lauantai 10. elokuuta 2013

Mansikka-punaherukkahillo

Mansikka-punaherukkahillo on meidän perheen suosikkihillo. Se sopii rahkan tai jogurtin joukkoon, letun päälle, pannarin seuraksi tai vaikka kakun väliin... Eli oikeastaan mihin vain. Mansikka tasoittaa mukavasti punaherukan kirpeyttä (ja punaherukka tuo mansikkaan happamuutta).



Kävin pari päivää sitten tyttäreni kanssa poimimassa naapurin pensaista (luvan kanssa :) ) lähes ylikypsiä punaherukoita. Osasta tein punaherukkalikööriä ja lopuista tätä hilloa. Ylikypsät marjat sopivat mainiosti mehuun, mutta hillon kohdalla saa olla varovainen, sillä silloin hillo ei hyydy.

Punaherukan ja mansikat suhteita voi vaihdella mielensä mukaan. Yleensä käytän mansikoita suhteessa enemmän, niin lopputulos on herkullisen mansikkainen. Tällä kertaa käytin hillon tekoon hillo-marmeladisokeria, koska halusin hieman kiinteämmän ja vähemmän makean lopputuloksen. Lisäksi käytin punaherukoita suhteessa mansikoita enemmän, jotta lopputulos olisi hieman kirpeämpi. Hillo-marmeladisokerin annostelu poikkeaa tavallisesta hillosokerista ja sitä käytetään yksi (330g=n.4 dl) paketillinen/1 kg marjoja. Koska minulla oli tuota sokeria kaapissa avattu laatikko, käytin sen loppuun ja lisäsin myös yhden kokonaisen paketillisen. Laskeskelin, että marjoja tuolle määrälle tulisi n.1330g. Sen takia määrät on hieman hassut. Vaikka eipä se niin gramman päälle tarkkaa puuhaa olekaan, niin punnitsimpa huvikseni punaherukoita olevan 950g ja mansikoita löytyi tasan 400g. Aika tarkalle meni. Kokonaiset 20 grammaa punaherukoita jäi siis naposteltavaksi :) 

Mansikka-punaherukkahillo

Aineet:
930 (= n. 1.8 dl) punaherukoita
400 g (= n. 8 dl) mansikoita
5.3 dl hillo-marmeladisokeria
0.5 dl vettä

Ohje:
Laita kaikki aineet kattilaan. Kuumenna hiljaksiin kiehuvaksi. Keittele n. 10 minuuttia. Kaada kuumana hyvin pestyihin lasipurkkeihin, kierrä kansi tiukkaan päälle. Umpioi halutessasi purkit (jos on sellaiset tölkit jotka voi umpioida). Laita purkit isoon kattilaan ja päälle kuumaa vettä niin, että purkit peittyvät. Keitä n. 10 minuuttia, laita lämpö pois päältä ja anna hillopurkkien jäähtyä hetken aikaa vedessä. Kannet napsahtavat jäähtyessään alas ja tällöin umpioiminen on onnistunut.

Marjat tuppaavat helposti jäämään hillon yläosaan, joten ravistele purkkeja ennen kuin hillo on kokonaan jämähtänyt, jotta marjat sekoittuvat joukkoon tasaisemmin. Säilytä hillo-marmeladisokerilla tehtyjä hilloja viileässä.

Vinkki:
 * Tällä ohjeella tulee ei-niin-makea hillo. Makeampaa kaivatessasi laita enemmän mansikoita ja puolestaan punaherukoita vähemmän. Jos laittaa puolet mansikkaa, on hillo jo selvästi makeampaa.

2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...