keskiviikko 7. elokuuta 2013

Mehevä broileri-kasvispiirakka

Päivälliseksi suunnittelemani broilerikastike vaihtui tällaiseen piirakkaan. Muistin Kaarina Roinisen kirjasta erään suolaisen piirakan ohjeen, jonka pohjassa pinaattia. Ohje oli sen verran kiinnostava, että halusin koittaa sitä ja laittaa täytteeksi kastikkeeseen suunnittelemani ainekset.




Lopulta en tehnytkään pohjaa aivan ohjeen mukaan, vaan laitoin perunoiden tilalle muusijauhetta+vettä ja valkosipulijauhetta meni enemmän. Pohja toimi loistavasti tässä kasvispainotteisessa broileripiirakassa. Se oli pehmeä ja maistui miedosti pinaatille. Täytteeseen olisin kaivannut hieman (Aura)juustoa tuomaan lisäsuolaisuutta. Lisäsinkin sen ohjeeseen. Muuten piirakka oli mielestäni oikein maukas ja maistui parhaalta seuraavana päivänä lämmitettynä.

Pohja:
100 g leivinmargariinia
75 g pakastepinaattia sulatettuna
3 dl vehnäjauhoja
0.5 dl perunamuusijauhetta
0.5 tl suolaa
0.5 tl valkosipulijauhetta
1 tl leivinjauhetta
0.5 dl kylmää vettä

Täyte:
450 g marinoituja broilerin filesuikaleita
3 paprikaa (punainen, keltainen ja vihreä)
2 punasipulia
100 g sulatejuustoa
n.100g punaleima emmental-juustoraastetta
(n.1/2pkt Aurajuustoa)
1.5 dl kuohukermaa
1 dl maitoa
3 munaa
1 tl Provenscale mausteseosta
1 rkl kanafondia

Päälle:
n. 50 g punaleima emmental-juustoraastetta

Ohje:
Ota margariini ajoissa huoneenlämpöön pehmenemään. Sekoita joukkoon sulanut pinaatti. Lisää kuivat aineet ja sekoita, kunnes ne ovat juuri ja juuri sekoittuneet. Lisää vesi nopeasti sekoittaen. Kaada taikina n. 24 x 24 cm kokoiseen irtopohjavuokaan ja painele jauhosin käsin pohjalle ja reunoille (n.3.5cm). Laita jääkaappiin kovettumaan n. 1 tunniksi. Pistele pohja ja esipaista 200 asteessa n. 10 minuuttia.

Tee tällä välin täyte. Pilko kustakin paprikasta 3 ohutta rengasta koristeeksi. Pilko loput paprikat pienemmiksi paloiksi. Pilko myös punasipulit. Paista broilerin filesuikaleet lähes kypsiksi ja lisää joukkoon pienet paprikan palat ja sipulisilppu. Hauduta niitä kannen alla n. 5 minuuttia, kunnes ovat pehmenneet. Kaada pannuun tullut neste pois. Sulata joukkoon sulatejuusto ja emmentalraaste (ja aurajuusto).

Pehmennä myös paprikarenkaat. Laita renkaat syvälle lautaselle, pohjalle tippa vettä ja lautanen mikroon n. 2-3 minuutiksi, kunnes paprikat pehmenevät. Sekoita kerma, maito, munat, mausteseos ja fondi keskenään.

Kaada broileri-paprikatäyte esipaistetun pohjan päälle. Lado pehmennetyt paprikarenkaat täytteen päälle, kaada päälle liemi ja sekoittele varovasti tökkien. Ripottele päälle vielä juustoraastetta. Paista uunissa vielä n. 30-35 minuuttia. Anna jäähtyä kunnolla ja nauti mielellään vasta seuraavana päivänä.



2 kommenttia:

  1. Minä tykkään tosi paljon suolaisista piirakoista ja varsinkin kunnolla suolaisista :) Feta, aura, pekoni ym suolaiset lisukkeet on lemppareita! Tämä näyttää ihanalta :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Hyvää tämä olikin, mutta juuri tuo pieni (juustoinen) lisäsuolaisuus jäi uupumaan. Pekonikin olisi sopinut joukkoon paremmin kuin hyvin! Aiemmin tekemäni pekoni-broileripiirakka olikin just sitä mistä pidän. Sopivan suolainen.

      Mutta tällä kertaa mentiin näin. Pitää varmaan seuraavaa kastiketta varten hamstrata kaappeihin enemmän erilaisia juustoja, jos vaikka mieli taas muuttuu piirakan suuntaan :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...