Pehmeä ja mehevä piirakanpohja, reilusti herkullista kasvistäytettä. Aivan ihanan yhdistelmä!
Olipas eilen lämmin ja kaunis päivä. Oli ihana puuhailla pihalla ja istutella mm. tuijia paikoilleen. Ajatuksenani oli myös naputella blogiin eilisen vapaapäivän aikana muutamia tytön kaverisynttäreillä tarjottuja juttuja, mutta se jäi tähän yhteen ohjeeseen. Toki tämä ohje on niin herkullinen, että mieluusti naputtelin tämäkin tänne. Nämä tosi maukasta kasvispiirakkaa muistuttavat suolaiset feta-kasvispiirakan palat olivat siis yksi tyttömme 8-vuotisjuhlien tarjottavista. Tyttäremme sanoja lainatakseni ne olivat "sikahyviä!".
Mehevän pohjan päälle vielä reilusti kasviksia, fetaa ja hyvät mausteet. Maistui ainakin minulle ja tytölle paremmin kuin hyvin :)
Feta-kasvispiirakka -palat lastenjuhliin
n. 20 x 30 cm pellille (=1/2 tavallinen uunipellillinen)
Pohja:
Porkkainen piirakanpohja hieman muokattuna (porkkanaa 0.5 dl enemmän ja kaurahiutaleita ja vehnäjauhoja 0.25 dl enemmän). Eli aineet
Piirakkapohja:
100 g voita
1.5 dl hienoksi raastettua porkkanaa
1.25 dl vehnäjauhoja
1.25 dl kaurahiutaleita
1/2 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
1.25 dl vehnäjauhoja
1.25 dl kaurahiutaleita
1/2 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
Täyte:
1 pieni kesäkurpitsa
1 pieni kesäkurpitsa
1 sipuli
1/2 punainen paprika
5 reilunkokoista kirsikkatomaattia
vajaa 1 tl valkosipulitahnaa (tai 2 valkosipulin kynttä pieneksi pilkottuna)
0.5-0.75 tl suolaa
200 g fetajuustoa
2 dl maitoa
2 kananmunaa
n. 50 g (1 dl) punaleima emmentalia raastettuna
Ohje:
Aloita pohjan teolla. Yhdistä pohjaan tulevat kuivat aineet keskenään. Sekoita huoneenlämpöinen voi ja porkkanaraaste keskenään. Yhdistä aineet ja sekoita vain sen verran, että kaikki aineet ovat juuri ja juuri sekoittuneet yhteen. Voitele piirakkavuoka kevyesti. Levitä taikina vuoan pohjalle jauhotetuin sormin painellen. Laita vuoka jääkaappiin ainakin puoleksi tunniksi. Voit valmistella täytettä tällä välin. Esipaista pohjaa 225 asteen lämmössä 8 minuuttia.
Pilko paprika ja sipuli pieniksi kuutioiksi. Mitä pienemmiksi leikkaat, sitä paremmin ne kypsyvät uunissa. Jos palat ovat kovin isoja, kypsennä niitä pannulla öljytilkassa muutama minuutti. Kuutioi myös kesäkurpitsa ja puolita tomaatit. Sekoita kasvikset keskenään ja lisää joukkoon valkosipuli ja suola. Sekoita joukkoon myös pilkotut fetajuuston palat.
Kaada täyte esipaistetun pohjan päälle. Sekoita munat, maito ja juustoraaste keskenään. Kaada piirakan päälle. Paista 215 asteessa hieman keskitasoa alemmalla tasolla n. 30-35 minuuttia, kunnes piirakka on saanut väriä pintaansa eikä keskusta enää hölly vuokaa liikuteltaessa. Anna jäähtyä hetki ja nauti. Jos leikkaat paloiksi (kuten minä tein), jäähdytä piirakka kokonaan, niin leikkaaminen helpottu.

Aivan ihanan oloinen piirakka! Nam! Olen kanssa tehnyt kasvispiirakkaa fetalla ja se oli aivan ihanaa ;D
VastaaPoistaKiitos Taru :) (Feta-)juustot tekevät kyllä piirakasta kuin piirakasta herkullisen ;P
PoistaNäyttääpä herkulta 😋 minkä kokoseen vuokaan on tämä ohje?
VastaaPoistaHyvä kun kysyit! :) Vuoan koko olikin jäänyt ohjeesta pois. Lisäsin sen sinne samantien. Eli käyttämäni vuoka oli puolikkaan uunipellillisen kokoinen, n. 20 x 30 cm. Ja hyvää oli. Täytettä kannattaa muuten maistella vielä ennen kuin sen levittää pohjan päälle, niin joukkoon ehtii sekoittamaan tarvittaessa oman maun mukaan lisääkin mausteita :)
Poista