Mokkapalat muuntuivat poikien toiveesta suklaapaloiksi. Pohja tehtiin muhkeiden mokkapalojen ohjeella. Tämä ohje on tuttu jo vuosien takaa. Muistan saaneeni tällä ohjeella aikoinaan todella muhkean, hieman höttöisen oloisen, pehmoisen ja erittäin maukkaan pohja, mutta jostain syystä tällä ja viime kerralla tehdessäni näitä, se ei ollutkaan aivan niin pehmoinen ja makukin hieman muistikuvaani valjumpi. Kuorrute tuo paloihin toki reilusti lisää makua, enkä ehkä osin siksi huomannut tätä eroa niin selvästi aiemmissa versioissa kuin näissä. Tosin arkistostani löytyy vielä muutama erilainen ohje, joita tuli testailtua vuosikymmeniä sitten. Saattaa olla, että muistikuvani mukainen pohja tuleekin jollain toisella ohjeella. Siinäpä taas yksi hyvä syy leipoa ja löytää oikea resepti :D
No mutta eipä nämäkään suklaapalat silti huonoja olleet :) Pojat tykkäsivät kovin näistä. Loput vietiin serkkutytön synttärikahvipöytään ja kuulin ainakin toisen pojista esittelevät sielläkin ylpeänä aikaansaannostansa :)
Muhkeat suklaaneliöt
n. 20 x 30 cm uunipannulle
n. 20 x 30 cm uunipannulle
Pohja:
150 g
voita tai leivinmargariinia
2 munaa
reilu 1 dl maitoa
3 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
2.5 rkl tummaa kaakaojauhetta
Kuorrutus:
Kuorrutus:
50 g
voita tai margariinia
3.5 dl tomusokeria
3rkl tummaa kaakaojauhetta
2 rkl maitoa
3rkl tummaa kaakaojauhetta
2 rkl maitoa
2 tl vaniljasokeria
Koristeluun
Koristeluun
nonparelleja, kookoshiutaleita tai raastettua suklaata
Ohje:
Ohje:
Sulata voi ja anna sen jäähtyä hetki. Vatkaa munien rakenne rikki
ja lisää maito. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne
munaseokseen. Lisää
myös sulatettu voi ja sekoita taikina tasaiseksi.
Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipannulle ja paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 20 minuuttia, kunnes pohja tuntuu keskeltä paineltuna kiinteältä, mutta pehmeältä. Varo paistamasta liikaa, jotta pohja ei suotta kuivu.
Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipannulle ja paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 20 minuuttia, kunnes pohja tuntuu keskeltä paineltuna kiinteältä, mutta pehmeältä. Varo paistamasta liikaa, jotta pohja ei suotta kuivu.
Sulata kuorrutuksen rasva kattilassa, lisää muut aineet ja sekoita tasaiseksi massaksi. Levitä kuorrutus vielä lämpimän pohjan päälle ja koristele heti esim. nonparelleilla. Anna jäähtyä kunnolla. Leikkaa neliöiksi.
Vinkit:
* Varo paistamasta pohjaa liikaa, ettei se kuivu suotta. Koska uuneissa
on eroja, kannattaa kypsyys koittaa kevyesti sormella painaen jo hieman
ennen kuin täysi aika (20 min.) on kulunut.
* Jos kuorrute ei ole tarpeeksi löysän tuntuista levitettäväksi, lämmitä sit hetki mikrossa, niin siitä tulee hieman löysempää.
Pojat ovat työntouhussa.. Pojat mittasivat ja sekoittivat taikinaa vuorotellen :) Ja lopuksi kaapivat taikinakulhot kilvan puhtaiksi :)
* Jos kuorrute ei ole tarpeeksi löysän tuntuista levitettäväksi, lämmitä sit hetki mikrossa, niin siitä tulee hieman löysempää.
Pojat ovat työntouhussa.. Pojat mittasivat ja sekoittivat taikinaa vuorotellen :) Ja lopuksi kaapivat taikinakulhot kilvan puhtaiksi :)
Lopuksi pintaan ripoteltiin vielä reilusti nonparelleja tuomaan hieman väriä :)
Itsekin tein viime viikonloppuna näitä pitkästä aikaa ja olivat varsinkin lasten mieleen. Perinteinen ja takuuvarma herkku!
VastaaPoistaNäin on! :) Nämä maistuvat kaikenikäisille, mutta erityisesti juuri lapsille :)
PoistaIhania nonparelleja! Minkä makuisia nämä ovat ja mistä näitä voisi saada? :)
VastaaPoistaSinulla on todella ihana blogi. Mahtavia kuvia ja maukkaita reseptejä! Erityisesti kuningatarbrownie on herkkua !!
Kiitos paljon ihanasta kommentistasi :D Hienoa kuulla, että pidät blogistani ja että kuningatarbrowniet ovat maistuneet! :) Olen hankkinut nuo nonparellit joskus Lidlistä. Ne eivät ole vakiotuote (ainakaan ollut), vaan tulevat silloin tällöin myyntiin. Käytettiin viimiset nonparellit tuohon piirakkaan enkä päässyt nyt maistelemaan niitä, mutta muistikuvani mukaan ne maistuvat hieman riisimuroille. Ovat sellaisia kivan rapeita :)
PoistaOnpas kivan värikkäitä rakeita! Herkkupiirakkaa, muuta en voi sanoa :)
VastaaPoistaKiitos Kirsi :) Nämä maistuvat aina :)
PoistaNämä suklaapalat oli helppo tehdä lasten kanssa. Tuli mukavan meheviä. Kuorute vain oli liian tuhtia/tummaa/tiukkaa mun makuun, täytynee seuraavalla kerralla vähän tuunata sitä. t.Hanna
VastaaPoistaKiva kuulla, että onnistuivat :) Ja helppoja ovat, juuri lasten kanssa sopivia :) Kuorrutetta kannattaa muokkailla oman maun mukaiseksi. Mä tykkään tuollaisista voimakkaista mauista ja olisin kaivannut tuohonkin kuorrutteeseen vieläkin voimakkaampaa makua, ehkä juuri sen puuttuvan kahvin verran. Makuja on monia, mutta onneksi näitä on helppo tuunailla :)
Poista