Hyvän mustikkasadon kunniaksi vein mökille tämän piirakan. Alunperin Yhteishyvän ohje. Tässä ohje puolitettuna ja hieman muokattuna (mm. mustikoita tuplamäärä). Piirakka pitää siitä, että saa vetäytyä ainakin seuraavaan päivään. NAMI!
Määrästä tulee puolikas uunipannullinen! Tein piirakan pienempään uunipeltiini, joka on aika tarkkaan puolikkaan uunipannullisen kokoinen. Se on minulla käytössä ohjeissa, joissa testailen uusia makuja, mutta normaalikokoisella uunipellillä annos on liian iso tuhottavaksi minun ja mieheni kesken..
Murutaikina:
3.5 dl vehnäjauhoja
40 g (1dl) mantelijauhetta
1.5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
125 g sulaa margariinia
Pohjataikina:
reilu ½ murutaikinasta
1 muna
1 dl kuohukermaa
Täyte:
250 g rahkaa
1 muna
0.6 fructis-sokeria
250 g pakastemustikoita
2 rkl perunajauhoja
Sekoita murutaikinan ainekset yhteen. Jaa taikina kahtia. Lisää
suurempaan osaan muna ja kerma. Levitä tämä taikina pienen uunipannun pohjalle (tai
korkealaitaiseen piirakkavuokaan). Sekoita rahka, muna ja sokeri keskenään. Lisää rahkaseos
pohjan päälle. Lisää mustikoihin perunajauhot ja lisää rahkan päälle. Ripottele
loppu murutaikina pinnalle. Paista vajaassa 200 asteessa reilu 30 min. (2 -kertaista annosta eli pellillistä n. 40 min.) tai kunnes
kypsä. Jäähdytä kunnolla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi! :)