keskiviikko 3. elokuuta 2011

Mustikka-rahkapiirakka


Hyvän mustikkasadon kunniaksi vein mökille tämän piirakan. Alunperin Yhteishyvän ohje. Tässä ohje puolitettuna ja hieman muokattuna (mm. mustikoita tuplamäärä). Piirakka pitää siitä, että saa vetäytyä ainakin seuraavaan päivään. NAMI!


Määrästä tulee puolikas uunipannullinen! Tein piirakan pienempään uunipeltiini, joka on aika tarkkaan puolikkaan uunipannullisen kokoinen. Se on minulla käytössä ohjeissa, joissa testailen uusia makuja, mutta normaalikokoisella uunipellillä annos on liian iso tuhottavaksi minun ja mieheni kesken..

Murutaikina:
3.5 dl vehnäjauhoja
40 g (1dl) mantelijauhetta
1.5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
125 g sulaa margariinia

Pohjataikina:
reilu ½ murutaikinasta
1 muna
1 dl kuohukermaa

Täyte:
250 g rahkaa
1 muna
0.6 fructis-sokeria
250 g pakastemustikoita
2 rkl perunajauhoja

Sekoita murutaikinan ainekset yhteen. Jaa taikina kahtia. Lisää suurempaan osaan muna ja kerma. Levitä tämä taikina pienen uunipannun pohjalle (tai korkealaitaiseen piirakkavuokaan). Sekoita rahka, muna ja sokeri keskenään. Lisää rahkaseos pohjan päälle. Lisää mustikoihin perunajauhot ja lisää rahkan päälle. Ripottele loppu murutaikina pinnalle. Paista vajaassa 200 asteessa reilu 30 min. (2 -kertaista annosta eli pellillistä n. 40 min.) tai kunnes kypsä. Jäähdytä kunnolla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...