Päällinen on todella herkullinen ja pohjan voi helposti vaihtaa erilaiseksi. Kakusta syötiin samantien puolet ja äitini otti loppupuoliskon itselleen vierailleen tarjottavaksi. Kuulemma erityisesti tuon ihanan päällismoussen takia :)
Hasselpähkinä-suklaakakku
16 cm irtopohjavuokaan
Pohja:
75 g voita/margariinia
75 g tummaa (n. 50%) suklaata
2 munaa
0.5 dl fariinisokeria
0.5 dl tummaa ruokosokeria
1 dl vehnäjauhoja
0.5 dl tummaa ruokosokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
2 rkl tummaa kaakaojauhetta, Van Houten
2 rkl hasselpähkinäjauhetta
1 mm suolaa
Täyte (riittää kahteen pieneen piirakkaan tai osa mm. jälkkärikippoon):
2.5 dl vispikermaa
1 dl suklaa-pähkinälevitettä
50 g suklaata
1 muna
100 g maustamatonta tuorejuustoa
1 tl liivatejauhetta
1 rkl vettä
Päälle:
suklaa-pähkinälevitettä
paahdettua mantelirouhetta
Ohje:
Tee pohja. Sulata suklaa mikrossa rasvan kanssa, anna hetki jäähtyä. Sekoita sokerit lämpimään suklaaseokseen. Vatkaa suklaaseokseen munat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Sekoita kuivat
aineet keskenään. Lisää kuivat
aineet siivilän läpi. Sekoita kunnolla, mutta älä vaivaa taikinaa enempää kuin tarpeen. Kaada taikina voideltuun irtopohjavuokaan. Paista 200 asteessa n. 20 min., tai kunnes keskelle tökättyyn tikkuun ei tartu enää raakaa taikinaa. Anna pohjan jäähtyä hyvin suojattuna esim. kelmun alla.
Tee täyte. Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Sulata suklaa. Lisää suklaan joukkoon muna voimakkaasti vatkaten. Sekoita liivatejauhe veden joukkoon ja anna turvota. Lämmitä turvonnut liivate mikrossa n. 10 sekunnin ajan, kunnes liivate sulaa. Lisää notkistettu tuorejuusto kerman joukkoon. Vatkaa joukkoon myös suklaaseos sekä liivateseos. Kaada puolet täytteestä jäähtyneen pohjan päälle ja syö toinen puoli joko pelkiltään tai kaada esim. jälkkärikippoihin. Hyydytä jääkaapissa muutama tunti
Koristelua varten lämmitä suklaa-pähkinälevitettä hetki mikrossa, kunnes se pehmenee ja on helpommin levitettävissä. Roiski kakun päälle. Paahda manteleita kuumalla pannulla hetki. Ripottele jäähtyneet paahdetut mantelit kakun päälle.
Ihanan näköinen suklaaunelma! Rakastan pähkinälevitteitä ;D
VastaaPoistaOlen tehnyt maapähkinä-suklaa-muffinsseja Kinuskikissan ohjeella ja ne on myös vietävän hyviä!
(http://taikakakut.blogspot.fi/2013/04/maapahkina-suklaa-muffinssit.html)
Kiitos :) Meillä pähkinä(-suklaa-)levitteet tuppaavat katoamaan kaapista yleensä jälkiäjättämättä, mutta tällä kertaa pääsivät leivonnaiseen asti. Ja hyvä niin, tuo vaahto oli niin herkullista että! Se sopisi hyvin vaikka kakun väliin. Kävin blogissasi katsomassa ja olivat tosi herkullisen oloiset muffinit :) Mullakin tuo kermavaahto meinasi lötsähtää levitteen lisäyksen jälkeen, niin laitoin piirakkaversioon hieman liivatetta pitämään moussen koossa. Ehkä merkkeissä on eroja ja jotkut merkit eivät löystytä niin paljon. Sitä(kin) voisi testata, jälleen siis yksi hyvä lisäsyy leipoa ;)
PoistaTämä kuulostaa kyllä tosi herkulliselle ja kaunis tuo myös on- kuten kaikki leivonnaiset täällä blogissa. =)
VastaaPoistaKiitos Napsu58 :) Olipa tuo ihana kuulla :D
Poista