieniksi kuutioiksi. Saksi pekonit pienemmäksi. Paista pekonin ja paprikan palasia paistinpannulla öljyssä. Kun pekoni alkaa saamaan väriä, lisää joukkoon broilerin palat. Jatka paistamista, kunnes broileri alkaa saamaan väriä. Sekoita joukkoon hunaja, mustapippuri ja tuorejuusto raastettu emmental sekä murustele joukkoon Aura. Poista pannu levyltä. Vatkaa joukkoon vielä 1 muna nopeasti ja kaada täyte samantein esipaistetun pohjan päälle. 

Jatka paistamista 200 asteessa n. 25-30-minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt. Laita tarvittaessa folio piirakan päälle paistamisen loppupuolella.

Vinkki:
* Voit tehdä ylijääneestä taikinasta piirakan pinnalle koristeita.


2 kommenttia:

  1. Tuo pekoni taitaa olla aika olennainen juttu piirakassa? Tuleekohan siitä minkään makuista jos sitä ei laita siihen? Anteeksi nämä kyselyt täällä, meillä on tulossa kastejuhlat ja vieraissa on jonkin verran ruokarajoitteisia ihmisiä :)

    - Eea

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pekoni tuo piirakkaan suolaisuutta, mutta sen voi hyvin jättää poiskin. Tällöin kannattaa piirakkaan laittaa hieman suolaa. Tai jos haluat, niin voit pekonin sijasta laittaa vaikka kokonaisen paketillisen aurajuustoa ja hieman lisää emmentalia. Maistele vaikka täytettä ennen kuin kaadat sen piirakkapohjan päälle ja lisäile suolaa/juustoja tarvittaessa. Ja kysyä aina saa :) Mukavia kastejuhlavalmisteluhetkiä! :D

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...