perjantai 19. helmikuuta 2016

Mielettömän ihanat donitsin makuiset muffinit


Kävin ystävänpäivänä ensimmäistä kertaa ystäväni perheen uudessa kodissa. Viemisiksi vein ystävänpäiväteemaan sopien mm. näitä donitsin makuisia, sydämen mallisia muffinsseja. Käytin ohjeeni jälleen mielettömän helppoa donitsiohjettani , jolla saa aikaan törkeen hyvän makuisia donitseja uunissa eli ilman öljyssä läträämistä. Tämä ohje ei ole vielä koskaan pettänyt, eikä tehnyt sitä nytkään.


Tein taikinaa samantein tupla-annoksen, jotta päästiin myös oman perheen kesken herkuttelemaan näillä. Voi nam, kyllä taas maistuivat niiiin ihanilta! Sain myös myöhemmin ystävältäni kehuja näistä pehmoisista donitseista :)

Sydämen mallisten muffinien lisäksi tein samasta taikinasta pikkupalloja minimuffinipellillä. Todella herkullisia suupaloja. Muukin perhe tykkäsi näistä ihan hirmuisesti ja kädet kävivätkin tiuhaan lautasella. Äiti oli vaan tosi tylsä ja kielsi tytöiltä syömisen ties kuinka monennen muffinin jälkeen ;)


Donitsin makuiset sydänmuffinit ja minimuffinit

Maailman parhaat donitsit uunissa-ohjeen taikina ja "kuorrutus "kaksinkertaisena. Koko taikinamäärästä tuli 16 normaalin kokoista sydänmuffinia + 30 pikkupalleroa.

Paisto-ohje:
Paista isoja muffineja 200 asteessa n. 12 minuuttia ja pieniä n. 8 minuuttia, kunnes ovat juuri ja juuri kypsyneet. Kokeile kypsyys painamalla kevyesti sormella keskeltä muffinia (--> pehmeä mutta kiinteä=kypsä). Kuorruta, kuten maailman parhaiden donitsien ohjeessa. 


12 kommenttia:

  1. Näyttääpä ihanalta, täytyy kokeilla. :)

    VastaaPoista
  2. Miten ihanan näköisiä nuo sydämet ovat! ♥ Ihania pieniä herkkuja :) Tuollaisia on kyllä kiva ja helppokin antaa lahjaksi, kun ei ole pakkausongelmia. Kaikki kuorrutetut herkut kun pitää olla pystyssä etteivät sotkeennu ;) Pitäisi kyllä kokeilla tätä sun ohjetta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Taru! ♥ Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan tätä! Ovat niin ihanan makuisia pehmoisia palleroita, että vaikea edes kuvailla. Ja koska valmistuvat uunissa, niin ei tarvitse läträtä kuuman öljyn kanssa (jota pelkään ihan hirmuisesti). Vielä pieni, kenties hitusen epäterveellinenkin vinkki: "Dippaukseen" kannattaa ehdottomasti käyttää ihka oikeaa voita, se korostaa makuja ihan hurjasti ja antaa muutenkin juuri sen ihanan säväyksen. Nams! :P

      Poista
  3. Kuulostaa ja näyttää hyvälle! Täytyypä kyllä joskus kokeilla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeilepas ihmeessä Niina! Nämä ovat aivan ihania! :D

      Poista
  4. Näitä pitääkin kokeilla! :)

    VastaaPoista
  5. Moikka!

    Löysin blogisi tässä muutama viikko sitten kun etsin donitsien ohjetta.
    Tykästyin blogiisi täydellisesti!

    Harmi etten ole aiemmin kuullut tästä blogista, täällä on vaikka mitä ihania ja hyviä reseptiohjeita mitä aion kokeilla varmasti ! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka moi! :) Kiva, että löysit blogiini ja onpa ihana kuulla, että tykästyitkin! Tuollaiset sanat lämmittävät mieltä :) Toivottavasti pidät myös testaamistasi ohjeista. Kuulisin toki aina mielelläni kokemuksesikin ohjeista, oli se sitten hyvä tai huono. Vain niin pystyn tietämään, miten ohjeet toimivat muiden keittiössä :) Tervetuloa mukaan :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...