Testasin myös samalla vaniljakastikkeen tekemistä itse. Se oli yllättävän helppo tehdä. Koostumuksesta tuli hyvä, mutta olisin kaivannut vielä enemmän vaniljaista makua ja hieman lisää sokeria. Korjailin sokerin määrän suoraan ohjeeseen.
Muruseos:
100 g voita
1 dl tummaa ruokosokeria
4 dl kaurahiutaleita
1 dl mantelijauhetta
(kanelia/kardemummaa/vaniljasokeria)
Pohjalle:
1.5 dl puolukoita
5 dl happaman omenan palasia (n. 4 pientä omenaa)
n.3 rkl ruokosokerisiirappia
Vaniljakastike:
5 dl maitoa
1 muna
2-3 rkl sokeria (vaniljasokerin kanssa vähemmän)
1.5-2 rkl perunajauhoja
vaniljamyllystä muutama kierros (tai vaniljajauhetta tai 1 rkl vaniljasokeria)
Ohje:
Tee ensin vaniljakastike. Laita vaniljakastikkeen aineet kattilaan vaniljaa lukuunottamatta. Lämmitä seosta hiljaksiin koko ajan hämmentäen, kunnes seos paksenee. Älä anna kiehahtaa. Ota kattilan heti pois levyltä ja sekoita hetki, kunnes seos hieman jäähtyy. Jäähdytä ja lisää vanilja.
Tee muruseos sekoittamalla sulaan voihin muut aineet. Laita lohkotut omenanpalaset ja puolukat vuoan pohjalle. Valuta päälle siirappi ja sekoita hieman. Ripottele päälle muruseos. Paista 200 asteessa n. 20-25 minuuttia. Jos pinta alkaa tummua liikaa ennen kuin omenat ovat kypsiä, laita folio päälle. Tarjoile hieman jäähtyneenä kylmän vaniljakastikkeen kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi! :)