sunnuntai 18. elokuuta 2013

Tonnikalatäytteiset tötteröt/sarvet

Tilasin nettikaupasta keväällä tötteröitä, joilla voi tehdä täytettyjä sarvia. Saatuani ne käsiini, löysin Clas Ohlsonilta samanmoisia tötteröitä huomattavasti edullisemmin, joten pitihän niitä saada lisää ja tällä hetkellä niitä kapistuksia löytyy 10 kpl. Pääsin nyt vihdoinkin testaamaan niitä ja tein tällaiset tonnikalatäytteiset sarvet. Sarvet oli helppo valmistaa valmiiden muottien ympärille, mutta lisäapuna voi käyttää myös foliota.


Tötteröihin sopii täytteiksi sekä suolaiset että makeat täytteet. Tämä tonnikalatäyte syntyi niistä aineksista mitä kaapeissa oli ja mielestäni näistä tuli aika hyviä. Tötteröiden kannattaa antaa vetäytyä hetki täytteet pursottamisen jälkeen, niin maut pääsevät paremmin esille. Usein makeissa versioissa näkyy olevan sisällä kermavaahtoa ja hillo/marjoja, mutta itse voisin kuvitella pursottavani sisään oikein suklaista kreemiä/moussea. Sitäkin pitäisi ehtiä koittamaan lähiaikoina. 

Taikinana voi käyttää melkein mitä taikinaa tahansa esim. voitaikinaa, sämpylätaikinaa tai kuten minä, rahkavoitaikinaa. Syy käyttämääni taikinaan on se, että nämä tötteröt valmistuivat kätevästi samasta taikinasta kun pienet mausteiset pepperonipiiraset. Tuo taikina oli hieman kevennetty rasvan suhteen, mutta laitan tähän linkin alkuperäiseen rahkavoitaikinaan, sillä se sopii näihin samalla tavalla. Kevennetyn taikinan ohje löytyy pepperonipiirasten ohjeesta.

Tein tötteröistä pieniä, sillä ne ovat mielestäni söpömpiä :) Isoihin tötteröihin taikinaa kuluu n. kaksi kertaa enemmän. Oli muuten uskomattoman vaikeaa kuvata viittä jäljellä olevaa pientä sarvea, niin että niistä näkisi hyvin sekä täytettä että sarven muodon. Kuvat eivät ehkä ole kovin herkulliset, vaikka maku olikin mielestäni onnistunut.

n. 16 kpl pientä tötteröä tai 8 isoa

Taikina:
1/2 annosta rahkavoitaikinaa

Voiteluun:
muna

Pintaan:
halutessasi leseitä/siemeniä tms.

Tonnikalatäyte:
1 prk tonnikalaa öljyssä
1.5 tl sipulijauhetta
0.5-1 tl valkosipulijauhetta
50 g fetajuustoa
100 g maustamatonta tuorejuustoa
1 oranssi, makea paprika pieneksi pilkottuna
loraus sitruunan mehua

Ohje:
Tee rahkavoitaikina. (Pehmennä voi mikrossa. Sekoita joukkoon maitorahka. Lisää jauhot ja sekoita, kunnes ne juuri ja juuri sekoittuvat. Älä vaivaa taikinaa. Laita jääkaappiin kovettumaan n.tunniksi.)

Kaulitse taikina ohuehkoksi levyksi (n.55 x 20 cm). Leikkaa levy pituussuunnassa 8 yhtä leveäksi nauhaksi. Jos teet pieniä tötteröitä, leikkaa nauhat vielä kahdeksi yhtä pitkäksi nauhaksi. Isoihin tötteröihin voit käyttää koko suikaleen. Kierrä suikaletta muotin ympärille aloittaen kapeasta päästä. Varmista, että seuraava kierros menee aina tarpeeksi edellisen päälle. Laita tötteröt tämän jälkeen pellille leivinpaperin päälle saumapuoli alaspäin.



Voitele munalla ja ripottele päälle halutessasi koristeeksi leseitä/siemeniä. Paista 200 asteessa n. 13-15 minuuttia. Anna jäähtyä. Tee täyte sekoittamalla aineet keskenää. Laita täyte kertakäyttöiseen pursotuspussiin (tai vaikka pakastepussiin), leikkaa pää auki ja pursota täytettä jäähtyneiden tötteröiden sisään.

4 kommenttia:

  1. Minäkin noita tötteröitä omistan ja kerran tullut käytettyä...herkullinen täyte, jos vaikka toisenkin kerran tötteröitä käyttäisin ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Testaile ihmeessä :) Mäkin koitan nyt tehdä hieman useammin näitä, kun olivat yllättävän helppo tehdä. Erilaisia täytteitä testaten tietenkin :)

      Poista
  2. Minä oon käyttänyt usein näitä tötteröitä, ostin kylläkin kalliilla (6kpl 16,90€...) ja vielä 2 pakettia, eli 12 kappaletta on hallussa :) Olen tehnyt mansikkakermatötteröitä (tuoretta mansikkaa, mansikkatomusokeria ja kermaa), luumu(marmeladi)kermatötteröitä ja savukalatötteröitä ainakin 6 kertaa ;D Kaikki on aivan sairaan hyviä! Mutta aina oon tehny voitaikinalevyistä joten olisi kyllä kiva koittaa tuolla rahkavoitaikinalla :) Tötterö on paremman näköinenkin tuolla rahkavoitaikinalla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt innostuin ihan tosissani tötteröistä. Tänäänkin tein sekä suolaista että makeaa :) Toiseen tuli savulohitäyte ja toiseen.. No, kerron sitten :) Päivittelen ne blogiin kunhan ehdin. Tällä hetkellä hieman muita juttuja menossa, niin päivitys- ja leipomistahti ehkä hieman hidastuu hetkeksi.

      Tuo luumutäyte sopii varmaan todella hyvin Jouluun. Pitääkin muistaa silloin tehdä näitä ja koittaa tuota täytettä :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...