tiistai 20. elokuuta 2013

Lemon bars/Sitruunaruudut

Olin haalinut sitruunoita grilliruokien marinointeja varten, mutta mökkilomailu ja samalla grillaus väheni ennen kuin sitruunat loppuivat. Päätin käyttää osan niistä jo pidemmän aikaa mielessä olleisiin sitruunaruutuihin, joihin sain inspiksen mm. Suklaapandan herkullisista kuvista. Nämä olivat juuri sellaisia kirpeänmakeita paloja, mitä kuvittelinkin!





Plarailin netistä erilaisia ohjeita ja täytteissä yhteistä oli munien, sokerin, sitruunan ja vehnäjauhojen käyttö. Määrät vaihtelivat laidasta laitaan, joten tein oman täytteen välillä täytettä maistellen. Lisäsin mukaan myös jääkaapissa olleen loppupurkin tuorejuustoa sekä ripauksen suolaa.

Pohjasta halusin vielä astetta helpomman. En halunnut tahria sormia nyppimällä voita ja jauhoja sekaisin, enkä myöskään jaksanut alkaa sulattelemaan voita. Käytin siis nesteinä öljyä ja maitoa ja pohja toimi hyvin. 

Nämä olivat mielettömän hyvänmakuisia. Täyte maistuu aivan Lemon Curd-tahnalle! Valitettavasti(?) näitä pystyy syömään useammankin kerrallaan, ja vielä siinäkin vaiheessa kun vatsa on jo täynnä, suu vaatii enemmän näitä kirpeänmakeita, tahmeita leivonnaisia!

n. 15 kpl

Pohja:
3 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
0.75 dl öljyä
0.75 dl maitoa
1 tl sitruunan raastettua kuorta
2 mm suolaa

Päällinen:
3 munaa
2.5-3 dl sokeria
1 tl sitruunan raastettua kuorta
1.25 dl sitruunan mehua (n. 2 sitruunan mehu)
100 g maustamatonta tuorejuustoa
3 rkl vehnäjauhoja
1 mm suolaa

Koristelu:
Tomusokeria

Ohje:
Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään. Lisää nesteet ja sekoita kunnes aineet ovat juuri ja juuri sekoittuneet keskenään. Painele taikina n. 20x30 cm vuoan pohjalle ja esipaista 175 asteessa n. 10-15 minuuttia. Älä paista liikaa, ettei pohja kuivu liikaa.

Vatkaa päällisen aineet kevyesti keskenään. Levitä seos kuuman pohjan päälle ja paista vielä n.15 minuuttia, kunnes pinta on asettunut. Jäähdytä kokonaan ennen paloiksi leikkaamista. Ripottele päälle tomusokeria juuri ennen tarjoamista.



8 kommenttia:

  1. Onpa ihanannäköisiä ja taatusti hyviä! Täytyisi itsekin jotain tämäntapaisia tehdä..tosin päässäni on aina hirveästi kaikkia uusia resepti-ideoita, ettei kaikkea meinaa ehtiä tekemään. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Näistä ei voi olla pitämättä, mikäli tykkää myös Lemon Curdista :) Olivat melko koukuttavia. Samalla kun söi yhtä, oli käsi hamuamassa jo seuraavaa.. :)

      Mullakin on ihan liikaa testattavia reseptejä mielessä, enkä taatusti ehdi tekemään niitä kaikkia. Vanhojen testattavien ohjeiden lisäksi tulee jatkuvasti mieleen kaikkia uusia ideoita :) Nyt kun olen vielä kotona, ehdin onneksi testaamaan edes osan niistä.

      Poista
  2. Nam, olivat todella ihania. Kiitos reseptistä! :)

    Tässä linkki, jos tahdot kurkata:
    Sitruunaruudut

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Onpa mukava kuulla, että nämä maistuivat myös sinulle. Musta on tosi hienoa kuulla, että näistä ohjeista on iloa myös muille. Kävin katsomassa blogissasi, oli todella herkulliset kuvat. Ja olet oikeassa, nämä sopivat mainiosti kahvipöytään :)

      Poista
  3. Tyhmä kysymys: mitä tarkoittaa 1 mm suolaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä kysymys :) Tarkoitan mm -mitalla yhtä maustemitallista, joka on 1 ml eli 1/5 tl.

      Poista
  4. Kiitos vastauksesta! Erikoinen ja kiinnostava resepti, jota aion kokeilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeilepas ihmeessä. Nämä ovat oikea sitruunan ystävän unelma ;) Kun ehdit leipomaan näitä, kuulisin mielelläni mitä pidit :D

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...