Halusin
kuopuksemme ristiäisiin juustokakun, jossa maistuisi kirpsakka vadelma ja makua
tasapainottaisi valkosuklaamousseraita. Parin testikakun perusteella tein
lopulta tällaisen juustokakun. Ja tuli sellainen kuin halusinkin, nam!
Harmittaa,
ettei kunnon kuvaa tullut otettua kaiken kiireen keskellä.. Yllä oleva on
ainoa, jonka kamerastani löysin. Mutta siitäpä saan hyvän syyn tehdä tätä
uudestaan. Ja totta kai pienen muutoksen kera samantein (sillä eihän koskaan
voi tehdä mitään kahta kertaa täysin samalla tavalla ;) ). Ensi kerralla
tosiaan voi tehdä mansikkaisemman laittamalla mansikkaa 3-kertaisesti (eli
yht.300g) ja samalla vadelmaa voisi hieman vähentää (laittaa yht.300g) ja
muutoin pitää määrät samana..Jos joku ehtii ennen tekemään näin ennen mua, niin
kertothan, millaista tuli? :)
Kakku tehty 24 cm pyöreään vuokaan.
Kakku tehty 24 cm pyöreään vuokaan.
Pohja:
n. 75 g
digestiveä
2 dl
kaurahiutaleita
0.35 dl
sokeria
vajaa 0.5 tl
vaniljasokeria
55 g
sulatettua margariinia/voita
Täyte 1:
1.7 dl (2/3
prk) Flora kuohua
100 g
Vatkattavaa Flora Vaniljaa
170 g
valkosuklaata
185 g (3/4
pkt) mascarponea
2 tl
vaniljasokeria
Täyte 2:
3.3 dl (1
1/3 prk) flora kuohua
600 g
vadelmia
100 g
mansikkaa (vadelma-mansikka-sosetta paseerattuna pitäisi tulla yhteensä 500 g)
n. 1.75 dl
sokeria (maun mukaan)
1.3 rkl
vaniljasokeria
400 g
maustamatonta tuorejuustoa
3.5 tl
liivatejauhetta
+ vettä 3.5
rkl
Ohje:
Tee pohja. Hienonna
digestivet ja kaurahiutaleet ja lisää joukkoon sokerit sekä sulatettu rasva. Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Painele seos vuoan pohjalle. Laita vuoka jääkaappiin siksi aikaa kun teet täytteen.
Tee valkosuklaatäyte. Vatkaa kerma
ja Flora vanilla erikseen ja sulata suklaa. Sekoita tuorejuusto ja sokerit
keskenään. Lisää suklaa tuorejuustoseokseen voimakkaasti sekoittaen. Lisää
flora vanilla ja kerma ja pistä nopeasti täyte vuokaan (ennen kuin jähmettyy)
ja jääkaappiin tekeytymään.
Tee marjatäyte. Keitä
vadelmia ja mansikoita pari minuuttia. Paseeraa marjat. Lisää tarvittaessa
vettä, kunnes seosta on yhteensä 500g. Sekoita liivate veteen. Kun liivate
turvonnut, lämmitä seos kunnes liivate sulaa. Sekoita sokerit tuorejuustoon ja
vadelmasose pienissä erin tuorejuustoseokseen. Vaahdota flora kuohu. Sekoita
liivate vadelma-mansikkaseokseen, sekoita hyvin ja lisää kermavaahto. Laita
valkosuklaakerroksen päälle ja jääkaappiin hyytymään seuraavaan päivään.
Koristele
vaikka kermapursotuksin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi! :)