sunnuntai 25. elokuuta 2013

Kesäkurpitsainen suklaakakku

Valkosuklaisen kesäkurpitsakakun lisäksi tein siis myös toisen eli tämän tummaa suklaata sisältävän kesäkurpitsakakun. Valkosuklaisesta ohjeesta tämä poikkeaa suklaan laadun lisäksi sillä, että tässä on vaniljasokeria enemmän ja kanelin jätin kokonaan pois. Lisäksi laitoin hieman kaakaojauhoa. Tässäkään versiossa ei kesäkurpitsa maistunut. Se vaan toi kakkuun mehevyyttä :)





Koska keittiössäni aina silloin tällöin sattuu ja tapahtuu..: Olin ennen taikinan tekoa ottanut välineet ja tarvikkeet esille ja mitannut aineet valmiiksi. Olin myös kaatanut öljyn valmiiksi desilitramittaan. Kaadettuani taikinan vuokaan ja laitettuani vuoan uuniin, aloin siivoomaan. Otin tuon desilitramitan käsiini ja huomasin öljyn olevan edelleen siinä! :) Öljy on siis sen takia ohjeessa sulkeissa. Unohduksesta ei onneksi ollut kauheasti haittaa. Kakku oli siitä huolimatta kostea kesäkurpitsasta johtuen. Valkosuklaiseen versioon verrattuna koostumus oli kuitenkin hieman "joustavampi" eli ei ihan niin suussasulava. Öljyllä tämä "vika" olisi varmaankin korjaantunut. Pitääkin joskus vielä koittaa sama kakku rasvaa unohtamatta :)

Tämä kakku olisi ehkä ollut parempi tehdä normaaliin pyöreään vuokaan kuten valkosuklainen versiokin. Nyt kakku muistutti ulkoisesti kahvikakkua ja maku olikin hieman mutakakkumainen..

Ja se unohtunut öljykin tuli heti pian käytettyä. Ja todella ihanalla lopputuloksella! Siitä lisää vielä myöhemmin :) Tässä kuitenkin ensin tämän suklaisen kesäkurpitsakakun ohje:

N. 1.8 litran kahvikakkuvuoka

Taikina:
2 kananmunaa
1,75 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
3 rkl kaakaojauhetta
1 rkl leivinjauhetta
1 rkl vaniljasokeria
2 mm suolaa
n. 250 g kesäkurpitsaa raastettuna = n. 3 dl oikein hienoksi raastettua (=yksi pieni kurpitsa melkein kokonaan)
100 g tummaa suklaata sulatettuna (50%)
(1 dl rypsiöljyä) 

Kuorrutus
100 g tummaa suklaata
100 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl tomusokeria
2 rkl maitoa

Ohje:
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää munavaahtoon varovasti käännellen. Lisää kesäkurpitsaraaste, sulatettu suklaa (ja öljy). Voitele irtopohjavuoka ja kaada taikina siihen. Paista 175 asteessa n. 35 minuuttia, kunnes keskelle tökättyyn tikkuun ei enää tartu taikinaa.

Tee kuorrutus. Vatkaa  tuorejuustoa voimakkaasti vatkaimella n. 2 minuuttia. Lisää sula suklaa ja tomusokeri voimakkaasti vatkaten. Lisää myös maitoa, kunnes koostumus on sopivaa. Pursota tai levitä kakun päälle kuorrutetta.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...