Lopulta en tehnytkään pohjaa aivan ohjeen mukaan, vaan laitoin perunoiden tilalle muusijauhetta+vettä ja valkosipulijauhetta meni enemmän. Pohja toimi loistavasti tässä kasvispainotteisessa broileripiirakassa. Se oli pehmeä ja maistui miedosti pinaatille. Täytteeseen olisin kaivannut hieman (Aura)juustoa tuomaan lisäsuolaisuutta. Lisäsinkin sen ohjeeseen. Muuten piirakka oli mielestäni oikein maukas ja maistui parhaalta seuraavana päivänä lämmitettynä.
Pohja:
100 g leivinmargariinia
75 g pakastepinaattia sulatettuna
3 dl vehnäjauhoja
0.5 dl perunamuusijauhetta
0.5 tl suolaa
0.5 tl valkosipulijauhetta
1 tl leivinjauhetta
0.5 dl kylmää vettä
Täyte:
450 g marinoituja broilerin filesuikaleita
3 paprikaa (punainen, keltainen ja vihreä)
2 punasipulia
100 g sulatejuustoa
n.100g punaleima emmental-juustoraastetta
(n.1/2pkt Aurajuustoa)
(n.1/2pkt Aurajuustoa)
1.5 dl kuohukermaa
1 dl maitoa
3 munaa
1 tl Provenscale mausteseosta
1 rkl kanafondia
Päälle:
n. 50 g punaleima emmental-juustoraastetta
Ohje:
Ota margariini ajoissa huoneenlämpöön pehmenemään.
Sekoita joukkoon sulanut pinaatti. Lisää kuivat aineet ja sekoita, kunnes ne
ovat juuri ja juuri sekoittuneet. Lisää vesi nopeasti sekoittaen. Kaada taikina
n. 24 x 24 cm kokoiseen irtopohjavuokaan ja painele jauhosin käsin pohjalle ja
reunoille (n.3.5cm). Laita jääkaappiin kovettumaan n. 1 tunniksi. Pistele pohja ja
esipaista 200 asteessa n. 10 minuuttia.
Tee tällä välin täyte. Pilko kustakin paprikasta 3
ohutta rengasta koristeeksi. Pilko loput paprikat pienemmiksi paloiksi. Pilko
myös punasipulit. Paista broilerin filesuikaleet lähes kypsiksi ja lisää
joukkoon pienet paprikan palat ja sipulisilppu. Hauduta niitä kannen alla n. 5
minuuttia, kunnes ovat pehmenneet. Kaada pannuun tullut neste pois. Sulata joukkoon sulatejuusto ja
emmentalraaste (ja aurajuusto).
Pehmennä myös paprikarenkaat. Laita renkaat syvälle
lautaselle, pohjalle tippa vettä ja lautanen mikroon n. 2-3 minuutiksi,
kunnes paprikat pehmenevät. Sekoita kerma, maito, munat, mausteseos ja fondi
keskenään.
Kaada broileri-paprikatäyte esipaistetun pohjan päälle. Lado
pehmennetyt paprikarenkaat täytteen päälle, kaada päälle liemi ja sekoittele
varovasti tökkien. Ripottele päälle vielä juustoraastetta. Paista uunissa vielä
n. 30-35 minuuttia. Anna jäähtyä kunnolla ja nauti mielellään vasta seuraavana päivänä.
Minä tykkään tosi paljon suolaisista piirakoista ja varsinkin kunnolla suolaisista :) Feta, aura, pekoni ym suolaiset lisukkeet on lemppareita! Tämä näyttää ihanalta :D
VastaaPoistaKiitos! Hyvää tämä olikin, mutta juuri tuo pieni (juustoinen) lisäsuolaisuus jäi uupumaan. Pekonikin olisi sopinut joukkoon paremmin kuin hyvin! Aiemmin tekemäni pekoni-broileripiirakka olikin just sitä mistä pidän. Sopivan suolainen.
PoistaMutta tällä kertaa mentiin näin. Pitää varmaan seuraavaa kastiketta varten hamstrata kaappeihin enemmän erilaisia juustoja, jos vaikka mieli taas muuttuu piirakan suuntaan :)