lauantai 17. elokuuta 2013

Omena-kanelihyrrät

Samalla kun tein pienet pepperonipiiraset, syntyivät nämä omena-kanelihyrrät. Taikina molemmissa oli samanlainen. Rahkavoitaikina onkin siitä niin ihana, kun se sopii sekä suolaisiin että makeisiin. Lisäksi se on pehmeä ja maultaan neutraali. Joukkoon voi toki lisätä hieman sokeria, vaniljasokeri tai suolaa, riippuen toki mitä on tekemässä.



Tämä hyrrät eivät ole mun leipomusten onnistuneimmasta päästä, sillä käytin näihin jo kertaalleen kaulittua, liian jauhoista jämätaikinaa. Tämän takia lopputuloksesta tuli hieman liian tinttu (kuten kuvistakin näkee). Lisäksi vasta jälkeenpäin tuli mieleen, että pinnalle olisi voinut ripotella raesokeria. Lisäsinkin sen suoraan ohjeeseen. No, mutta heti tuoreeltaan nämä hyrrät olivat kuitenkin oikein maukkaita. Vasta jäähdyttyään enemmän pinta kovettui hieman liikaa. Eli näihin kannattaa käyttää "tuoretta" taikinaa, ei kertaakaan kaulittua taikinaa. Taikinaan voi halutessaan lisätä myös 1 tl vaniljasokeria.

n. 22 kpl

Rahkavoitaikina:
1/2 annos rahkavoitaikinaa

Täyte:
2.5-3 dl omenamarmeladia
kanelia

Päälle:
muna
raesokeria

Ohje:
Tee rahkavoitaikina (Ota voi pehmenemään ajoissa pöydälle tai pehmennä sitä varovasti mikrossa. Sekoita joukkoon maitorahka. Lisää jauhot ja sekoita, kunnes ne juuri ja juuri sekoittuvat. Älä vaivaa taikinaa. Laita jääkaappiin kovettumaan n.tunniksi.)

Kaulitse taikina ohuehkoksi levyksi. Levitä päälle omenamermeladi ja ripottele päälle kanelia. Kääri levy kuten kääretorttu ja leikkaa palasiksi. Käännä "hännät" hyrrien alle. Voit vielä varmuudeksi paistaa hyrrät muffinipellin koloissa, niin ne pysyvät helpommin muodossaan. Voitele munalla ja ripottele päälle raesokeria. Paista 200 asteessa n. 20 minuuttia.

2 kommenttia:

  1. Voi miten ihanan näköisiä pieniä herkkuja nämäkin! Näyttävät kyllä hyviltä! Tykkään tosi paljon itse käyttää rahkavoitaikinaa suolaisen piirakan pohjana, löytyy blogistakin. Kiva tämä kevennysversio! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Rahkavoitaikinaa tulee käytettyä tosiaan enimmäkseen suolaisiin, mutta nyt tuli pitkästä aikaa tehtyä makeaakin. Taikina sopii mainiosti myös joulutorttuihin, ellei vartavasten kaipaa aidon, rasvaisen voitaikinan makua tai lehtitaikinan lehtevyyttä. Hyvä taikina tämä kyllä on :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...