Pavlovasta ei tullut yhtä isoa kakkua, vaan tein pieniä pavlovakuppeja, jotka täytin vaniljavaahdolla, punaherukoilla ja päälle ripottelin kinuskia. Vaniljavaahtoa oli tuli reilusti ja sitä jäi hieman yli. Vadelmat ja vaikka puolukat sopisivat näihin pikkukuppeihin varmaan yhtä hyvin. Kirpeää ja makeaa samassa paketissa!
Marenkipohjat voi tehdä valmiiksi jo etukäteen, mutta täyttäminen ja koristelu kannattaa tehdä juuri ennen tarjoilua. Itse jouduin puhelimeen juuri kun olin saanut kupit valmiiksi ja olin alkamassa valokuvaamaan.
Makupalat saivat odotella puolisen tuntia kuvaamista ja kinuski ja
marjat olivat tällä aikaa hieman ehtineet suttaamaan ulkonäköä. No eipä
se makuun kuitenkaan vaikuttanut :)
Pienet kinuskiset punaherukkapavlovat
n. 12-14 kpl
Marenkipohjat:
Marenkipohjat:
4 munan valkuaista
2.5 dl sokeria
2 rkl perunajauhoja
2 tl sitruunamehua
1 rkl vaniljasokeria
Vaniljavaahto:
2.5 dl Flora Vanillaa
100 g maustamatonta tuorejuustoa
1 rkl vaniljasokeria
1 rkl tomusokeria
Päälle:
punaherukoita
punaherukoita
100 g pehmeitä, sitkeitä kermakarkkeja
2 tl maitoa
2 tl maitoa
Ohje:
Tee pohjat. Vatkaa valkuaisia kunnes ne alkavat alkavat vaahtoutua kovaksi
vaahdoksi. Lisää puolet sokerista vähitellen ja jatka vatkaamista kunnes vaahto pysyy
vatkaimen vispilässä putoamatta siitä. Lisää loppuun sokeriin perunajauhot ja sekoita. Jatka vatkaamista. Lisää sokeriperunajauhoseosta vähitellen.
Vatkaa kunnes vaahto on kovaa ja kiiltävää marenkia. Vatkaa joukkoon sitruunamehu. Pursota marenki pellille
leivinpaperin päälle n.14 kupiksi. Jätä keot reunoilta
korkeammiksi (ks. kuva alla).
Paista 100 asteessa (75 kiertoilmalla) noin 1.5 h, kunnes marengit ovat selvästi kovia päältä, mutta keskeltä hieman pehmeitä. Laita uuni pois
päältä. Jätä marengit uuniin ja avaa luukkua hieman. Laita esim.
puukauha luukun väliin. Anna marenkien jäähtyä uunissa.
Tee täyte. Vaahdota Flora Vanilla. Vatkaa joukkoon notkistettu tuorejuusto sekä sokerit. Tee kinuski lämmittämällä kermakarkkeja maitotilkassa. Juuri ennen tarjoilua jaa vaniljatäytettä marenkipohjille, ripottele päälle marjoja ja roiski päälle lämmintä kinuskia. Tarjoa heti, jotta marenki ei pehmene liikaa ja kinuski turhaan lämmitä vaniljavaahtoa
Ihania pikkuherkkuja!! Punaherukka ja kinuski on loistava yhdistelmä!
VastaaPoistaNämä olivat oikein herkullisia pikkupaketteja :) Oikeastaan pidin näistä ehkä enemmän seuraavana päivänä, kun marenki ei enää ollut sitkeä, vaan suorastaan suli suuhun kun sitä puraisi :)
PoistaKinuski on kyllä loistava pari kirpeille marjoille!
Tosi ihanan näköisiä luomuksia taas :) Nuo pienet pesätkin ovat jo niin kauniita :)
VastaaPoistaKiitos :) Kinuski tekee kaikesta hyvännäköistä :)
PoistaAjattelin samantein käyttää tilaisuuden hyväksi myös pursotusmielessä ja nuo pesien teko olikin hyvää harjoitusta. Vaihtelua normimarengeille :)
Aivan ihania! Varmasti maistuivat hyviltä. :)
VastaaPoistaKiitos! Hyviä olivat :) Ajattelin syksymmällä tehdä vastaavanlaisia puolukoista. Ja mukaan vielä reilummin kinuskia :)
Poista