Syy miksi laitan ohjeen tänne on se, että lettutaikina on ollut minulle aina hieman hankala koostumuksen puolesta. Välillä siitä on tupannut tulla liian löysä, välillä liian tinttu ja välillä kun taikina tuntuu hyvältä, ei letuista tule kuitenkaan ohuita tai niitä ei saa käännettyä ilman että repeilevät. Löysin viime vuoden puolella Valion sivuilta ohjeen, jota pidän parhaana lättytaikinana. Aika perusohje, mutta tällä en ole kertaakaan enää epäonnistunut. Taikinan teen hieman isompana mitä alkuperäisohjeessa. Sokerin ja suolan määrääkin olen hieman muutellut. Tässä käyttämäni ohje:
n.15 isoa lettua
Taikina:
4 munaa
8 dl maitoa
4 dl vehnäjauhoja
4 dl vehnäjauhoja
1.5-2 rkl sokeria
1.25 tl suolaa
loraus rasvaa
loraus rasvaa
Paistamiseen:
reilusti voita/margariinia
Valmistusohje:
Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa ja lisää
maidosta puolet ja jauhot. Sekoita hyvin, kunnes paakut liukenee ja lisää loput maito sekä muut aineet.
Anna turvota 30 min. Paista taikinasta ohukaisia rasvassa pannulla.
Tarjoa lisänä esim. sokeria, hilloa, sokeroitua
marjasurvosta, jäätelöä tai kermavaahtoa sekä juomaksi maitoa. NAMS!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi! :)