Nyt olen erittäin tyytyväinen, että suklaista kesäkurpitsakakkua tehdessäni unohdin desilitramittaan vahingossa öljyä. En halunnut kaataa sitä enää takaisin pulloon, enkä raaskinut poiskaan heittää, joten piti äkkiä keksiä mihin sen hukkaisi. Eipä muuta kuin takaisin hellan ääreen ja kulho esille. En heti meinannut keksiä mitä tekisin, mutta sitten kuopus meni avaamaan lempilaatikkonsa eli äitin muffinivuokavaraston :) Kehitin siis sekoitettavan muffinireseptin, johon hukkasin samalla itsetehdyn sitruunaisen omenahillopurkin lopun. Näistä muffineista tuli niin vietävän hyviä, että kun maistoin niitä kesken kuvaussession,
meinasi kamera jäädä samantein lipaston päälle :P Sain kuitenkin otettua
vielä muutaman kuvan ennen lautasten tyhjenemistä :)
Näissä maistui omenan lisäksi sen parhaat liittolaiset eli kaneli ja kaura. Muffinit olivat sisältä meheviä, pinnalta rapeita ja päällä oleva pehmeä vaniljavaahto kruunasi kokonaisuuden. Omenahillosilmä oli hävinnyt liki kokonaan taikinan joukkoon, mutta se toi muffiniin ihanaa lisäkosteutta. Vaahdotettu Flora Vanilla oli piste i:n päällä.
Kaiken lisäksi nämä olivat todella helppo tehdä! Aineet
vain nopeasti sekaisin ja taikina muffinipellin koloihin. Uskon, ettei
omenahillosilmääkään välttämättä tarvitsisi laittaa, vaan saman hillomäärän
(tai hieman reilummin) voisi sekoittaa suoraan taikinaa puolhuolimattomasti
ennen vuokiin laittoa.
Muffinivuokia ei kannata täyttää aivan täyteen, vaan
jättää hieman kohoamisvaraa. Itse täytin vahingossa liki täyteen (hetken
päähänpistosta päätin laittaa päälle vielä kauramuruakin) ja muffinit
meinasivatkin pursua yli..
n.13-14 kpl
Taikina:
2 munaa
1.5 dl sokeria
1 dl öljyä
1.5 dl omenahilloa
3 dl vehnäjauhoja
1.5 dl kaurahiutaleita
2 tl leivinjauhetta
0.5 tl soodaa
2 tl vaniljasokeria
2-3 tl kanelia
Täyte:
n.1 tl
omenahilloa per muffini (tämän hillon voisi sekoittaa suoraan taikinaankin)
Päälle:
50 g voita sulatettuna
0.75 dl sokeria
1.5 dl pika-kaurahiutaleita
1 rkl vehnäjauhoja
0.5 tl kanelia
1 tl vaniljasokeria
Tarjoiluun:
Vaahtoutuvaa vaniljakastiketta/jäätelöä
Ohje:
Sekoita kaikki taikinan aineet sekaisin. Jaa reilu puolet
taikinasta vuokiin (13-14 kpl). Laita n. 1 tl hilloa jokaisen muffinin keskelle
ja lisää loppu taikina. Sekoita päällisen aineet keskenään ja ripottele
muffinien päälle. Paista 200 asteessa n. 18 min., kunnes tuntuvat keskeltä
kiinteiltä ja pinta saanut hieman väriä. Anna jäähtyä.
Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi. Laita lusikalla nokare
kastiketta muffinin päälle ja nauti! Muffinit olivat ihan sairaan hyviä
seuraavana päivänä vaniljavaahdon kanssa nautittuna, mutta uskoisin niiden
maistuvan ihanilta myös lämpiminä vaniljajäätelön kanssa.
Nams... näitä teen... ehkä jo tänään =)
VastaaPoistaEli eipä muuta kuin leipomaan :) Nämä olivat kyllä todella helppoja tehdä. Ja niin mahdottoman makoisia!
PoistaTehty =) ... ja osa jo syöty =) Leivottiin meidän poikien kanssa, kiva ohje, kun ei tarvinnut muuta kuin sekoittaa! Tuli komeita muffineja =) Kiitos ohjeesta!
PoistaOlittepas nopeita! Ole hyvä vaan ohjeesta :) Toivottavasti maistuivat!
PoistaMä tykkään tällaisista helpoista ohjeista, joissa vatkaimen voi unohtaa kaappiin. Varsinkin näin lasten kanssa tehdessä ovat tosi näppäriä.
Nyt oli sellainen myyntipuhe, että joutuu melkeestä kokeileen näitä ;D
VastaaPoistaMitä luulet, millaisia näistä tulisi vähäsokerisesta soseesta? Vaatiiko nuo muffinssit makeutta? Mulla on pakkasessa kyllä siskon tekemää omenamarmeladia, mutta mielummin laittaisin sosetta.
Hehe :) Suosittelen koittamaan!
PoistaKyllä varmaan vähäsokerinen sosekin käy hyvin. Mun hillokaan ei ollut mikään kovin makea, koska siinä oli mukana sitruunaa. Taikina itsessään ei ole hirveen makea, joten voit halutessasi vaikka lisätä hieman sokeria taikinaan (~0.25dl). Riippuu kuinka vähäsokerista sun sose on.. :)
Ja jos teet sen sosesilmän muffinin sisälle, voi sitä sosetta kevyesti sokeroida. Se muffinitaikinan syövereihin kadonnut hillosilmä kuitenkin maistui siellä, vaikka sitä näkynytkään :) Kerropas sitten millaisia tuli :)
Niin sitä kauramurupäällistä voi tietenkin halutessaan laittaa hieman enemmänkin. Nyt sitä oli sellainen ohut (mutta ihanan rapea ja makea) kerros :) Itse laitoin tuon ohjeessa olevan määrän 12 muffinin päälle, mutta koska muffinit meinasivat tosiaan pursua pahasti yli, niin korjasin sitä kappalemäärää. Kauramurun ohjeen kuitenkin pidin ennallaan. Huomasin muuten äsken virheet kappalemäärissä, mutta nyt se on korjattu.
Kirsiä lainatakseni: Tehty! Ja osa jo syöty ;D
PoistaTykkäsin kovasti, ihanan pehmeitä tuoreina, helppoja tehdä, huomenna selviää mitä jääkaappi näille teki :) Pursottelin kermavaahdon näihin, miehen mielestä kerma oli turhan mieto näihin ja kaipaili jäätelöä, sitäkin voisi illemmalla kokeilla. Kiitos reseptistä! Postaan lähipäivinä blogiin :D ...kauramuru-ohjetta lainailen enemmänkin tulevaisuudessa ;)
Mulla ainakin kävi niin, että kun maistelin heti tuoreeltaan, omenan maku ei ollut tullut vielä kunnolla esille. Siinä vaiheessa jäätelö olisi sopinut niihin varmaan todella hyvin. Sitten seuraavana päivänä omenankin jo maistoi. Siinä vaiheessa vaniljavaahto(?) teki siihen sellaisen lisäsäväyksen, että kieli meinasi mennä mukana. Kerropas sitten mitä tykkäsit muffinien jäähdyttyä :) Mä muuten säilyttelin niitä huoneenlämmössä yön hyvin kelmulla suojattuna ja hyvin säilyivät.
PoistaSe kauramuru on niin hyvää! Mun tekis mieli laittaa sitä jokaiseen leivonnaiseen :)
Näyttääpäs muuten erittäin herkullisilta! :)
VastaaPoistaKiitos :D Herkullisia olivat!
PoistaNäyttää ihanilta... varmasti myös hyvän makuisia. Kiitos ohjeesta:)
VastaaPoistaKiitos :) Hyvältä maistuivat :P Itse asiassa kävin tänään hakemassa säkillisen omenoita ja nyt tekisi mieli tehdä näitä lisää, kunhan saan omenat hilloiksi ja soseiksi :) Ole hyvä ohjeesta!
PoistaNam, ihanan näköisiä! Tänään testasin yhtä omenamuffini-reseptiä, tämä sun ohjeesi on seuraavana vuorossa :D
VastaaPoistaTestaa ihmeessä :) Nämä vain paranivat vanhetessaan eli olivat ehdottomasti parhaita seuraavana päivänä kunnolla jäähdyttyään ja vaniljavaahdon kanssa nautittuina.
PoistaNämä ovat kyllä niin herkullisen näköisiä. :)
VastaaPoistaKiitos :) Olivatkin erittäin hyviä. Varsinkin seuraavana päivänä. Eli ovat vähän kuin pieniä kuivakakkuja, paranevat vain vanhetessaan :) Mukavan meheviä ja päältä rapsakoita. :)
PoistaNam! Ihana idea. Pitääpä yrittää muistaa testailla kun omenasosetta on pakkanen ja jääkaappi pullollaan :)
VastaaPoistaKiitos :) Nämä ovatkin saaneet yllätyksekseni todella paljon huomiota. Monet ovatkin näitä jo testanneet ja hyviksi kokeneet :) Itsekin ajattelin tehdä näitä pian uudestaan. Saas nähdä koska löytyy sopiva väli, sillä "pakko koittaa"-listalla on vielä mooonta omppureseptiä tälle syksylle :)
PoistaAivan mahtava resepti! Suurkiitokset tästä! Resepti oli ihanan nopeatekoinen ja todella helppo muuttaa gluteiinittomaksi. Tämän hittiohjeen myötä minusta tulee varmasti vakkarilukija blogillesi. :) Mukavaa syksyä ja uusia reseptejä odotellessa! :)
VastaaPoistaKiitos paljon ihanasta kommentista :D Kiva tietää, että muffinit onnistuivat myös gluteenittomana. Hyvää syksynjatkoa myös sinulle! :)
PoistaIhanan helppo ohje :) mulla on tällä hetkellä uunissa tulossa kun sain kuulla että on yllärivieraita tulossa oli siis pakko tehdä näitä :)
VastaaPoistaHelppoja ja nopeita ovat :) Toivottavasti maistuivat sinulle ja vieraillesi! Ja jos muffineita jäi yli, niin maistapas ihmeessä huomenna. Ovat ihan eri makuisia, paaaljon parempia ;D
PoistaNo niin, vihdoin sain aikaiseksi testata näitä mieleeni kummittelemaan jääneitä herkkuja ja olivat kyllä herkullisia. Pohjan teimme lasten kanssa säheltäessämme hieman erilailla, mutta muuten noudatimme ohjettasi tarkalleen ja tuo kauramuru tuossa päällä on huippukeksintö ja aivan ihana lisä! Kiitos taas helposta ja hyvästä ohjeesta. Huomenna noiden herkkujen olisi tarkoitus löytyä myös minun blogistani... =)
VastaaPoistaKiva kuulla, että muffinit maistuivat :) Se kauramuru ON ihanaa, sopii muuten tosi hyvin myös peruspiirakoiden päälle tai muihinkin muffineihin! Tulenkin pian blogiisi katsomaan sinun tuotoksiasi :)
PoistaKuulostavat todella hyviltä! ;)
VastaaPoistaOlisi vain yksi kysymys; Kun minulla ei ole omenahilloa eikä marmeladia saati sitten sosetta niin voisiko näihin paloitella omenan palasia...
Kjn mulla on tollasia pieniä makeita omenoita ja mun äiti käski leipoa jotain omenoista niin...
Hmm. Tuo omenasose toimii taikinassa myös nesteenä. Joten jos koko omenasoseen jättää pois, kannattaa joukkoon lisätä jotain muuta nestettä. Näin äkkiseltään mietittynä soseen sijasta voisi laittaa vaikka piimää n. 1 dl. Omenan palasia voi sitten sekoitella joukkoon, mutta melko pieninä, jotta ehtivät kypsyä hyvin uunissa. Omenan palat voi myös pikaisesti mikrottaa, niin pehmenevät hieman jo ennen uunia. Mukavia leivontahetkiä! Ja kysele ihmeessä, jos jotain vielä tulee mieleen :)
Poistajos vaan raastaisi tai tehosekottimella ajaisi omena tulisiko tarvittavaa kosteutta muffineihin?
VastaaPoistaHmm.. Epäilen, että ainakaan raastaminen ei riitä. Piti oikein käydä katsomassa samantapaista ohjetta, jossa olen käyttänyt raastettua kesäkurpitsaa tuomassa kosteutta muffinsseihin (http://suklaapossu.blogspot.fi/2013/09/pehmeat-suklaamuffinit-suklaisella.html) :) Vertailin ohjeita, enkä välttämättä uskaltaisi lähteä tekemään taikinaa pelkästä raasteesta ilman nestelisäystä. Tehosekoittimella omenasta ehkä irtoaa enemmän nestettä, joten sillä saattaisi onnistuakin. Ainakin jos sitä laittaisi hieman enemmän kuin ohjeessa on hilloa. Sokerin määrää kannattaa ehkä tällöin hieman kasvattaa.. Miten on, uskallatko kokeilla? :)
PoistaTulihan hyviä muffareita !
VastaaPoistaKiitos ohjeesta :)
Voi kun kiva kuulla. Ole hyvä vaan, kiva että ohjeesta oli iloa :)
Poista