maanantai 5. elokuuta 2013

Suklaamuffinit kaakaokuorrutuksella


Tein muffineita samaisella suklaakakkupohjaohjeella, jota käytin myös aprikoosimoussetäytteiseen suklaakakkuun. Kuorrutuksen tein tällä kertaa käyttäen aidon suklaan sijasta tummaa kaakaojauhoa. Mieheni sanoi haukattuaan palasen "Tämä kuorrute on täydellistä"! Kyllä siinä oli maukkaan mehevällä muffinillakin oma osuutensa, mutta konaisuus oli kyllä aivan ihana omastakin mielestäni. Voita sisältävät kuorrutukset tuppaavat omasta mielestäni olemaan usein liiankin raskaita, tuorejuusto-tomusokeri-pohjaiset liiankin makeita ja aitoa suklaata sisältävät "tukevia" vaikkakin maukkaita. Tällä kertaa tämä hieman kevyemmän oloinen, pehmeä, mutta suklainen kuorrute oli juuri se mitä kaipasinkin. Varsinkin kun itse muffini oli suklaisen mehevä!

Kuvaan pääsi vain yksi muffini, sillä muut katosivat salaperäisesti johonkin..

Suklaamuffinit kaakaokuorrutuksella

n. 15 kpl

Muffinit:
1.75 dl maitoa
2 dl sokeria
120 g voita/margariinia
100 g suklaata (50%)
1 muna
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
0.65 dl kaakaojauhetta

Kaakaokerma:
1.25 dl Flora Vanilla-vatkattavaa vaniljakastiketta
200 g tuorejuustoa
4 rkl kaakaojauhetta
6 rkl tomusokeria

Ohje:
Tee muffinit. Kuumenna maito ja sokeri kattilassa. Sulata voi ja suklaa seokseen. Anna hetki jäähtyä. Lisää muna ja kuivat aineet vuorotellen. Sekoita taikinaa kunnolla sähkövatkaimella. Annostele taikina muffinivuokiin ja paista uunin keskitasolla 175 asteessa n.15min, kunnes ne ovat pinnalta koitettuna kiinteitä. Älä paista liian kauan, ettei muffinit turhaan kuivu.

Tee kuorrute vatkaamalla kerma löysäksi vaahdoksi. Vatkaa joukkoon tuorejuusto, kaakaojauhe ja tomusokeri. Pursota muffinien päälle.

5 kommenttia:

  1. Hei! Bongasin tällaisen reseptin, ja tuo kuorrutus kuulostaa todella hyvältä! Kuinka monta muffinia tällä reseptillä saa? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa! :) Valitettavasti en muista montako muffinia tein (enkä näimmä älynnyt merkata määrää ylös), mutta arvioisin noiden aineiden perusteella tulevan n. 10-12 normaalikokoista muffinia. Jos ehdit tekemään näitä ennen minua, niin tulethan kertomaan montako muffinia sait aikaiseksi? Maukkaita muffinssihetkiä! ;)

      Poista
  2. Tehdään näin! Kiitos :)

    VastaaPoista
  3. Hei, tein tämän tuplana ja sain 30 normaalikokoista muffinssia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heips! Kiitti tiedosta. Merkkaankin määrän samantein ohjeeseen. Niin ja miten on, maistuivatko? :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...