keskiviikko 9. huhtikuuta 2014

Mustaherukkainen juustokakku

Tämä herkullinen ja mukavan raikas kakku syntyi hieman extempore, kun sain päähäni tehdä mustaherukkamoussea ja lisäksi paahtaa maapähkinöitä moussen seuraksi. Mousse muotoutui lopulta kakuksi, sillä löysin pakkasen kätköistä suklaisen kakkupohjan, ja näin heti silmissäni nämä kaikki osakomponentit yhdessä.


Raikkaan mustaherukkatäytteen päälle tein kirpeähkön mustaherukkakiilteen. Kokonaisuus oli ihanan mustaherukkainen ja taatusti niiden mieleen, ketkä pitävät mustaherukasta. Ja nuo paahdetut maapähkinätkin sopivat kokonaisuuteen aivan yllättävän hyvin. Toivat maun lisäksi myös hieman mukavaa pureskeltavaa :)


Valitettavasti en löytänyt arkistoistani tuon suklaakakkupohjan ohjetta, mutta esim. tämä pohja olisi tähän varmaan todella passeli. Tein tämän saman täytteen myös valkosuklaapohjan päälle ja sopi siihenkin kuin nakutettu! Suosittelen koittamaan, vaikka kummallakin pohjalla :)

Mustaherukkainen juustokakku tummalla suklaapohjalla

n. 16 cm irtopohjavuokaan

Aineet: 
Mehevä suklaakakkupohja vaikka tällä ohjeelle 
(yhdestä puolikkaasta taikina-annoksesta tulee kaksi pohjaa)

Herukkasose: 
250 g pakastettuja mustaherukoita
1.5 dl vettä

Täyte:
1.25 dl Floran vispikermaa
125 g maitorahkaa
100 g maustamatonta tuorejuustoa
1.5 dl mustaherukkasosetta
3 rkl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 tl liivatejauhetta
1 rkl vettä


Päällinen:
2 dl mustaherukkasosetta
0.5 tl liivatejauhetta
0.5 rkl vettä

Pinnalle: 
Paahdettuja maapähkinöitä

Ohje:
Aloita tekemällä haluamasi pohja ja jäähdyttämällä se hyvin.

Koristelua varten paahda maapähkinöitä 170 asteisessa uunissa n. 20-25 minuuttia. Jäähdytä. Kuori pähkinät leivinliinaa avuksi käyttäen. Rouhi pähkinöitä veitsellä pienemmäksi.

 Tee täyte. Sulata mustaherukat ja lisää joukkoon vesi. Hurauta sauvasekoittimella soseeksi. Sekoita liivatejauhe veteen ja anna turvota muutama minuutti. Vatkaa tällä välin Flora Vispi vaahdoksi. Lisää maitorahka, tuorejuusto, sokerit ja n. 1.5 dl mustaherukkasosetta. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa sokeria. Lämmitä turvonnutta liivateseosta mikrossa n. 10-15 sekuntia, kunnes liivate on sulanut. Kaada liivate ohuena nauhana vaahdon joukkoon koko ajan sekoittaen.

Pese tarvittaessa vuoan reunarengas. Voitele vuoan reunat kevyesti. Laita jäähtynyt pohja tarjoilulautaselle ja reunarengas sen reunoille. Jos haluat, voit ripotella tässä vaiheessa paahdettuja pähkinöitä pohjan päälle. Kaada täyte pohjan päälle. Laita jääkaappiin hyytymään pariksi tunniksi.

Tee kiille liuottamalla liivatejauhe veteen ja lämmittämällä turvonnut liivate mikrossa varovasti muutaman sekunnin ajan. Sekoita sula liivate mustaherukkasoseen joukkoon. Kaada hyytyneen kakun päälle ja laita jääkaappiin vähintään pariksi tunniksi. Koristele kakku paahdetuilla maapähkinöillä. 



4 kommenttia:

  1. Slurps, herkullisen kuulone!! Mustaherukka o mun suosikki, mää vaan niiiiiii tykkään sen mausta. Mun lemppari täytekakkutäyte o mustaherukka-valakosuklaa, siitä o tykänneet semmosekki jokka sitä ensi o empineet ja seukkikerralla ovat tilanneet justiinsa sitä... ja ku oon kakun/kakut täyttäny, ni mää saan rapata kuluhot puhtaaksi :D :D :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mustaherukat on kyllä mahottoman hyviä, mutta näin juustokakussa ja kakun täytteissä vieläkin parempia. Viime vuonna naposteltiin tytön kaa herukoita pensaista sitä tahtia, ettei meinannut pakkaseenkaan riittää.. Onneks sinneki sai, niin pysty tän tekemään. Hyvvää oli ja kehui tuli. Tuo sun täyttees kuullostaa ihanalta! Valkosuklaa sopis aivan mainiost tämmöseen! Ja tuo kulhojen puhtaaks nuoleminen on leipomises miltei just se paras osa ;D

      Poista
  2. Kuulostaa kovin mielenkiintoiselta kakulta! Mustaherukka-aikaan aion kyllä testata, ovat hyviä marjoja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa ihmeessä kokeilla! Hyvvää oli :D Meillä on pakkasessa enää pari rasiaa mustaherukkaa jälel (oli alunperinkin aika hintsusti), eikä millään raaskis käyttää niitä ennen kun uutta tulossa, vaik tekis mieli leipasta lisää tällaisia raikkaita kakkuja.

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...