16 cm vuokaan. Kaksinkertaisena 22-24cm vuokaan.
Pohja:
1 muna
0,3 dl
sokeria
1/2 tl vaniljasokeria tai pari pisaraa vaniljauutetta
0,5 dl
vehnäjauhoja
1/4 tl leivinjauhetta
0.4 dl vaniljamaitoa
Vatkaa muna ja sokeri vaahdoksi.
Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne varovasti sekoittaen taikinaan. Levitä
taikina irtopohjavuokaan, jossa pohjalla leivinpaperi ja reunat voideltu.
Paista 200 asteessa noin 7 minuuttia. Anna jäähtyä. Kostuta kevyesti vaniljamaidolla
Täyte:
2.5 dl flora vispiä
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl sokeria
3 tl vaniljasokeria
1 dl pähkinänougat likööriä (NuB –nougat)
3 liivatelehteä
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma
vaahdoksi. Kiehauta likööri, jäähdytä
hetki ja liuota joukkoon pehmenneet liivatelehdet. Sekoita vatkatun kerman
joukkoon tuorejuusto, sokerit ja vaniljajauhe sekä kädenlämpöiseksi jäähtynyt
likööriliivateseos. Kaada juustokakun pohjan päälle ja hyydytä muutama tunti
jääkaapissa.
Päälle:
Tummaa kaakaojauhoa
Koristeet:
sokerimassakukat
Päälle:
Tummaa kaakaojauhoa
Koristeet:
sokerimassakukat
Säkin oot harrastanut noita joulutähtiä, ne on kyl kivoja ja näyttäviä! :) (mulla löytyy Joulu-osiosta)
VastaaPoistaOlen samaa mieltä, Joulutähdet on tosi kivannäköiset koristeet! Ne on niin helppo ja nopea tehdäkin.
PoistaTässä kakussa käyttämäni Joulutähdet taisivat olla aikoinaan ensimmäiset sokerimassakoristeeni. Muistan ihailleeni kukkia Kinuskikissan sivuilla ja siitä innostuneena hankein ensimmäiset koristelutarvikkeeni eli nuo lehtimuotit. Niillä onkin sittemmin ollut paljon käyttöä :)