keskiviikko 30. huhtikuuta 2014

Vappupallokakku

Viime viikonloppuna tuli tehtyä tälläinen vappupallokakku :) Olin valmistautunut erään pojan synttärikakun tekoon, mutta sairasteluiden takia synttäripippaloita siirrettiin, mutta kakku tuli tehtyä. Hieman tosin teema vaihtui alkuperäisestä enemmän Vapun suuntaan. Samalla tuli testailtua liivatteetonta mansikka-lime-valkosuklaatäytettäkin, joka siis onnistui yli odotusten.


Serpentiinit tein kaulitsemalla valkosuklaamassasta ohuen levyn ja leikkaamalla siitä pitkiä ohuita suiruja. Pyöritin nuo nauhat sellaisen pitkän kapeahkon koeputken näköisen lasiputkilon ympärille, jossa esim. kardemummaa on joskus myyty ja taidetaan edelleenkin myydä.


 Vappupallokakku

n. 22 cm

Pohja
6 munan sokerikakkupohja

Täyte:

Kostutukseen:
n. 2 dl mansikka-vadelmamehua

Kuorrute ja serpentiinit:



Vaikka valkosuklaamassaa onkin yleensä helppo käsitellä, tuo reunan saaminen siistiksi oli tällä kertaa hankalaa ja meinasin jo pariin otteeseen lyödän hanskat tiskiin.. Leikkelin alareunoja hieman kaarevaksi, jotta muistuttaisi enemmän muodoltaan palloa. Kuorrutusvaiheessa massa tarttui aluslautaseen kiinni, enkä saanut liu'utettua sitä kovin helpolla tuonne alas. Mutta kyllä siitä aika siisti lopulta tuli :)


Hyvää Vappua!!!

10 kommenttia:

  1. Ihana. Tää niin piristi mun aamua, ei voi kuin tulla hyvälle tuulelle noin hauskasta kakusta. Hyvää vappua sinnekkin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihi :) Kiva kuulla, että tämä ilostutti! :) Vappuja! :D

      Poista
  2. Minusta tämä on tosi upea kakku ja kuorrute on siinä tosi siististi päällä. Kiva idea ja näin voi vappunakin kakutella!

    Hauskaa Wappua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Krisse :) Aina on hyvä hetki kakuttelulle :) Wappuja!

      Poista
  3. Aivan ihana ja ihanat värit!!!!

    VastaaPoista
  4. Voi miten ihana ja symppis kakku! Serpentiinitkin ihanan kiharat ja onnistuneet. Vau :)

    VastaaPoista
  5. Oi onpas ihana kakku! :) Myöhästyneet vapputoivotukset sinnekin! :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...