Koska keittiössäni aina silloin tällöin sattuu ja tapahtuu..: Olin ennen taikinan tekoa ottanut välineet ja tarvikkeet esille ja mitannut aineet valmiiksi. Olin myös kaatanut öljyn valmiiksi desilitramittaan. Kaadettuani taikinan vuokaan ja laitettuani vuoan uuniin, aloin siivoomaan. Otin tuon desilitramitan käsiini ja huomasin öljyn olevan edelleen siinä! :) Öljy on siis sen takia ohjeessa sulkeissa. Unohduksesta ei onneksi ollut kauheasti haittaa. Kakku oli siitä huolimatta kostea kesäkurpitsasta johtuen. Valkosuklaiseen versioon verrattuna koostumus oli kuitenkin hieman "joustavampi" eli ei ihan niin suussasulava. Öljyllä tämä "vika" olisi varmaankin korjaantunut. Pitääkin joskus vielä koittaa sama kakku rasvaa unohtamatta :)
Tämä kakku olisi ehkä ollut parempi tehdä normaaliin pyöreään vuokaan kuten valkosuklainen versiokin. Nyt kakku muistutti ulkoisesti kahvikakkua ja maku olikin hieman mutakakkumainen..
Ja se unohtunut öljykin tuli heti pian käytettyä. Ja todella ihanalla lopputuloksella! Siitä lisää vielä myöhemmin :) Tässä kuitenkin ensin tämän suklaisen kesäkurpitsakakun ohje:
N. 1.8 litran kahvikakkuvuoka
Taikina:
2 kananmunaa
1,75 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
3 rkl kaakaojauhetta
1,75 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
3 rkl kaakaojauhetta
1 rkl leivinjauhetta
1 rkl vaniljasokeria
1 rkl vaniljasokeria
2 mm suolaa
n. 250 g kesäkurpitsaa raastettuna = n. 3 dl oikein hienoksi raastettua (=yksi pieni kurpitsa melkein kokonaan)
100 g tummaa suklaata sulatettuna (50%)
n. 250 g kesäkurpitsaa raastettuna = n. 3 dl oikein hienoksi raastettua (=yksi pieni kurpitsa melkein kokonaan)
100 g tummaa suklaata sulatettuna (50%)
(1 dl rypsiöljyä)
Kuorrutus
Kuorrutus
100 g tummaa suklaata
100 g maustamatonta
tuorejuustoa
1 dl tomusokeria
1 dl tomusokeria
2 rkl maitoa
Ohje:
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää munavaahtoon varovasti käännellen. Lisää kesäkurpitsaraaste, sulatettu suklaa (ja öljy). Voitele irtopohjavuoka ja kaada taikina siihen. Paista 175 asteessa n. 35 minuuttia, kunnes keskelle tökättyyn tikkuun ei enää tartu taikinaa.
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää munavaahtoon varovasti käännellen. Lisää kesäkurpitsaraaste, sulatettu suklaa (ja öljy). Voitele irtopohjavuoka ja kaada taikina siihen. Paista 175 asteessa n. 35 minuuttia, kunnes keskelle tökättyyn tikkuun ei enää tartu taikinaa.
Tee kuorrutus. Vatkaa
tuorejuustoa voimakkaasti vatkaimella n. 2 minuuttia. Lisää sula suklaa ja
tomusokeri voimakkaasti vatkaten. Lisää myös maitoa, kunnes koostumus on sopivaa. Pursota tai
levitä kakun päälle kuorrutetta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi! :)