Tämä ohje kuuluu ehdottomasti kategoriaan hyvät, helpot ja nopeat pikkusuolaiset. Näitä on tullut tehtyä useissa illanistujaisissa ja jopa juhlissa täytteitä vain vaihdellen. Hyrrät voi tehdä jo hyvissä ajoin valmiiksi (jopa 2 päivää ennen) ja ne kestävät myös pakastamisen. Täytteitä voi muokkailla mielensä mukaan. Itse käytän niiden pohjana rahkavoitaikinaa, mutta taikinana voi käyttää myös valmista lehtitaikinaa tai torttutaikinaa. Alla muutama esimerkki tekemistäni täytteistä:
Täytteet on mitoitettu 1 annokseen rahkavoitaikinaa.
Kinkku-täyte:
250 g savupalvikinkkua
250 g savupalvikinkkua
1 kpl punainen
paprikaa
1 keltainen paprika
1 keltainen paprika
200 g valkosipulituorejuustoa/ruohosipulituorejuustoa/savuporotuorejuustoa
mustapippuria
Hienonna kinkku ja paprika pieniksi kuutioiksi ja sekoita
ne tuorejuustoon; voit halutessasi maustaa seosta esim. yrteillä.
Meetvursti-aura-täyte:
200 g valkosipulituorejuustoa
n. 150 g metvurstia pieneksi pilkottuna
n. 150 g metvurstia pieneksi pilkottuna
n. 1/2-2/3 pkt aurajuustoa
Hienonna metvursti pieniksi kuutioiksi, murusta aurajuusto ja sekoita
ne tuorejuustoon.
Feta-pesto-täyte:
2 dl vihreää pestoa
1 prk = n.200g fetaa murusteltuna
2 dl vihreää pestoa
1 prk = n.200g fetaa murusteltuna
Juusto-täyte:
200g valkosipulituorejuustoa
100g emmental-raastetta
1/2 pkt aurajuustoa100g fetajuustoa
Kaikille yhteinen ohje:
Kauli
rahkavoitaikina n. 30 x 40 cm
. Levitä huoneenlämpöinen täyte taikinalevylle. Kääri levy rullalle
(rullaustekniikka sama kuin kääretortulla). Leikkaa rullasta n. 1 cm:n paksuisia viipaleita ja laita
ne leivosvuokiin (ja leivosvuoat muffinipellin koloihin). Paista 225-asteisen uunin
keskitasolla 10-15 min kauniin värisiksi
Siis voi vitsi, miten en ole ennen tajunnut että tämänkaltaiset hyrrät voi paistaa muffinivuoissa saadakseen paremman ulkonäön! Kiitos vinkistä :)
VastaaPoista