perjantai 23. elokuuta 2013

Lohisarvet/-tötteröt


Innostuin nyt tötteröiden käytöstä todenteolla ja tein niitä jo nyt uudestaan. Itseasiassa tein nämä siksi, että jääkaapissa oli edellisten lohihyrrien jäljiltä hieman savulohta. Lisäksi löytyi myös raejuustoa, yksi keitetty muna ja avattu tuorejuustopaketti ja lisäksi pöydällä notkui (taas kerran) korkattu sitruuna.. Näistä aineista tuli mieleen tehdä vain ja ainoastaan lohitäyte. Koska viime kertaiset tötteröt olivat hyviä, halusin tehdä niitä tällä kertaa savulohitäytteellä. Näistä tuli hyviä, lievästi valkosipulisia lohisarvia! Sama täyte sopii myös vaikka ruissipseille. Jos ei pidä valkosipulista, niin sen voi korvata vaikka ruohosipulituorejuustolla, joka sopii näihin taatusti todella hyvin!


Koska tötteröitä on vain 10, tein osan sarvista tällä kertaa foliota apuna käyttäen. Kietaisin ensin foliota pari kierrosta tötterön päälle niin, että tötterö jäi hieman näkyviin leveämmästä päästä. Tämän jälkeen kietaisin normaalisti taikinanauhat folion ympärille, poistin tötterön folion sisältä ja laitoin foliotäytteiden tötterön pellille. Näin folio ja sen päälle kiepsautettu taikinanauha jäi tötterön muotoon.

Tein jälleen sarvista pieniä. Suolainen täyte sopii niihin mielestäni isoja sarvia paremmin. Siis maun puolesta. Täyte on kuitenkin melko suolainen, joten isoihin sarviin täytettä mahtuisi omaan makuuni liikaa. Samaa täytettä voi toki käyttää muissakin pienissä naposteltavissa. Olen joskus laittanut samantapaista lohitäytettä palttoonapeille ja se sopii niihin paremmin kuin hyvin :)

Pieniä tötteröitä n. 24 kpl

Taikina:
1/2 annosta rahkavoitaikinaa, mukaan 1/2 tl suolaa. 

Täyte:
200-250 g lämminsavustettua lohta
100 g raejuustoa
100 g valkosipulituorejuustoa
1 keitetty muna
2 tl sitruunaa mehua
2 tl kuivattua tilliä (tai 3 rkl tuoretta tilliä silputtuna)
1-2 mm suolaa
n.0.3-0.5 dl maitoa
mustapippuria rouhittuna

Voiteluun:
muna

Ohje:
Tee rahkavoitaikina. Kaulitse se n. 55 x 40 cm ohueksi levyksi. Leikkaa siitä 12 kpl yhtä leveää nauhaa. Jos teet isoja tötteröitä, kääri yksi nauha yhteen tötteröön niin, että nauhan seuraava kierros menee hieman edellisen päälle. Jos teet pieni tötteröitä, yhdestä nauhasta riittää kahteen tötteröön. Laita tötteröt pellille saumapuoli alaspäin, voitele munalla ja paista 200 asteessa n. 7 (tai 175 asteessa n. 12-14) minuuttia, kunnes pinta hieman alkaa saamaan väriä. Sarvet ovat tässä vaiheessa vielä erittäin pehmeitä, mutta kovettuvat hieman jäähtyessään. Anna jäähtyä hetki ja poista tötterömuotit tai foliot. Anna jäähtyä.

Sekoita täytteen aineet (ei maitoa) sauvasekoittimella sekaisin. Lisää maitoa, kunnes koostumus on sopivaa pursotettavaksi. Pursota täytettä jäähtyneiden tötteröiden sisään tai vaikka ruissipseille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...