Pidän todella paljon omena-kaurapaistoksesta ja tämä
"pitsa" muistutti maultaan sitä suurelta osin. Esipaiston pohjaa
omenatäytteen kanssa samalla kun tein kauramurupäällistä, jotta omenoista tuli
taatusti pehmeä ja liki hillomainen täyte. Päällä oleva kauramuru oli ihanan
rapea ja makea. Pitsa maistui parhaalta muutaman tunnin kuluttua oltuaan hetken
jääkaapissa. Nam!
Pohjaksi olisi voinut tehdä oikean pitsapohjankin, mutta itse tein helpon sekoitettavan makean piirakkapohjan. Alunperin mun piti tehdä pohja käyttäen 100 g rasvaa.
Voipaketti sattui kuitenkin loppumaan kesken varattuani siitä ensin päällisen
tekoon tarvittavan määrän. Korvasin loppuosan rasvasta maidolla ja lopputulos
taisikin olla näin paremmaksi, sillä muuten pohjasta olisi saattanut tulla
liiankin murenevainen (?)
Pohja:
3 dl vehnäjauhoja
0.75 dl sokeria
60 g voita
0.4 dl maitoa
Täyte:
1 dl fariinisokeria
0.5 tl kanelia
6-8 pientä hapanta omenaa
3 rkl vehnäjauhoja
Päällinen:
75 g voita, huoneenlämpöisenä
1 dl vehnäjauhoja
1 dl fariinisokeria
2.5 dl kaurahiutaleita
1 tl kanelia
1 rkl vaniljasokeria
2 mm suolaa
Tarjoiluun:
vaniljakastiketta/kinuskikastiketta/vaniljajäätelöä
Ohje:
Tee pohja. Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää
joukkoon voi-maitoseos ja sekoita vain sen verran, että aineet juuri ja juuri
sekoittuvat. Älä vaivaa! On parempi sekoittaa liian vähän kuin liikaa eli ei
haittaa vaikka jauhoja jäisi hieman kipon pohjalle tässä vaiheessa eikä
taikinasta tulisi yhtä kiinteää klönttiä. Näin pohjasta ei tule sitkeä. Laita
pohjataikina jääkaappiin siksi aikaa kun valmistelet täytteen.
Kuori omenat ja leikkaa ne pieniksi, n. 1 cm kokoisiksi
paloiksi. Sekoita täytteen aineet keskenään kulhossa.Ota taikina jääkaapista ja
kaulitse se leivinpaperin päällä pyöreäksi ohueksi ympyräksi (halkaisija
n.28cm). Voit halutessasi muotoilla reunoja leikkaamalla ja lisätä ylijääneen
taikinan päälle tulevaan muruseokseen. Ripottele pohjan päälle omenatäyte ja
esipaista alatasolla 175 asteessa n.15 minuuttia.
Tee tällä välin päällinen nyppimällä kuivien aineiden
joukkoon pehmeä voi. Murustele seos esikypsennetyn piirakan päälle ja jatka
paistamista n. 20-25 minuuttia, kunnes pinta on kauniisti ruskettunut ja rapea.
Nauti piirakka hieman jäähtyneenä tai jääkaappikylmänä vaniljakastikkeen,
kinuskin tai vaniljajäätelön kanssa.
Oi miten herkullisen näköinen pizza! Täytyy jossain vaiheessa testata. Meidän pieni omenapuu ei montaa omenaa tehnyt, mutta naapurilla niitä on sitäkin enemmän. Tällaisten herkkujen takia voisi luvan kanssa käydä omenavarkaissa :)
VastaaPoistaKiitos! Tämä oli kivasti erilainen pitsa :) Ajattelin koittaa muillakin täytteillä ja erilaisilla pohjilla jossain vaiheessa; vaihtoehtoja ainakin on paljon :)
PoistaMäkin olen käynyt luvallisissa omppuvarkaissa naapurissa, kun mökin puissa ei omppuja juuri näkynyt eikä omasta pihasta löydy omppupuita :)
Kiva ja erilainen omppuresepti! Laitanpa talteen. Täytyy vielä odotella syksyisiä markkinoita, siinä meidän omena-apaja kun omat puut ovat vielä niin nuoria.
VastaaPoistaKiitos! :) Eipä muuta kuin leipomaan kun saat omppuja käsiin :)
PoistaOnpa hauska resepti! Ja erilainenkin. Taas piti tulla blogiasi selaamaan, kun tänne ilmestyy aina kaikkea herkullista ihanine kuvineen! :)
VastaaPoistaKiitos paljon Essi! :D Tykkään koittaa erilaisia juttuja ja tämä oli samalla aika hauskan tuntunen ajatus :)
PoistaIhanan näköinen, ohut ja rapea herkku. Maistuu varmasti ihanalta :) Minä tykkään tosi paljon kaura-omenapaistoksesta ja juuri siitä kauramurusta!
VastaaPoistaHyvää oli, voin suositella! :) Minustakin kaura-omenapaistoksessa juuri kauramuru on just se paras osa! Yleensä yritänkin laittaa omenoita naftisti ja vähintään tuplasti kauramurua, nam :P
PoistaOnpa mielenkiintoista herkku-pizzaa =) Omena-kaurapaiston on hyvää, joten taatusti myös tämä pizza!
VastaaPoistaKyllä, hyvältä maistui! Ajattelin tehdä uudestaan taas pizzan himon iskiessä :P
PoistaNam näyttääpä herkulliselta, täytyy kokeilla tällaista versiota myös!
VastaaPoistaKiitos :) Eipä muuta kuin leipomaan! Tulen sitten taas ihailemaan herkullisia kuviasi :)
Poista