lauantai 24. elokuuta 2013

Valkosuklainen kesäkurpitsakakku

Olen tehnyt kesäkurpitsasta vuosia sitten kaksi hieman erilaista kakkua. Muistin kakut vasta huomattuani jossain toisessa blogissa kesäkurpitsakakun. Valitettavasti en enää muista kuka se oli, joten käsi ylös jos joku tunnistaa itsensä! :) Toisessa tekemässäni kakussa oli suklainen taikina ja toisessa kakussa ei. Muistan suklaisen version vieneen selvän voiton. Ohje on kuitenkin matkan varrella kadonnut johonkin. Koska asia jäi hieman kaivertamaan mieltä, kaivoin jääkaapista kaksi kesäkurpitsaa ja tein samantein kaksi hieman erilaista suklaata sisältävää kesäkurpitsakakkua. Pohjana ohjeissa käytin mehevää porkkanapiirakka-ohjettani.






Tällä kertaa aika ei ole kullannut muistoja, sillä molemmista kakuista tuli mielestäni parempia kuin vuosia sitten tekemäni. Tämä valkosuklainen versio oli todella kostea, hieman mutakakkumainen ja maku muistutti melko paljon porkkanapiirakkaa. Kesäkurpitsaa en maistanut lainkaan. Se vaan toi kakkuun lisäkosteutta.

Laitoin testimielessä päälle tuorejuusto-valkosuklaakuorrutuksen. Sen levittäminen oli suht hankalaa, sillä seos ehti jo hieman jämähtää ennen kuin pääsin levityspuuhiin. Maku oli miedon valkosuklainen, ei kuitenkaan liian makea. Kuitenkin, koska kakun maku toi selvästi mieleen porkkanapiirakan, olisi siihen ehkä sopinut paremmin samanlainen sulatejuustopohjainen kuorrutuskin kuin ko. piirakassa. Hyvää tämä silti oli :)

Päälle ripottelin mantelirouhetta. Meinasin ensin laittaa sitä vain reunoille, mutta koska kuorrutus oli jo hieman kovettunut, ei rouhe meinannut pysyä reunoille millään. Joten rouhe pääsi koristamaan kakkua kuvissa olevalla tavalla.

Toinen kesäkurpitsakakun ohje tulee perässä..

n.22 cm sydän-irtopohjavuokaan tai vastaavan kokoiseen pyöreään irtopohjavuokaan. 

Taikina:
2 kananmunaa
1.75 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
0.5 dl mantelijauhetta
1 rkl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
2 tl kanelia
1 mm suolaa
n. 250 g kesäkurpitsaa raastettuna = n. 3 dl oikein hienoksi raastettua (=yksi pieni kurpitsa melkein kokonaan)
100 g valkosuklaata sulatettuna
1 dl rypsiöljyä

Kuorrutus:
150 g valkosuklaata
200 g maustamatonta tuorejuustoa

Päälle:
Mantelirouhetta

Ohje:
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää munavaahtoon varovasti käännellen. Lisää kesäkurpitsaraaste, sulatettu suklaa ja öljy. Voitele n. 22 cm irtopohjavuoka ja kaada taikina siihen. Vuokaa ei tarvitse jauhottaa, sillä kakku irtoaa kypsänä reunoilta itsestään. Paista 175 asteessa n. 45 minuuttia, kunnes keskelle törkätty tikku pysyy puhtaana.

Tee kuorrutus. Vatkaa tuorejuustoa hetki kunnes se notkistuu. Lisää sulatettu valkosuklaa voimakkaasti vatkaten. Levitä kuorrutus kakun päälle. Ripottele päälle vielä mantelirouhetta.


2 kommenttia:

  1. Kesäkurpitsa tuo mukavasti mehevyyttä kakkuun! Ja valkosuklaakuorrutus maistuu aina =) Ihanaa herkkua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Tuo on totta. Kesäkurpitsa toimii leivonnaisissa aika samalla tavalla kuin porkkanakin. Eli mehevöittää mukavasti, mutta se ei kuitenkaan maistu. Mulla on vielä hieman kesäkurpitsaa jäljellä, tekis mieli vielä leipoa jotain.. :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...